Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2015 19:11 - » Скандал » Бивш шеф в ДАНС избяга в Канада с тайните за КТБ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 6471 Коментари: 6 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Бивш шеф в ДАНС избяга в Канада с тайните за КТБ

Полина Кавръкова от "Финансово разузнаване", която проспа източването банката, избрала да живее зад Океана, научи първо BIG5.BG
0
2015-06-10 17:02:00
Бивш шеф в ДАНС избяга в Канада с тайните за КТБ
Бившата шефка на "Финансово разузнаване" в ДАНС Полина Кавръкова се изнесла в Канада с тайните за източването на КТБ, научи първо BIG5.BG. "Калинката", която бе назначена от ДПС и при чието управление агенцията проспа източването на 4 млрд. лева от банката на Цветан Василев, е избрала да живее зад Океана, за да се скрие от отговорност.

Полина Кавръкова майсторски се измъкна от шефския пост във финансовото разузнаване само дни преди банката да затвори врати, за да се влее в редиците на Комисията по финансов надзор. Вместо да й се търси отговорност за проспаната афера с КТБ, счетоводителката била подслонена на сухо и уютно място и до преди месец отговаряла за пенсионните  фондове в КФН.

Бившата шефка на "Финансовото разузнаване" в родното ФБР напуска предвидливо, като по сценарий, предишния си пост само две седмици преди началото на арестите и обиските на прокуратурата в банката на Цветан Василев, отнасяйки със себе си всички тайни. От месец Кавръкова стегнала куфарите и отлетяла за Канада не се явила на препитванията на парламентарната комисия, която проучва действията на държавните органи и институции по казуса КТБ.

"Счетоводителката от Делиормана", както я наричат в службите, е назначена за директор на "Финансово разузнаване" в ДАНС през 2011 г. на мястото на Васил Киров, който в момента е зам.-председател на ОЛАФ. В длъжностната й характеристика на шеф тогава са залегнали задълженията да преглежда в реално време всички финансови транзакции от и към България, които надхвърлят 10 хил. лева, както и всички трансфери над 30 хил. между български банки.

Кавръкова поема ръководния пост без нито един ден трудов стаж в службите за сигурност. Преди да бъде назначена за шеф на финансовото разузнаване, тя е била съсобственик на счетоводна къща "Политконсулт" в Добрич. Счетоводният й нюх събира за клиенти преди години редица личности от ъндърграунда в Добруджа. Кавръкова води счетоводството на много фирми на зърнари - босове от Варна и Добрич. Ръководи екип от 18 счетоводителки, а клиентите й са над 150. В бизнес средите е известна е като майсторка на прикриване на ДДС при търговията със зърно. След ДДС схемите и измамите става ръководен фактор на най-важния сектор в Държавната агенция за национална сигурност - "Финансовото разузнаване".

Шефът на вътрешната парламентарна комисия Атанас Атанасов я определи преди година като "специалист от кадровата банка на Сараите, която е нарочно назначена, за да обслужва приятелите си".

Запознати твърдят, че с изчезването на Полина Кавръкова ще остане мистерия движението на финансовите потоци в КТБ в последните седмици преди затварянето. В прокуратурата не разполагат с пълните доклади на оперативните работници в агенцията и бившият председател на "Финансовото разузнаване" за движението на транзакциите. 

Междувремено стана ясно, че и следователят Христо Панев, който бе част от разследващия екип, работещ по делото "КТБ", е подал молба да бъде освободен от Висшия съдебен съвет. Засега не става ясно какви са причините за желанието на следователя, но то става факт само няколко месеца след смяната на ръководството в службата. На мястото на скандално известния Петьо Петров - Еврото бе назначен Иван Иванов, който също работеше преди това по делото "КТБ". До рокадата в ръководството на Столичното следствие се стигна, след като през февруари Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оневини бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров, обвинени в даване на подкуп на Петров.

BIG5.BG
http://big5.bg/skandal/bivsh-shef-na-finansovoto-razuznavane-zabegna-v-shhatite-s-tajnite-za-ktb.html



Гласувай:
13



1. valentor - Алоо, Боинката. . Вярваш ли на пр...
10.06.2015 20:41
Алоо, Боинката..
Вярваш ли на преписаното или не съвсем ?
Канада, ...супер..., а кой му е началника на това.. "канада" , ..или стана труден въпрос-питЪнка.
Бегай обратно да се изучаваш
цитирай
2. bojinkata - Алоо, Боинката. . Вярваш ли на пр...
10.06.2015 20:48
valentor написа:
Алоо, Боинката..
Вярваш ли на преписаното или не съвсем ?
Канада, ...супер..., а кой му е началника на това.. "канада" , ..или стана труден въпрос-питЪнка.
Бегай обратно да се изучаваш

Какво не ти е ясно валенторчо!? Избягала е! Това е положението. Нещо те мъчи? Смени хапчетата!
цитирай
3. larryone - Написаното ми припомни времената ...
11.06.2015 06:02
Написаното ми припомни времената на Веска Меджидиева и Валентин Моллов. Иди и вярвай, че в България нещо се е променило.
цитирай
4. bojinkata - Написаното ми припомни времената ...
11.06.2015 09:41
larryone написа:
Написаното ми припомни времената на Веска Меджидиева и Валентин Моллов. Иди и вярвай, че в България нещо се е променило.


Корабът потъва нормално, вода има за всички! Да, нищо не се е променило защото продължава вече 25 г. да ни "управлява" БКП, с нейните внуци, снахи, синове и тн.....Управлява е в кавички, защото това е имитация на управление. Важно е да се краде, а не управлява. Няма държавници, има обикновени крадци и бандити!
цитирай
5. balebalev - Да се чуди човек
11.06.2015 09:55
защо не е избягала в Москва или Пхенян?!
цитирай
6. bojinkata - защо не е избягала в Москва или Пх...
11.06.2015 11:15
balebalev написа:
защо не е избягала в Москва или Пхенян?!

Не е ли по-чудно защо е избягала и дали изобщо я търсят? Бягаш от темата!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5425277
Постинги: 3619
Коментари: 5937
Гласове: 6790
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930