Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2015 22:06 - Вашингтон преминава на «План Б»?
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1078 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.04.2015 22:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вашингтон преминава на «План Б»?
30 марта 

Светът се измени! В него стана по-малко "Украйна" и повече обикновен живот. Възмажно е това да е свързано с някои събития станали  напоследък в Белия дом, много по-значителни от "Украйна"!
    Нетаняху нападна Обама/изказа се за палестинска автономия/ в Конгреса на САЩ. Обама  не присъстваше и след това не се срещна с израелеца!

Сенатор Джон Маккейн също посъветва президента  на США да прекрати истериката и да преодолее  напряжението между США и Израилем. 
Вашингтон переходит к «Плану Б»?

Но Обама няма намерение да отстъпва на Маккейн и Израил. Фактически Обама сега «зарязва» Израил, своя стратегически партнёр на Близкия Изток.
        Същото произтича и с Украйна, която възнамеряваше да става стратегически партньор на Вашинтгтон. Обама се колебае   - въпросът виси! И всичко върви към това - да няма доставки! Отказа среща и на генсекретаря на НАТО Йенса Столтенберга. Това също е скандално. По-напред това президента не можеше да си позволи!
     Промяната на политиката на Обама почувствуваха и неговите киевски марионетки, и  Антон Геращенко, зам на Аваков, го нарече щраус, заровил глава в кримските пясъци! И още е жив! 
      Съдейки  по тези впечатляващи факти може да се направи извода, че сащ зарязват своя партньор - Израел, Украйна и даже партньорството с ЕС е под въпрос!
      Какво е общото в тези фундаментални движения на американската  политика?  Финансовия въпрос!!!  На 27 февруари т.г.  Алан Гринспен в интервю пред CNBC заяви, че экономиката на США се намира в много тежко положение.  Същото потвърдиха икономиста Уокер Тод  и Дэйв Ходжес,  а това може да доведе до въвеждане на военно положение в САЩ! 
    На Обама му свършват доларите и той трябва да отива на отстъпки на своя арабски кредитор  КСА спрямо Израел, като поддържа Палестина.


Китай и Россия са също кредитори на ФРС США, и враждувайки с тях Обама не повишава финстабилността на Америка. Те също зарязват ценните книжа на САЩ. 
    До последно САЩ се придържаха към план "А" на партията на войната поддържана от: Бжежинский, Маккейн, Байден, Бреннан и др.послушници — и  те искаха доставка на оръжие за киевската хунта, и твърдост в Близкия Изток, и излизане от финансовата криза чрез световна война, и то с Русия!

За Украине «План А» беше опасен със своите непредсказуеми воени последствия: пряк военен конфликт на США с Россией в степите на Украины. Но свежият опит от Крыма и Донбас, и уклончивата политика на Европа, подействовали на Вашингтон отрезвяващо. 

Некоторые американские аналитики, достаточно известные, чтобы их знали в России, заявили не так давно буквально следующее: Вашингтон ще се постарае как можно тихо да се измъкне от Украины. Слишком велики издержки… Фактически они сказали о «Плане Б" Вашингтона по бывшей Украине, и, судя по скандалу с Нетаньяху, по Израилю.

«План Б» США — «уйти по тихому» с Украины и Ближнего Востока, можно связать с именем президента Обамы, но реально за ним стоит госсекретарь Джон Керри и те, кто стоят за ним, и кого мы плохо знаем. Но мы точно никогда не видели Керри в одной компании с Маккейном и Байденом. 

Очевидно, мир стоит перед лицом нового финансового кризиса, и в Вашингтоне сражаются партии «А» и «Б» за способы решения этого кризиса. Какая из них победит, не ясно. Но у марионеток Вашингтона в Европе, в Израиле и на Украине уже чубы трещат. А России остаётся одно — держать порох сухим. Вместе с Китаем и другими странами БРИКС и ШОС.
Автор Виктор Каменев
http://topwar.ru/71874-vashington-perehodit-k-planu-b.html
   А България какво да прави?
  Да, но кризата идва!!!! Ако няма война, то какво?
БРИКС и други държави също като САЩ "тихо" се измъкват от долара! Това е изхода!



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5431362
Постинги: 3620
Коментари: 5948
Гласове: 6793
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930