Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2015 16:45 - ЦРУ стои зад терактовете във Франция
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.01.2015 17:16


 Политологът Алексей Мартынов поясни,  по какъв начин дейността на терористите в Европа е удобна на Вашингтон.

Ето го и пълния превод, благодарение на Афера-БГ!
 
„Искам да отбележа, че в последните години и десетилетия, така наречения ислямски тероризъм – е в ръцете на една от водещите спецслужби в света, имам предвид САЩ. Уверен съм, че за събитията в Париж, така или иначе, зад тези ислямисти, които направиха това, стоят американски куратори. Версията, че мотив за нападението са карикатури на пророка Мохамед, изглежда смешно”, коментира за www.lifenews.ru руският политолог Алексей Мартынов.

„Какво, пет години не са извършили плана си? Това е смешно. Всичко е изчислено. И подготвено явно не от тези хора, които се явяват изпълнители. Първият извод, който се набива: Франция се оказа абсолютно неподготвена към подобна проява на тероризъм, спецслужбите не успяха да го предотвратят. Тук възниква въпроса – защо?
През последните години много водещи европейски страни фактичски отстъпват своя суверинитет в областта на безопасността, полягайки на „големия американски партньор” и всемогъщите американски спецслужби, които се се борели с международния тероризъм.
През последните години много европейски страни ограничиха сътрудничеството с Русия в областта на борбата с международния тероризъм под давлението на САЩ. И отстъпвайки отчасти своя суверинет в областта на безопасността, бъдете готови, че с вас ще постъпят така, както постъпиха с Франция.
Два дни преди атентата френския президент Франсоа Оланд се изказа, че е нецелесъобразно да бъдат продължени санкциите срещу Русия и тези събития могат да бъдат свързани. Това предположение изглежда странно, но именно това може да бъде направен разчет от организаторите на терористичия акт.
Сега убийството на карикатуристите се нарича атака на ислямистите срещу свободата на словото в Европа, а от друга страна на всички е ясно, че това не е точно така. Ислямските радикали не реагират на публикации в списанията. Самото появяване на карикатури в Charlie Hebdo може да бъде инспирирано от спецслужбите преди няколко години, за да може да се даде възможност в бъдеще да бъде посят регилиозен смут и страх във Франция.
Тези терористи са провеждали подготвка в „Ислямска държава”, а сега американският президент скърца със зъби, наричайки „Ислямска държава” – угроза. А чий проект е „Ислямска държава”? Това е проект на САЩ, създаден от американски инструктори и съоръжен с оръжие и пари от продажби на окраден нефт.
На САЩ е изгодно да посее хаос в Европа. Вашингтон нацелна Европа по пътя на конфронтация с Русия, но този път е неизгоден за европейците, доколкото ще възникне не толкова икономическа, колкото цивилизационна криза. Убеден съм, че опитите на американците да потопят Евросъюза в страх и религиозни междуособици ще доведат до обратен ефект: Русия и Европа ще се сближат пред общата заплаха – тероризма и хегемонията на САЩ.”

Afera.bg image
 
Хаосът в Европа е добре дошъл за САЩ, за да заглуши гласа на здравия разум.

http://rusvesna.su/recent_opinions/1420793209

Кому е изгодно това? Той е инициатора!!!

 Европа ще продължи да работи срещу интересите си/начело с меркел/, в услуга на амбициите на шепа рептилии в Белия дом!

    Те погребаха хиляди американци под кулите-близнаци в НЙ на 9/11, та десетина французи ще са проблем!?



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385362
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031