Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2014 22:43 - ЕС отлага новите санкции. В НАТО е същата каша.
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2112 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЕС отлага новите санкции. Още ще умуват.
http://www.fondsk.ru/news/2014/09/08/smi-es-otkladyvaet-prinjatie-novyh-sankcij-protiv-rossii-29380.html
В НАТО е същата каша. "Нато решава несъществуващи проблеми, защото не може да реши съществуващите!"- думи на чиновник от централата!
http://www.fondsk.ru/news/2014/09/08/rejter-strany-nato-ne-mogut-soglasovat-svoi-pozicii-29370.html

Явно антисанкциите на Русия охладиха ентусиазма на бабамеркале, оланд и другите потърпевши!



Гласувай:
5



1. germantiger - ...
08.09.2014 23:23
Всъщност първо натиск, после "демарш"...

Първо хард, после софт.

С две думи - отваряш рана, разбиваш задния двор на москалите и създаваш пропаст и омраза мебду руснаци и украинци (повечето от тях) за поне век, после играеш "ролята" на слаб, внушавайки им измамна тяхна сила...

Този филм се пуска над 20 години и резулатат е:

СССР РАЗПАД
РУСИЯ ВСЕ ПО-МАЛКА, СЪРБИЯ СЪЩО (като вярно куче на москалите)
САЩ, НАТО И ЕС ВСЕ ПО-ГОЛЕМИ
ТРАДИЦИОННИ "ЛОКАЦИИ" КАТО СИРИЯ И ЛИБИЯ ВЕЧЕ НЕ СА РУСКИ

Запада винаги бие така и винаги играе тази "ролева" игра - докато запада побеждава и изтиква изтока, му внуишава, че е силен, когато го бие.
цитирай
2. bojinkata - germantiger-В последна сметка ние ...
09.09.2014 08:46
germantiger-В последна сметка ние - българския народ какво печели от това? Турцизация и циганизация, смачкана икономика, нали? И ЕС какво печели? Цъфнали и вързали! Германия вече отчита спад в икономиката! В Германия вече има "шериатски патрули"? Глобяват германците по улиците защото са германци!
Или по-важно е да се радваме на успехите на шепата милиардери в сащ!
цитирай
3. germantiger - ...
09.09.2014 12:06
Шепата милиардери в Россия и България ги пропускаш в коментара си?!

Пропуснал си и какво спечели България от и след 9 септември 1944г. - избита интелигенция, 45 години зависимост и подлога, извратена и фалшифицирана история и ПРОПУСНАТ ШАНС ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ПО ЗАПАДЕН МОДЕЛ ВМЕСТО ПО РУСКО-СЪВЕТСКИ или просто източен некадърен.

Москвич не е Мерцедес, а зазката не е БМВ, Булгар-Рено - Ауди въобще.

Нима мислиш, че северна Корея, Куба, Сибир, Венецуела са вързали и цъфнали?!

...

Българския народ спечели днес това, защото:

БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
4. germantiger - Финализирам
09.09.2014 12:09
Питаш ли се, защо поляци, чехи, словаци, словенци, хървати, унгарци, дори румънци са над БЪлгария като стандарт и качество на живот?!

Моя отговор е лаконичен:

Причини много, но фундаменталната - България е подлога на москалите, слугиня кремлинска, за разлика от другите упоменати!
цитирай
5. bojinkata - germantiger, много амбалаж си н...
09.09.2014 13:59
germantiger, много амбалаж си написал! Основното е, че докато българите - зомби гласуват за клонингите на БКП- бсп, герб, атака, дпс и тн така ще е!!!! Продължавай с ниските поклони към запада, дето ни затри икономиката и закриля точно тези мутри, дето ги плюеш и ти! Бедност, простотия, турцизация и циганизация, това ни очаква! А без протести не става! Много ли те е страх от тях? А как господстващите мутри и олигарси ще се махнат? С молби и мрънкане? Къде ги видя тези москали у бг???? Като гледам само-братя американци са над главите ни???!!!! А пък едвин сугарев през 2011 много хубаво го е казал - и цру и кгб имат кримдосието на борисов и го командват като си искат! И за всеки наш "политик" е така! Разбрах, че си привърженик на двойния стандарт и няма сми да споря повече с теб!
Не ми отговори на въпроса - какво печелим ние от ниските поклони на запад????
цитирай
6. bojinkata - Колкото до новите санкции - ЕС пр...
09.09.2014 14:31
Колкото до новите санкции - ЕС просто се уплашиха от ответните на РФ. Но за някои е трудно да го разберат!
цитирай
7. bojinkata - И последно - Все пак САЩ и европей...
09.09.2014 15:37
И последно - Все пак САЩ и европейските страни имат различни икономически интереси и разпалването на търговска война, замаскирана като санкции, вреди на всички европейци. ЕС взе да се осъзнава!


цитирай
8. germantiger - НЕ АТАКУВАЙ ЛИЧНОСТТА МИ - СПОРИ С ФАКТИТЕ МИ
09.09.2014 18:16
Мисли рационално, не размечтано.

В политическите анализи днес няма страх, а интерес и сметка, прогностика модели и пр. - емоцията не е сведена до минимум, а отсъства

Избягвай да пишеш с младежки ентусиазъм и да ме квалифицираш - разбира се, можеш да го правиш, лошо няма

Препоръчвам ти с най-добро чувство още "амбалаж":
Ясна и точна мисъл, здрав смисъл, без фразьорство и фантазьорство по типично български, божинке.

Поздрави!

P.S.
Аз и поколони на запад, че защо
първо по майка съм германец, второ с 11 години работа навън на 3 континента и с двойно гражданство - поклона от мен е излишен. Обикновено тук ми се кланят българи (без да го заслужавам).
цитирай
9. injir - Преди БГ - колония на изтока. Сега - ...
09.09.2014 18:26
Преди БГ - колония на изтока. Сега - колония на запада. Не виждам разлика.
цитирай
10. bojinkata - Мисли рационално, не размечтано. В ...
09.09.2014 20:28
germantiger написа:
Мисли рационално, не размечтано.

В политическите анализи днес няма страх, а интерес и сметка, прогностика модели и пр. - емоцията не е сведена до минимум, а отсъства

Избягвай да пишеш с младежки ентусиазъм и да ме квалифицираш - разбира се, можеш да го правиш, лошо няма

Препоръчвам ти с най-добро чувство още "амбалаж":
Ясна и точна мисъл, здрав смисъл, без фразьорство и фантазьорство по типично български, божинке.

Поздрави!

P.S.
Аз и поколони на запад, че защо
първо по майка съм германец, второ с 11 години работа навън на 3 континента и с двойно гражданство - поклона от мен е излишен. Обикновено тук ми се кланят българи (без да го заслужавам).


Така и не разбрах какво печелим ние, та да сме толкова ентусиазирани от "победите" на запада! Какво печели и ЕС????? Та да сме и ентусиазирани? Кой жи трепи тези наши управници сега? Нали сащ им плаща, въпреки че били мутри. "Мутра, но наша мутра"?! Това сигурно си го чувал. Това е факт!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5426839
Постинги: 3619
Коментари: 5941
Гласове: 6791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930