Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2014 16:00 - ЖЛЪЧКА 137-138
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2143 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЖЛЪЧКА           137-138
Жлъчката е необходима за храносмилането. Всмукването на мазнините и калция зависи от смесването на жлъчката с храната. Когато мазнините не се всмучат, те остават в червата. Мазнините са по-леки от водата, поради което изпражненията плават. Това значи, че и калцият не се е всмукал и в кръвта има дефицит, който ще се попълни с калций от костите.
В такива случаи, както и ако изпражненията на възрастния човек са с оранжев цвят, трябва да го подготвите за чернодробно прочистване, за да се прочистят от задръствания жлъчните пътища. Чернодробните прочиствания са абсолютно безопасни, даже за хора на и над 80 години. Един от камъните на стр. 541 е изкаран от жена на 97 години. Общите правила се отнасят и за старите хора. Първо, убийте паразитите, ако е възможно със зепер, ако ли не, с билки. След това направете бъбречно прочистване с половин доза в продължение на три до шест седмици. Заемете се лично с чернодробното прочистване на обичания от вас стар човек. Поставете стол-тоалетна до леглото, което трябва да е обезопасено и застлано с чаршаф за еднократна употреба. Показвайте му камъните, които излизат и споделете радостта му.
Бъдете много внимателни с прочистването на кожата. Горещата вода успокоява и заздравява. Направете разтвор на боракс, алкохол и скорбяла, намокрете хартиена кърпа и об-трийте кожата. Скорбялата придава на разтвора мекотата на сапун. Старият човек може изобщо да не получи диария след изпиване на английската сол! Очевидно тялото усвоява толкова бързо магнезия, че той не може да се задържи в червата и да причини диария, свързвайки се с водата. Особено важно е след диарията да оводните добре вашия стар човек. Този път, той няма да се дърпа. Чернодробното прочистване пробужда жажда и апетит, които обаче не продължават дълго. С придвижване на камъните от по-отдалечените части на черния дроб те се слепват и отново запушват жлъчните канали. Така симптомите от преди прочистването като че ли се завръщат. Постарайте се да правите по едно чернодробно прочистване месечно, докато изпражненията станат отново тъмни и престанат да плават в тоалетната чиния.
Ефектът от чернодробното прочистване ще трае по-дълго, ако на следващия ден и по-нататък ежедневно давате ва-лериана, която предотвратява спазмите на жлъчните пътища. Давайте по няколко таблетки на всеки 4 часа в продължение на няколко дни и една доза преди вечерния сън.
ЗАПЕК
Ако вашият стар човек има запек, опитайте се да му помогнете с билки, докато се открие каква е причината за този проблем. Cascara sagrada (половин доза) и сушените сини сливи помагат на много хора. Добавянето към диетата на по-груба храна е добро решение, но често не сработва. Можете да опитате с трици, но не забравяйте да ги сварите и да добавите към тях витамин С, защото имат много плесени. Дори и да вечеряте с клони, обаче, червата ви няма да помръднат, докато в тях има бактерии, чието място не е там.
Бактериите са и сред причините за запек, и сред последствията на запека! Запекът дава възможност на бактериите да се намножат, което усилва още повече запека! Можете веднага да решите проблема със запека чрез зепинг. Чрез зепин-га ще се унищожат и някои от „добрите" бактерии, но това не е беда. За ден-два те се възстановяват.
РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА ЧРЕЗ ДВИЖЕНИЕ
За да бъдем в добро здраве, са необходими поне две изпразвания на червата дневно. Първото трябва да е сутрин. Сутрешната чаша топла вода, изпита преди ставане от леглото, седейки на ръба му, има магичен ефект върху червата. Този ефект се постига само рано сутрин. Няма никакъв смисъл от водата, изпита след закуска. Не се препоръчва студена вода.
Забележете как този най-примитивен начин на телесно прочистване прави старите хора по-енергични. Използвайте прилива на енергия у близкия ви възрастен човек и го изведете на сутрешна разходка. Това може да е единственото време от деня, когато той ще е способен да го направи.
Разходката и чернодробното прочистване са най-доброто, което можете да направите за здравето на обичания от вас възрастен човек.
Издигнете ходенето в нещо толкова съществено за здравето, каквото е храненето. Не става въпрос само за обикаля-не около дома или пазаруване. Важно е ходенето да става на чист въздух. То трябва да е колкото е възможно по-енергично и бързо и да има продължителност не по-малка от половин час. Само когато времето не позволява, ходенето навън може да се замести с разходка вътре в сградата. Не давайте възможност на вашия близък да избира дали да ходи или не даден ден. За да преодолеете нежеланието му, намерете някой жизнерадостен съсед, който ще се съгласи срещу заплащане да участва в разходката. Желанието да се докаже пред по-непознат човек мотивира по-силно стария човек, отколкото вашите доводи.
РЕГУЛИРАНЕ НА КРЪВНАТА ЗАХАР
..........................................

Д-р Кларк продължава да пише за старите хора,  но всичко изложени от нея важи и за младите. Тя пак пропуска колонотерапията, която е най-важна при почистване на организма от токсини и в случая -  за отпушване на жлъчката и забравяне за запека.
          Става въпрос за запушването на дебелото черво/колона/ с течение на годините. Това си е естествен процес на натрупване на шлаки по стените на червото /пускал съм клипове от японския лекар/. Тези шлаки постепенно образуват "тапи", които от своя страна напълно деформират червото/виждал съм рентгенови снимки на такива случаи/, като при това може и да няма никакви оплаквания. Тези деформации механически причиняват изменения във формата, а от там и на функциите на черния дроб, стомаха, тънките черва, диафрагмата и тн.  Например - Имах дискенезия/прегъване/ на жлъчката - остри болки и други проблеми. След провеждане на хидроколонотерапия/има отделна тема/, този проблем, а и други свързани със стомаха и червата - изчезнаха.
     Та за тази терапия много лекари не искат и да чуят, или защото ще си загубят пациентите или просто така се налага от световната медицина, за която също е табу. /Това не пречи холивудските звезди периодически да си я правят/
     В заключение - каквито и зепери и други терапии, хапчета и билки да се прилагат, не се ли махне причината, а тя най-вероятно е затлачването на д.черво, успехите ще са временни. Това особено много  е валидно за храносмилателния тракт. Освен това, по стените на колона има разположени "сензори", които дават инфо на мозъка какво става на изхода на организма и той съответно да управлява работата на жлезите и другите органи. Когато тези "датчици" се запушат, какво става?
     За съжаление д-р Кларк, съзнателно или не -  не  пише за тази терапия.



Гласувай:
2



1. olivie - ???
10.06.2014 18:30
Стгнах само до плаващите във вода лайна... Дори Д-р Емилова пише по - смислено.
цитирай
2. bojinkata - Хахаха. Добре казано. Но има и ин...
10.06.2014 19:44
Хахаха. Добре казано. Но има и интересни моменти в книгата, които се отличават от общоприетите догми в медицината. Вече ще прескачам някои откровени глупости.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5389400
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031