Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 17:56 - ЛОШО ХРАНОСМИЛАНЕ 136-137
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1050 Коментари: 0 Гласове:
1ЛОШО ХРАНОСМИЛАНЕ           136-137
Лошото храносмилане с образуването на много газове и оригвания е друг бич за старите хора. Те предпочитат да не ходят на църква или на гости, за да не се излагат.
ДЪВЧЕНЕ
Всичко започва от стомаха, въпреки че доброто сдъвкване на храната е от основно значение за доброто храносмилане. Протезите трябва да прилягат идеално, за да не се образуват рани. Използването на протезен гел не е решение за недобре прилягащите протези. Освен това теловете са токсични. Самата пластмаса на протезите често е токсична и понякога съдържа дори живак! Токсините от пластмасата могат да се просмучат и да попаднат в слюнката! Те намаляват местния имунитет на устата, гърлото и стомаха. Пониженият имунитет в устната кухина позволява развитието на хронични инфекции на гърлото. Ако устата и гърлото на обичания ви стар човек са червени вместо розови, това показва, че са инфектирани независимо от липсата на оплаквания.
Не си струва да се унищожават бактериите чрез зепинг, ако реинфектирането е толкова лесно. Трябва преди всичко да се унищожат бактериите по зъбните протези чрез накисване в 70% житен спирт. След това изследвайте протезите за токсини. Накиснете ги за няколко часа във вода. Промийте ги и отново ги накиснете във вода. Направете процедурата за трети път, за да сте сигурни, че токсините идват от протезите, а не от слюнката. Запазете третата вода за изследване. Изследвайте я за тежки метали. Ако пробата е положителна, значи протезите са токсични! Направете нови протези от неоцветен метакрилат (Виж „Зъбно прочистване", стр. 410).
Накисването на протезите в спирт ще убие бактериите за една нощ. Пластмасата има мънички пори, в които бактериите могат да се укриват. Използвайте житен спирт, който сте си направили сами или обикновена водка, която има около 50% алкохол. Тъй като алкохолът се изпарява и е скъп, използвайте за накисването буркан с широко гърло и плътно затварящ се неметален капак. Разбърквайте с четката за зъби на стария човек, за да се обеззарази и тя. За последното са необходими минути. Купешките течности за почистване на протези са токсични. Не ги използвайте.
Използвайте водороден прекис-хранителна степен или солена вода за миене на зъбите вместо паста за зъби. Пастата за зъби съдържа освен бензол и токсични метали (калай, флуориди, стронций). Никога не използвайте паста за зъби. Виж главата за миене на зъбите за детайли и източници. Ако вие сте отговорни за миенето на зъбите на стария човек, почистете преди това със собственоръчно приготвени конци (2 — 4 паундово рибарско влакно). Ако човекът сяда, дайте му да опита сам да измие зъбите си с четката. Това ще му повдигне самочувствието.
Ако старият човек отказва или не може да носи протези, доставете му мека храна без твърди парчета, тъй като от това зависи дали стомахът ще я смели. Стомахът е слабото място в храносмилателния процес на старите хора, защото почти всички те не произвеждат достатъчно количество киселина.
СТОМАШНА КИСЕЛИННОСТ
Тялото произвежда солна киселина (HCL), която от кръвта си изтласква в стомаха! В този процес участва ензимът карбоанхидраза, който е цинков ензим. Не са известни твърде много методи за стимулиране на този процес. Пиенето на вода преди хранене има такъв ефект, но е трудно да се накарат старите хора да го правят. Следващо по ефективност е даването на киселина.
Солната киселина е твърде агресивна. Поради риска от разяждане на зъбите, не се продава готов разтвор за подпомагане на храносмилането. Помолете фармацевт да приготви 1% HCL. Веднъж дневно по време на ядене се изпива напитка, към която са прибавени 10 капки от този разтвор. HCL се предлага в аптеките под формата на таблетки („Betaine НСЕ"), но солната киселина в тях не е в достатъчно количество.
Приемането на напитка с лимон (оцет) и мед също помага за храносмилането, въпреки че съдържа лимонова или оцетна, а не солна киселина. Тези две киселини се усвояват напълно и не водят до повишаване на телесната киселинност. Все пак солната киселина е за предпочитане, защото тя унищожава бактериите и паразитите в стомаха, което тези киселини не могат да направят. Понижената киселинност на стомаха у старите хора дава възможност на различни бактерии, включително Salmonella, да се заселват там. Това е истинският бич за храносмилането на старите хора. Салмонелите се окопават надълбоко в стомашната стена, където не ги достигат нито антибиотиците, нито солната киселина и няма опасност да бъдат отмити с храната. Когато салмонелите са се укрили в района около върха на стомаха, това води до отслабване на сфинкте-ра на хранопровода и част от храната се връща в хранопровода. Това е едно много неприятно нарушение, което настъпва особено често след вечеря и в легнало положение.
Когато салмонелите се разпростират по-нататък и навлизат в диафрагмата около сфинктера, тя отслабва и пропуска част от стомаха нагоре, през отверстието й. Състоянието се нарича хиатална херния. Не поставяйте старите хора в шезлонг веднага след нахранване. Това води до притискане на стомаха и храната нагоре. Оставете ги да поседят около масата и да походят малко, за да се слегне храната. Това става като част от храната напусне стомаха през пилорното отверстие. Но ако в стомашната стена около пилора са се заселили салмонели, способността за свиване и избутване на храната са намалени. Лекарства като Reglan. помагат за ускоряване та този процес. Това, което помага най-много е завършването на храносмилането. С това се дава естествен сигнал за изпразване на стомаха. Има в продажба много популярни ензимни таблетки, подобряващи храносмилането, но трябва да се внимава, защото понякога не са стерилни. Преди да решите да използвате таблетки, опитайте рецептата с оцет и мед. Закаш-лянето по време на хранене е признак на раздразване на диафрагмата от хиатална херния. Ако питейната вода предизвиква кашлица, пропуснете препоръчаното пиене преди хранене. Пийте водата на малки глътки по време на храненето.
SALMONELLA И SHIGELLA
При старите хора някои салмонелни инфекции могат да доведат до замайване. За тях това е още един бич, който не им позволява да ходят на пазар, да отидат на църква и дори да се разходят около дома си. Лекарства като Antivert™ помагат частично. Замаяността може да направи стария човек зависим от проходилката за всяко негово движение.
Замайването се причинява от произвежданите от Salmonella и Shigella силно токсични субстанции. Най-честите салмонелни видове са Salmonella enteritidis, Salmonella paraty-phi и Salmonella typhimurium (386, 380, 354kHz). Унищожете салмонелите като вземате ежедневно в продължение на един месец Луголов разтвор (по 6 капки в 1/2 чаша вода след ядене и преди вечерния сън). За съжаление, този разтвор не действа на шигелите. За да се отървете от тях, трябва да приложите Чревната програма.
Въведете система за стерилизиране на всички млечни продукти (Виж „С-Мляко"), тъй като те са източника за реинфекция. Въведете система за промиване на пръстите и ноктите на ръцете в 10% житен алкохол. В ресторантските салати и храните на салатените барове също има салмонели и ши-гели. Ако се е наложило да хапнете такава храна, когато се върнете в къщи, се заемете с унищожаване на тези бактерии. Не се бавете. Топлият стомах, пълен с храна с неутрално рН, е идеална среда за развитие на шигели и салмонели. То е като да поставиш дрожди в купа топла вода, в която вече сте прибавили брашно и захар. След половин час ще имате обилен растеж.
Ако Salmonella успее да се окопае в някой орган, елиминирането й е много трудно. Само електрическият зепинг може да убие салмонелите, намиращи се в органите, но не и тези в чревното съдържимо. Ако имате понижена стомашна ки-селинност, трябва да бъдете изключително внимателни да не се заразите със Salmonella и Shigella. Заразяването и с двете става чрез млечни продукти, но Shigella предпочитат дебелите черва. Симптомите на лошо храносмилане, започващи наскоро след нахранване, вероятно се дължат на Salmonella, а тези, настъпващи през нощта, на Shigella.
Други бактерии, които могат да предизвикват лошо храносмилане са Campylobacter и E.coli. Чревната програма е ефективна и срещу тях. Освен подобряване на храносмилането, когато се отървете от тези бактерии, вие получавате подобрение и на мозъчните функции, намаляване на депресиите, виенето на свят и лесната раздразнимост. Запомнете, че проблемът не се решава като убивате бактериите и после пак се налапвате с тях. Спрете да правите това.
ДРУГИ КЛЮЧОВЕ ЗА ПРАВИЛНА ДИАГНОЗА
Диагнозата на някои храносмилателните проблеми, оставащи и след унищожаване на бактериите, може да бъде сложена по рационален начин със задаване на следните въпроси:
♦    Дали изпражненията са оранжево-жълти или много бледи вместо да са кафяво-зелени? Ако е така, в червата не постъпва достатъчно жлъчка от черния дроб.
♦    Има ли болки в корема? (Повече за това на стр. 124. Ако има, трябва да се мисли за Ascaris, метили и други паразити.
♦    Има ли запек? Това води до натрупване на отпадъци и развитие на бактерии.
♦    Има ли подуване на корема? То се дължи на газове, отделяни от бактерии.
♦    Плават ли изпражненията? Това значи, че са по-леки от водата и съдържат мазнина или несмлени материи.
ЖЛЪЧКА..........................................

Какво пропуска д-р Кларк? Не зная нарочно или просто е несведуща по проблема?
Става въпрос за запушването на дебелото черво/колона/ с течение на годините. Това си е естествен процес на натрупване на шлаки по стените на червото /пускал съм клипове от японския лекар/. Тези шлаки постепенно образуват "тапи", които от своя страна напълно деформират червото/виждал съм рентгенови снимки на такива случаи/, като при това може и да няма никакви оплаквания. Тези деформации механически причиняват изменения във формата, а от там и на функциите на черния дроб, стомаха, тънките черва, диафрагмата и тн.  Например - Имах дискенезия/прегъване/ на жлъчката - остри болки и други проблеми. След провеждане на хидроколонотерапия/има отделна тема/, този проблем, а и други свързани със стомаха и червата - изчезнаха.
     Та за тази терапия много лекари не искат и да чуят, или защото ще си загубят пациентите или просто така се налага от световната медицина, за която също е табу. /Това не пречи холивудските звезди периодически да си я правят/
     В заключение - каквито и зепери и други терапии, хапчета и билки да се прилагат, не се ли махне причината, а тя най-вероятно е затлачването на д.черво, успехите ще са временни. Това особено много  е валидно за храносмилателния тракт. Освен това, по стените на колона има разположени "сензори", които дават инфо на мозъка какво става на изхода на организма и той съответно да управлява работата на жлезите и другите органи. Когато тези "датчици" се запушат, какво става?
     За съжаление д-р Кларк, съзнателно или не -  не  пише за тази терапия.Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 2757033
Постинги: 2799
Коментари: 2232
Гласове: 3091
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31