Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2014 10:15 - ИНКОНТИНЕНЦИЯ 135-136
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
2



ИНКОНТИНЕНЦИЯ                  135-136
Инконтиненцията е бич за повечето стари хора. При жените това става по-рано, често след раждане. Хирургичното скъсяване на връзките, придържащи пикочния мехур в правилно положение (т. нар. „лифтинг" на пикочния мехур) носи временно облекчение. Хирургът би трябвало да е първият, който ви е казал, че решението на проблема е временно. Толкова мъчително е обаче да не можеш да пробягаш няколко крачки или да кихнеш и да се изкашляш, без да се подмокриш, че всяка помощ е добре дошла. Хирургът сигурно ще ви каже, че връзките са били опънати максимално.
Причината за това, че нищо, дори хирургическата намеса, не може да реши трайно проблема е в това, че връзките са слаби. Тази слабост се дължи в значителна степен на бактериална инвазия. Ниските нива на калия поради голямата загуба през адреналните жлези, засилва слабостта. Проблемът се решава с унищожаване на бактериите, както и на носещите ги паразити (Schistosoma, Ascaris и др.), което от своя страна води до повишаване на калия. За едно денонощие можете да захвърлите дамските превръзки. Няма да ви е необходима нито една, дори преди това да сте използвали три. От това, дали сте се освободили завинаги от бактериите, зависи трайността на резултатите. Убедете се, че всички млечни продукти, които консумирате, са стерилни. Млякото трябва да се кипва за десет секунди, а продукти, които не подлежат на топлинна обработка като например подквасената сметана, трябва да бъдат изключени от менюто. Подквасената сметана не може да бъде безопасна поради голямото съдържание на тирамин в нея. Тираминът е страничен продукт от живота на някои бактерии, който е силно токсичен. Зрялото сирене също има много тирамин. След като унищожите Salmonella и Shigella и продължавате редовно да унищожавате паразитите, можете да се заемете с адреналните жлези, контролиращи нивото на калия. Осигурете на стария човек храни, богати на калий.
Внимавайте да не се опитате да му наложите храни, които той не понася.
Бананите са на върха на списъка на храните с високо съдържание на калий. Прясната плодова салата и печените картофи също съдържат много калий. Смесването в солницата на калиева и натриева сол е друг добър трик, дори сместа да не се използва за готвене, а само за поръсване на готови храни, където разликата от обикновената сол не се чувства. Лекарите често изписват калий на хора, приемащи обезводняващи лекарства, за да не се «лшли много телесният калий. Приеманият под формата на лекарство калий не трябва да се спира (ако таблетките не са замърсени), въпреки че използването му под формата на сол е по-ефективно, тъй като адреналните жлези изхвърлят излишъка от калий. Белег на предозиране на калия е бавният пулс.
През деня може да се налага носенето на превръзка или адсорбиращо бельо, но нощем е по-добре да не се слага нищо, за да може кожата да диша. Адсорбиращото бельо от всякакъв тип е твърде замърсено с химикали, които проникват през кожата, и се прибавят към наличните токсини в тялото. Адсорбирането ще е по-малко, ако пудрите кожата с царевично нишесте. Използвайте такова бельо колкото е възможно по-малко. Слагайте върху него парче плат или хартиена кърпа. По-добре е да се използва нощно гърне. За да се улесни ставането и обслужването през нощта, по-добре е старият човек да е облечен в риза, отколкото в пижама или нощница. Добре е на краката да има чорапи, за да му държат топло.
Мийте ежедневно частите от тялото около уринарното и аналното отверстия първо с бораксова вода, а след това с 5% житен алкохол. Използваните кърпи трябва да се сложат веднага след употр*бата им за пране. Нищо не окуражава старите хора толкова много (дори подобряване на мозъчната дейност), колкото намаляване на инконтиненцията. Това ще засили вярата във вас и ще улесни работата ви. Не забравяйте да се радвате и празнувате постиженията заедно. Не правете обслужването на стария човек серия от мрачни манипулации
ЛОШО ХРАНОСМИЛАНЕ......................................



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5387072
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6717
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031