Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 19:42 - АНЕМИЯ 132-134
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
1



АНЕМИЯ               132-134
Кислородът достига мозъка чрез една транспортна система от миниатюрни салчета, наречени червени кръвни клетки. Те трябва да са с точно определена форма и големина, за да могат повечето молекули кислород да им прилягат.
 
Фиг. 36. Червени кръвни телца, гледани отгоре и отстрани
Всяка червена кръвна клетка има форма на поничка. Към тази им форма прилягат повече молекули кислород, отколкото ако телцата бяха сферични. Но, ако няма достатъчно витамин В,2, не се образува вдлъбнатината, която придава на червените кръвни клетки форма на поничка. Това намалява снабдяването на тялото с кислород. Нарушението се нарича пернициозна анемия. Променената форма на червените кръвни клетки води до по-голям среден клетъчен обем. Необходимият обем на червените кръвни телца е около 90 кубични микрона. Много стари хора имат обем над 100!
Моите наблюдения показват, че пернициозната анемия е свързана с инвазия на Ascaris. Унищожете аскаридите с честотен генератор (408 kHz) или зепер. Източник на тези паразити са обикновено домашни любимци. Веднъж навлезли в тялото ви, малките червейчета не го напускат сами. Инфестирането може да е станало отдавна, дори в детството. С унищожаване на аскаридите костният мозък си отдъхва. Какво облекчение е за него да може отново да произвежда червени клъвни телца с достатъчно съдържание на витамин В12! Какво прави Ascaris c вашия витамин? Витамин В12 е оцветен в красиво розово. Някои червеи всъщност са розови, защото са абсорбирали вашия витамин В12! Инжектирането на витамин В12 понастоящем е официално приетото лечение на дефицита му. Според мен по-доброто решение на проблема е унищожението на Ascaris и приемане на витамина през устата под формата на бонбони. Ако обичаният от вас човек получава инжекции, внимавайте кожата на инжекционното място да не бъде обработвана с изопропилов алкохол. Носете със себе си плоско джобно шишенце с водка или 70% житен алкохол. За съжаление, самата ампула може да съдържа следи от този вреден разтворител. Вземете проба за изследване.
И други видове „анемия" могат да лишат вашия възрастен човек от кислород. Ниският брой червени кръвни клетки (под 4,4 милиона в куб мм) е „градинският" вариант анемия. Понякога недостатъчното ниво на желязо е обяснението за ниския брой червени кръвни телца.
Повечето от случаите на анемия, обяснявани с дефицит на желязо, са свързани с инфестиране с анкилостоми.
Унищожавайте два пъти седмично анкилостомите заедно с аскаридите. Не е разумно да вземате таблетки желязо, дори и да повишават нивото на хемоглобина. Аз препоръчвам приемането на желязо само при животозастрашаващи ситуации.
Вместо да вземате желязо, по-добре е да унищожите микроскопичните същества, които предизвикват кървене и са истинските причинители на анемията. Ефектът от желязото под формата на хапчета е малък, защото бактериите, които също се нуждаят от него, бързо го излапват и това ги прави още по-вирулентни. Почиствайте пространствата под ноктите на ръцете с житен спирт, за да унищожите яйцата на аскаридите и анкилостомите след посещение на тоалетната. Не отглеждайте животни в дома си или ги дръжте на постоянна билкова противопаразитна програма.
За да се възвърне нормалното ниво на хемоглобина, е необходимо приемането на питателна храна. Яйцата и месото, добре обработени термично, са най-богатите източници на желязо и други минерали, необходими за кръвотворенето. В6 и други витамини от група В също участват в кръвотворенето и могат да бъдат приемани под формата на витамин В-ком-плекс. Не използвайте като източник на желязо черни ленти меласа (тъмен гъст сироп, остатъчен продукт при производството на захар от захарна тръстика или захарно цвекло), тъй като те съдържат токсични плесени. (Токсините в меласата могат да се обезвредят подобно на меда с прибавяне на витамин С, но аз не съм изпитала достатъчно проби меласа за разтворители и затова не рискувайте.) В миналото, когато бяха открити хранителните качества на меласата, се разви малък добре ръководен и контролиран бизнес. Произвежданата днес меласа съдържа плесени, които могат да причинят разрушаване на тромбоцитите (пурпура), вътрешни кръвоизливи и имунна недостатъчност.
НИВО НА КИСЕЛИННОСТ
Кислородът трябва първо да скочи на своя сал — хемоглобина, което става в белите дробове. По-късно в мозъка кислородът трябва да скочи от сала, за да влезе в мозъчните клетки. Това става възможно благодарение на различните нива на киселинност. Киселинността е тази, която решава дали кислородът ще се закачи за хемоглобина или не. Средата в белите дробове не трябва да е кисела, за да стане закачането. Понякога киселинността на цялото тяло е твърде висока! Диабетиците, астматиците, хората с артрит често страдат от повишена киселинност.
Предназначението на киселината, достигнала с кръвта до стомаха, е да се отдели и складира там, за да участва в хра-. носмилането. Ако това не стане, тя трябва да бъде изкарана от тялото чрез урината. Когато бъбреците са задръстени с кристали и човекът не поема достатъчно количество вода, работата на бъбреците се влошава, киселината не се отделя напълно и нивото на киселинност в тялото нараства. Вие можете да съдите за общата телесна киселинност като изследвате рН на сутрешната урина. То не трябва да е по-ниско от 5,5. Ако общата телесна киселинност е твърде висока, помогнете на бъбреците да я отделят като увеличите приеманата вода и да я неутрализират, като приемате повече минерали. Основни минерали за целта са калцият и магнезият.
УВЕЛИЧЕТЕ КОЛИЧЕСТВОТО НА МИНЕРАЛИТЕ
Прибавянето на вода към диетата може да бъде най-трудната задача за старите хора, ако водата „не им харесва". Калцият трябва да бъде под формата на прясно мляко, а магнезият — под формата на таблетки. Ако старият човек има проблеми с преглъщането на таблетките, магнезият може да бъде под формата на пудра. Поръсете с 1/8 чаена лъжичка пудра сварена зърнена закуска, супа, задушено, пудинг. За разлика от витамините, магнезият, който е минерал, не губи активността си при прибавянето му към Ястия. Можете да прибавите магнезиевата пудра към каквото и да е ядене, стига да не се усеща. Забележете колко успокоително действа магнезият и колко по-добре спи нощем приемащият я човек.

Фиг. 37. Кана за вода с филтър
Сигурно има основателни причина водата да „не е вкусна". Тялото може да се опитва да отхвърли хлора или други токсини, намиращи се в нея. Филтрирайте я с малък въглероден филтър, като използвате пластмасова кана (от непрозрачна и неогъваща се пластмаса). Стерилизирайте го веднъж седмично, като налеете в каната чаша вода, прибавите 1 чаена лъжичка житен спирт и обърнете каната така, че филтърът да се потопи за 15 минути. След това промийте с две кани вода, за да отстраните следите от алкохол.
Филтрираната вода трябва да е с температурата, която се харесва на определения човек. Понякога това е най-важното за този, който никога не е жаден. Никога обаче не добавяйте кубчета лед. Не правете и напитки от тази толкова специална вода. Най-добрият начин да стимулирате с нея както жаждата, така и апетита, е да добавите лимон (бял дестилиран оцет) и мед.
Когато кръвта е достатъчно наситена с кислород, тя има ярко червен цвят, а при недостиг на кислород, цветът й е повече към виолетов.
ХЕЛАЦИЯ
=======================



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5430182
Постинги: 3620
Коментари: 5943
Гласове: 6793
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930