Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2014 15:41 - ШВЕЙЦАРИЯ – ПРИМЕР ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ШВЕЙЦАРИЯ – ПРИМЕР ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ
Публикувано на 16.04.2014 / 20:31 ч. от afera

Петстотин години, швейцарците са останали въоръжени и неутрални, опасни за всеки нашественик . Популярна мъдрост твърди, че Швейцария не разполага с армия или крепости, Швейцария е една армия, самата държава е крепост.  На Алпите  естественото им състояние е крепост,  по модел на непревземаемите места на афганистанските терористи,  шиптъри  или чеченци.  В Швейцария са изградени хиляди, някои от които огромни, макар невидими военни подобрения, дълбоко в планината.

Първите железопътни линии и тесните  пътища,  споходили  за много от първите  укрепления в Швейцария, още през 1885г, а години по-късно, по време на първата световна война, те биват изцяло реновирани и увеличени .  Всеки един военен стратег,  днес би настръхнал при мисълта, че трябва дори да се опита  като окупатор на днешните швейцарски Алпи. Всяка армия нашественик, която ползва същите тези пътища и железопътни трасета  за транспортиране на армия, техника и въоръжение, е застрашена  от хилядите подобни бункери и укрепления, на които не се знае точния брой, а голяма част от тях, все още са военна тайна. Интересното в швейцарския модел, за разлика от  други страни, които също разполагат със стотици бункери, е ,  че с нищо укрепителните и защитни позиции не развалят пейзажа и са прекрасно замаскирани, с всякакви естествени за местната архитектура и природни  пейзажи -  камуфлажи.  Много хора са на мнението, че това е и до ден днешен генезиса, запазил Швейцария силна и независима страна, а именно , непревземостта й.

Общи оценки показват, че са над  20 000 вградените отбранителни позиции.  Като по-голямата част, са противотанкови.  В апогея си, Швейцария се е ограничила само 400 тежки артилерийски инсталации, 600 противотанкови инсталации пистолет, 1800 с картечници , 2000 командни пунктове или казарми.

Последните държавни инвестиции в тези укрепления, днес се ползват  с най-голям интерес от по-любопитните. Те са надграждани и увеличавани като вътрешна площ през далечната 1939г. по времето на втората световна война. Когато са изградени и най-големите бункери и бомбоубежища. Едни от които са се помещавали до  50танка, готови да изскочат изневиделица от недрата на планината,  други за да съхранят живота от ядрена атака, на десетки хиляди, а трети, като цели казарми (готови 1 800 войници през шест месеца обсада), със собствен генератори и съоръжения (на места водноелектрически централи са построени изцяло вътре планините).

Планът е бил, в случай на германска инвазия, швейцарската армия да се мобилизират  много от населението, което до ден днешен се слави, че доста трудно дава гражданство  и да се оттегли в централните Алпи, където те ще отрежат железопътните връзки между Германия, Италия и Франция от отпадане всеки надлез върху релсите и всеки опит да разчистят отломките . Експлозивите са буквално вградени в инфраструктура, само с детонатори липсват.  Военните имения по-късно  продължават да бъдат подобрявани, печелейки филтриране на въздуха и налягането да се подържа радиоактивна дори атмосфера отвън. Първоначално целта е била да се предотвратят масови цивилни жертви, наблюдавани в германските градове в края на войната. След  1963 г., са направени модернизации с акцент  бомбоубежищата,  задължително да са устойчиви и на  ядрена война:  Изискването за всяко жилище да има подслойни изградени нива, срещу ядрена атака, се „ОБЛЕКЧИ“, едва  през 2011 година.

Швейцарската армия,  отдава част от съоръженията под наем,  два като ултра-сигурни на ядрени атаки, дори центрове за данни.  В  тези капсули на времето, се съхраняват включително Rosetta за PDF, JPEG, Java, HTML, и MOV файлове, съхранявани на почти всеки компютър формат от дискети на Blu-Ray.

Без значение колко са разсекретените, без значение колко  оголени скали ,  обрасли с мъх,  нежеланите гости ще трябва да гледат с подозрение.

 

Може би швейцарците се смеят по целия път до банката, когато туристи смятат, че купчината камъни  е крепост с гаубица, а не в действителност нечия  плевня  или къща.  Парадоксално за мнозина, но Алпите винаги са си били еднакво непревземаеми, защото никой не знае, какво всъщност се крие вътре в тях и къде.

 

Но нека се върнем в своята родина, в нашата реалност!

По всичко си личи, че в Швейцария има далновидни и добри управници от край време, това тя ни го засвидетелства по всички възможни параметри, от които се вълнува българина, правейки непрекъснато сравнения  между родината си и ДРУГИТЕ.  Турците почти са обявили Родопите за част от Турция. Някои биха казали,  по модел на 20 години папагалстване против националната сигурност ,  че е някакво етническо  подкокоросване, но не е, по-скоро е събуждане . Трябва да си малоумен да го отричаш. За тях всичко е въпрос на време,  дали утре или след 10-20г, анализатори от САЩ и Русия прогнозират, че това ще е факт до 2050г – а именно, че  териториалната цялост на България, ще бъде нарушена.  Мен ако питате, засега просто се съобразяват с ЕС. Но ако се разпадне?

Готови ли сме да заложим държавата си, на почти 1500 години история на някакъв икономически съюз, траел по-малко от век?

Както сме член на НАТО и то обезоръжен, а Родопите са турцизирани почти напълно, лесно могат да режисират силен етнически конфликт.  А сетне и референдум за отцепването на голяма част от южна България, като автономия, преди сливането й с Турция. А турската армия,  привидно – добронамерено за за целият свят , с помощта на същата тази американска пропаганда ,  ще навлезе в български терирории преди това, под  формата на омиротворител в етническият конфликт, поставяйки местни власти, способни да си лобират за автономия и референдум, сетне за сливане с Турция естествено.

Толкова лесно ще стане това, че не е истина, пример за което е Албания, Косово, част от Македония също в  близко бъдеще и т.н.  Па защо не дори и Крим? Или си мислите, че Турция няма да направи точно това?  Жалко, че имаме толкова глупав и наивен народ, няма кой да пази границите, външна граница на ЕС и защо не ни приемали в Шенген, и питат, като те по 100 пъти си влизаха  неканени, през точно  това, на което не знам кой все още му вика граница.

И като стана дума за Родопите, тази тема свързана с националната сигурност, някои ще кажат, че се насаждат луди твърдения, че това са измишльотини, че сме смешни, както викаха и че циганизацията е лъжа и измислица преди 15 г . Но ислямизацията също е факт, затова свидетелства всичко, дори вълненнията пред съда в Пазарджик.

Тези въленения и страхове на етническите българия с оглед националната сигурност  не свидетелстват дори,  те крещят в очите на абсолютно деградиралите ни национални предатели, водещи се управници, и заслужаващи най-тежки присъди.  Хората ги е страх, а  те правят бизнес , лобирайки затова как да налапат поредния половин – един милирад за стари самолетчета  и части за тях от американски компании.

Но хипотетично , вместо за подслушване по 100 млн. годишно,  или да изливаме стотици милиони на Локхийд за ремонт на 3- та употреба Ф16 /модел от началото на 70те/, ако се дават 3-4 г по 100 млн за друго,  щяхме повече да сме защитили националната си сигурност, отколкото някои народи без високи надморски височини, не биха се справили и с милиарди инвестиция и милиони население в повече.

Родопите са стратегически доста добра позиция против каквито и да е чужди намерения, а този който я окупира навреме,  е непобедим.

Днес  Ердоган, който умело се справи  със съпротивата в собствената си страна, от гледна точка на пропаганда  и  подкрепян от дезинформационно – пропгандния апарат на американците ,  поизби дори част от своя народ по време на протестите и вкара в затворите стотици журналисти и адвокати, освен поредната доза военни и опозиция без съд и без  присъда!  А сега вече и резките протести с големи тълпи против него, са пред изчезване. Тъй като в Турция, независимо от решението на съда, и социалната мрежа Фейсбук дори, там спира да функционира. Т.е. тази точка на кипене на тълпата протестъри, този „типинг-пойнт“ , с който служителите на чичо Сам се опитаха да извършат майдански преврат и тук, още миналото лято, спира да функционира. Тук за щастие хвърчаха само няколко павета от приготвените след  инструктаж в София, не се стигна до коктейлите молотов и снайперисти.  Неща,  които  щяха да се радват и на дадена медийна подкрепа от „журналисти“ и „новинари“ , като тези близки на US embassy, техни служители дори, ако проследим законните им хонорари от US фондации и неправителствени организации. Служители от четвъртата власт обслужват интереси, плюещите тук яко национализма и патриотизма,  финансираните от САЩ блогъри, протестъри и новинари – папагали и политици за съжаление, за които масите остават с претъпено съзнание.

Но нека се върнем на темата.  Там /в Родопите/ трябват 2-3млн кубика бетон, за още 5-10хиляди  бункера поне и етнически българи в тях. Само.

Това са най-малко  300 млн.лева, точно колкото ще струват 10-15 броя  30 годишни F16  инвестиция, а  зелените терористи,  да си траят с оглед националната сигурност на страната.

Бункери могат да се направят и към всяка една къща в Родопите, като допълнително помещение за ползване от фамилията.  Държавата и кметствата, могат с един закон да раздадат безвъзмездно хиляди изоставени къщи и държавна земя. Изоставени имоти и земя, публични такива  на българи, ако са грамотни и склонни да заживеят там за постоянно, ако се върнат от чужбина или преместят от големия град и си плащат редовно данъците и сметките, е поне капка надежда, на фона на втория най-голям страх и факт за съжаление на българина – демографският ужас, в който живеем .

Преференции, под формата на безлихвени и нисколихвени кредити и субсидирано – бързо и евтино строителство на домове в тези райони и създаване на военни поделения и цивилни работни места.  Както и за сметка на държавата изграждането към всяка една къща бункер. Не става дума за много м2, а за 25-35 м2 бункери с различно предназначение, едни картечни, други оръдейни, трети за скривалища на цивилно население.

Държавата може да си позволи да направи хиляди бункери, като Швейцария  и Албания . А тези помещения в мирно време да се ползват за всичко от домакинствата до евентуална мобилизация, когато цивилно население или не, би сменило тяхното  предназначение.  Говорим си за 300 млн.лв и неизползваеми имоти, следствие на които ще има десетки хиляди завърнали се етнически българи, както и справяне от части с големия проблем – демографската криза, след завръщането на част поне, от онези 1-2 млн. българи в чужбина.  Но имаме ли държавници за тази цел? Да отричаме фактите, подсказващи ни, че България няма да е с тези си граници  в близките 35 години, на фона на 15 вековната и история ,  не е лудост или параноя,  а нещо съвсем нормално,  което ще стане факт, по модел на циганизацията, която беше отричана 90-те.

Б. Максимов  

http://www.facebook.com/bozavino
http://afera.bg/siujeti/60145.html

Когато ни управлява тълпа национални предатели - това са само мечти!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5426848
Постинги: 3619
Коментари: 5943
Гласове: 6791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930