Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2014 22:24 - Украйна-накъде?
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 990 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://www.dnes.bg/blogini/2014/04/16/ukraina-nakyde.222610
....................................
САЩ, Бренан и Съвета за сигурност на ООН

Всичко това е фон  на събитята, но зад него стои нещо по-дълбоко. По-специално,тайното посещение в Киев на директора на ЦРУ Бренан.Резултатът от разговорите му с Tурчинов,Наливайченко,Аваков и други лидери на хунтата бе обявената от Tурчинов   антитерористична военна операция в югоизточната част на Украйна и в действителност  война с  Русия.На 13-ти април видяхме това в опита за военен щурм на Славянск.

Какво означава това? Всичко си идва на мястото.Хунтата бе доведена на власт от САЩ и ЦРУ и те още от началото са били наясно, че подкрепят именно нео-нацистките сили ,че  Украйна в предишните си граници няма да  съществува.Задачата от самото начало  е била  война с Русия.Тягнибок,Ляшко,“Десният сектор“ и цялата русофобия активно е насърчавана от САЩ ,за да се предизвика руския гняв и се въвлече страната  във военен конфликт. За какво? С цел да се удължи агонията на американската хегемония,да се прекъсне съюза между Русия и Европа,да се въвлече Русия в проблеми на границата си и да бъде дискредитирана в очите на международната общност. Русия на Путин, суверенна, успешна, връщаща се в Историята,да бъде  направена "враг на Запада." А врагът се изисква за консолидация , мобилизация и заличаване на предишните неуспехи и поражения.Загиващата световна финансова система, глобалната криза, падането на долара - всичко се решава чрез война. И тази война  САЩ се опитват да подпалят.За това бе безумното сваляне на Янукович малко преди президентските избори,изкуствено напомпваната русофобия , този екстремен галисийски национализъм. Джон Бренън дойде в Киев за да принуди това колебаещо се ръководство на  хунтата  към война в Юго-изтока.

Бренън обеща да помогне на НАТО и наемниците в случай на военни действия – на които хунтата не може да се реши, знаейки, че Украйна ще се разпадне веднага и незабавно, а те ще бъдат кървави престъпници. Западът е готов да ги предаде като използвани фигури.Обаче за война хунтата не е готова нито психически, нито финансово, нито организационно, нито  морално. И не само за война с Русия, но дори на война с юго-изтока.От тук са колебанията, истеричният опит да се отърве от смотаняците на "Десния сектор", които в настоящата ситуация на активиране  на югоизтока само ускоряват  мобилизирането на населението ,стимулират разгръщането на отрядите за самозащита. Това е важното: не може да води вой хунтата не иска война.Нещо повече,хунтатане може да води война. И това насочва към истинските геополитически мотиви на украинската драма: хунтата и Майданът, в действителност, са  заложници на американската политика - само на САЩ, а не на Запада, и съвсем не галисийски или украински. Вашингтон проведе в Украйна преврат заради собствените си интереси, насочени не само срещу Русия, а и срещу Украйна, срещу Украйна с Русия. САЩ не се нуждаят от Украйна, те се нуждаят от ВОЙНА. A киевската хунта започва да разбира това, което  днес е чисто самоубийство. Крим, заедно с военните си бази и корабите отиде към Русия в един миг. На изток вече има  три независими републики,чието укрепване е въпрос на дни. Одеса и другите райони са по дирите им . Т. н. "Кандидати за президент" нямат подкрепа от населението. Речта на ЛИДЕРА за "изборите" според социолозите , престъпния олигарх Порошенко лесно разкъсва ултра националистическата група от футболни фенове, а останалата част не е популярна. Рейтингът на  Tягнибок е 1.9% на Ярош - 0.7%. В такава ситуация да започне военна операция може само безумец. Но точно към това Бренан активно подтиква  Kиев.

Хунтата е в капан. CIA изисква от тях в действителност да се самоубият доброволно и  напълно да унищожат  Украйна.

Америка иска война с Русия. Но не с ръцете си.

Това  ясно очерта в речта си на 13 април Виктор Янукович, най-накрая, наричайки нещата с истинските им имена. И по искане на Москва бе спешно събран Съвета за сигурност на ООН, където външният министър на Русия Лавров директно обвини за ескалацията на напрежението в югоизточната част на Украйна  Съединените щати.

И така: САЩ искат тази война, обещавайки да си затворят очите за жертвите сред цивилното население ,надвишаващи 10 000 души, а в същност изисквайки тези жертви (!). САЩ доведоха нещата до тази война. САЩ извършиха държавен преврат на Майдан заради тази война. Американските власти  доведоха на власт  неонацистите-русофоби заради тази война. Но ...

Сега Киев за провеждане на тази война е готов по-малко, отколкото някога е бил. Готов да се бори е само  умствено увредения  хомосексуалист Ляшко и Ярош-0,7%, чието семейство безопасно  живее в Лондон. Еврейските олигарси, които сега се присламчват към тази хунта, в критичен момент незабавно ще  се озоват в Израел.В руини ще се превърне не само  центъра на Киев, но и цяла Украйна.

Колкото повече югоизтокът и дори Русия бъдат готови да  окажат  съпротива на  хунтата, толкова по-малка е вероятността за война.

Войната  е изгодна само за САЩ. Но това не е от полза за никой друг. Нито за Москва, нито за югоизтока и най-важното - за Киев.

Така че днес " Не на войната!" придобива нов смисъл: то е НЕ, казано на  Бренън, на САЩ , ЦРУ.

Прогноза  за следващата седмица

Тази седмица ще бъде решено много: война или не. Ако има война, по-нататък да се правят прогнози ще е изключително трудно.(Днес,16.04.14 според някои наблюдатели вече може да се говори,че войната е факт).Киев няма шанс да я спечели, дори ако Русия не се намесва, ограничавайки се само до  системна помощ, но не  ангажирайки се  пряко. Киев можеше да започне война, само за да я загуби.Но точно това искат от САЩ. Украйна с пламнала гражданска война и руска намеса в нея – това е целта на САЩ. Това е,към което води и изначално се стремеше Вашингтон.

Сега разбирам защо на власт са били доведени  нацистите, хомосексуалистите,психарите: здравите хора, дори и най-подлите, нямаше да  започнат тази война. Тук са необходими шизофреници.Достатъчен ли е  процентът от тях във военната хунта? Той е много голям, но засега не можем да кажем повече.Яценюк, Тимошенко, Кличко, някои от тях  започват да разбират в каква ситуация са се накиснали. Но вече е твърде късно.Вашингтон настоява за война. Москва е готова да отвърне на удара. В същото време никой не иска да се бие. Но тези, които имат всички основания да спечелят,са готови за война, а тези, които нямат шанс - не са готови. Ситуацията става критична.

Нещата достигат до Янукович. В момента той е единственият политик, който може да измени ситуацията и дори е трудно да се повярва, но все пак да запази Украйна.За два месеца Янукович явно е разбрал много, много си е припомнил, много е осмислил. Изявлението му от 13 април е много важно: той открито хвърли ръкавицата към  Съединените щати. Янукович е единственият от украинските политици, който знае реалната стойност на Запада. Нито Симомоненко, нито Царьов, нито някой друг, който ругае Запада, не разполага с имунитет срещу него. Само Янукович.

И сега най-важното: да се запази целостта на Федерална Република Украйна е възможно само при Янукович с твърда анти-американска и про-руска политика. Ако не стане така, тогава никак няма да се случи. И никаква ориентирана на Запад Украйна в противен случай няма да има. Никой не може да спре войната на Днепър, след първата капка кръв всичко ще реши силата и яростта,а те  в Югоизточния регион и в самата Русия само се увеличават с всеки изминал ден.

 
По публикацията работи: Екип на Dnes.bg

ЕС пък въобще няма полза от тази война. Само сащ с нея отлагат краха си!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pando - BRAVO
17.04.2014 19:19
Za analiza.USA=falit.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5438653
Постинги: 3623
Коментари: 5953
Гласове: 6806
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930