Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2014 13:25 - ГРЪМНА БОМБАТА, ЗАЛОЖЕНА ОТ БОЙКО БОРИСОВ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРЪМНА БОМБАТА, ЗАЛОЖЕНА ОТ БОЙКО БОРИСОВ
Публикувано на 04.04.2014 / 8:50 ч. от afera
Европейският парламент прие препоръка, в която призовава Европейската комисия да спре еврофондовете на България.  Критиките за усвояването на евросредствата у нас са базирани на финансовия доклад на ЕС за 2012 г, който обхваща периода на управлението на ГЕРБ.  Като причина за спиране на парите се посочва „продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки”.

Еврокомисията вече ни спря пари по ОП „Околна среда”, като в писмото си от ЕК посочиха, че виновни за спирането са бившите министри Томислав Дончев и Нона Караджова, които не са се съобразили с доклад на Европейската сметна палата от 2011 г., в който се настоява налагането на по-високи корекции по проекти, финансирани със средства на ЕС.

Акцията на ГЕРБ и ЕНП е предизборен фарс и няма особено значение за България, тъй като се отнася до оценката в доклада за 2012 г., коментира сегашната препоръка евродепутатът Евгени Кирилов за в. РЕПОРТЕР. Според него виновникът за евентуално спиране на еврофондовете трябва да се търси в предишните управляващи.

Търсете корена на проблема в дейностите от тогава, заяви Кирилов.

ГЕРБ и ЕНП искат да лишат България от евросредства и именно това е началото на предизборната кампания на партията на Борисов, коментира евродепутатът Илияна Йотова. Тя подчерта, че има моменти, в които интересите на държавата, стоят над партийните страсти. Действията на ГЕРБ рефлектират върху имиджа на България, допълни Йотова. Тя попита риторично, дали ГЕРБ искат пак да управляват някога със спрени евросредства.

Евродепутатът Андрей Ковачев обясни, че гласуваният текст няма задължителен характер, но проблемът е в липсата на доверие на ЕП в България. Ковачев беше категоричен, че цялата група на ГЕРБ в Европарламента е гласувала против тази препоръка. Евродепутатите на БСП също са гласували против.

Според финансиста Емил Хърсев предложената препоръка се прави, защото Евросъюзът не може да си оправи бюджетната програма. Не виждам никаква причина за спиране на еврофондовете за България, категоричен беше Хърсев.

От кабинета на министъра по еврофондовете Зинаида Златанова обясниха, че все още нямат становище по случая, но уточниха, че министърът пътува за Брюксел.

В. Репортер

http://afera.bg/skandalno/59507.html

Там е работата, че тази не е единствената! Има още много! Ореха и СС нека се ослушват и не ревизират най-крадливото управление на бб/герп/. Но гарван, гарвану око не вади.............. image
 
 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5388304
Постинги: 3598
Коментари: 5840
Гласове: 6718
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031