Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2014 20:49 - ПРОБЛЕМИ С ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО 112-114
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 904 Коментари: 0 Гласове:
0



ПРОБЛЕМИ С ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО 112-114
Наднорменото тегло като проблем се различава от затлъстяването.
В действителност нямам пълен отговор на нито един от двата проблема. Знам само част от отговора.
При затлъстялата жена в процеса участват яйчниците, панкреасът и щитовидната жлеза. Вероятно участват и адреналните жлези, мозъчният център за ситост и черният дроб. Може да се касае просто до натрупване на злато в тези органи или на заселване с микроорганизми. Очевидно е, когато тежите близо 300 паунда (около 136 кг — 1 pound = 0,453 kg), че някой орган не е наред. Опитайте няколко неща, но в никакъв случай — гладуване. Причината не е в многото ядене. Отстранете от тялото си цялото злато от зъбите, бижутата, пръстените. Заменете ги с неметални алтернативи. След това, проведете прочистване на остатъците от злато в тъканите си като приемате в продължение на няколко месеца 2-3 пъти дневно тиоктова киселина. Уверете се, че бъбреците ще са в състояние да излъчат златото, а не да образуват кристали като проведете бъбречно прочистване. По принцип златото се натрупва в панкреаса, мозъка (възможно е в центъра за ситост) и яйчниците (свързано с безплодие).
Опитайте се освен това да прочиствате редовно тялото си от някои бактерии и паразити чрез зепинг. Проведете Чревна програма (стр. 546), за да изгоните шигелите. Внимавайте да не консумирате нестерилни млечни продукти. Проведете многократни чернодробни прочиствания, докато отделите около 3000 камъка.
Уверете се, че приемате достатъчно питателна храна. Правете си сокове от моркови и други зеленчуци. Не употребявайте купешки напитки. Избягвайте храни, които може да съдържат плесени. Ако чрез тези мерки успеете да намалите теглото си до просто свръх тегло, перспективите ви са добри.
Наднорменото тегло е енергиен проблем. Храната, която поемате, се превръща в мазнина, вместо в енергия. Вина за това има главно черният дроб.
Опитайте да прочистите черния дроб, докато престанат да излизат камъни. Изхвърлете поне 2 000. В хода на прочистването ще забележите, че колкото по-чист става черният дроб, толкова по-енергични ставате вие. Това се усеща особено добре непосредствено след прочистването. След  някои прочиствания ефектът е драматичен, след други — не толкова. Това подсказва коя част от черния дроб е отговорна за свръх теглото. След около седмица обаче отпадналостта се завръща. Запомнете как сте се чувствали през тези няколко дни. Чувствахте тялото си по-леко, а коремът — твърд и отново част от тялото ви. Цял ден не мислехте за храна. Много лесно е да отслабнеш примерно с 5 паунда (2 кг) за няколко дни без диета и упражнения. Очевидно вашата отдавна загубена способност за регулиране на теглото се е завърнала, но за кратко. За щастие, част от постигнатото остава. Така ако проведете серия от чернодробни прочиствания (по едно на 2 седмици), можете да свалите повече от теглото си и да си останете енергични. Това е вероятно естественият път към нормализиране на телесното тегло.
Опитайте се да увеличите броя на изхожданията си. Забележете колко енергични стават котките и кучетата след като изпразнят червата си. Котката отива до съда с пясък, но след като се изходи и внимателно зарие изходеното, изскача от него и бяга, изпаднала в игриво настроение. За изпразване на червото главна роля играе химическото вещество ацетилхолин, образуващо се в тялото. Той е веществото, необходимо за задействане на много от нашите мускули. Дали има нарушение на ацетилхолиновия метаболизъм при хората с наднормено тегло?
Придумайте тялото си да освободи повече ацетилхолин поне в червата, като използвате слабително на билкова основа като Cascara sagrada, например. Можете да използвате и други билки, но не и слабителни лекарства. Те натоварват още повече черния дроб. Опитайте да стигнете до три изхож-дания дневно.
Shigella са бактерии, които могат да предизвикат ужасен запек. Веднага след заразяването ви обзема мудност, а коремът ви като че ли е отделен от тялото ви или виси отвън. Обхваща ви страхотен глад. В такива случаи побързайте да направите зепинг и преминете към провеждане на Чревна програма. Внимавайте да не консумирате нестерилни млечни продукти.
Физическите упражнения помагат, докато ги правите. Стриктната диета помага, докато я съблюдавате. Когато ги спрете, губите почва под краката си. Те не решават проблема с неефикасния телесен метаболизъм.
Увеличаване нивото на тироидния хормон помага, но може да е опасно. Това може да е много ефективен метод за намаляване на теглото по естествен път чрез отстраняване на токсините от щитовидната жлеза при положение, че нивото им е ниско. Хората с наднормено тегло често имат ниска телесна температура, което показва участие на щитовидната жлеза в смисъл на слабо производство на тироиден хормон. Даването на хормона обаче не решава тироидния проблем. Това решава само временно други телесни проблеми. Металът от вашите зъби постъпва със слюнката в стомаха, като при това минава много близо до щитовидната жлеза. Вероятно усвояването на йода от щитовидната жлеза е нарушено. За това могат да съдействат хлорът, съдържащ се във водата и бромът, съдържащ се в хляба. Те всички са халогени. Спрете да консумирате избелен хляб и филтрирайте питейната вода, за да отстраните от нея хлора. Ако това доведе до покачване на телесната ви температура, можете да очаквате по-добър телесен контрол.
Традиционната билка Fucus (кафяви морски водорасли, богати на йод и селен) е била използвана за решаване на тироидния проблем, а също и на проблема с наднорменото тегло в дните, когато медицината не е използвала лекарства, а билки. Билколечителите смятат, че не трябва да се използва чист йод. Те казват, че билката Fucus е много по-ефективна j (виж „Рецепти").
Ако всичко това не ви помогне да отслабнете, поне ще знаете, че, опитвайки се да отслабнете, сте подобрили здравето си.
Има и някои предимства да си с наднормено тегло. Хората с наднормено тегло изглежда понасят болестите по-леко и се смеят повече. Погледът в огледалото или на кантара обаче разваля всичко. Не си съсипвайте живота заради това. Направете разумни усилия и ако не се получи, просто продължете напред. Насладете се на живота си на тази планета.
Поднормалното тегло също може да се окаже труден за коригиране проблем. След като стомахът се е научил да казва „пълен" или „достатъчно" след няколко хапки, вече е трудно да му въздействаш. При такива хора често се доказва Salmonella в стомашната стена. В стомаха се откриват също и Giardia и други паразити.
Стомахът се заселва с бактерии и паразити при понижен имунитет. Основна причина за това е непрекъснатото постъпване на метали от зъбите в стомаха. Отстранете всички метали от устната си кухина. Не гответе в метални съдове. Не яжте с метални прибори и от метална посуда. Стимулирайте апетита си с витамини от група В. И в случаите на поднормено тегло черният дроб играе важна роля. Ако е отровен от плесени, той може да каже „стига храна" и тялото да се подчини.
Един стадий на рака, наречен кахексия, протича със загуба на тегло. Човекът вярва, че се храни нормално и дори може да има не лош апетит, но телесното му тегло неотклонно се понижава. Този метаболитен проблем е изучен добре. Химическото вещество хидразинсулфат, което се отпуска само с рецепта, може да подобри положението донякъде. Приемайте по 65 мг три пъти дневно в продължение на един месец. Може би уроците от кахексията могат да послужат при затлъстяване. За страдащите от кахексия животът би свършил по-рано, ако не бяха висококалоричните добавки. Но не използвайте хранителни добавки в консервени кутии. Те всички са замърсени, понякога точно с този разтворител, който влошава състоянието на човека с кахексия.

Фиг. 33. Установих, че всички калорични добавки съдържат дървесен спирт. Правете си ги сами.
Вместо това си направете топъл яйчен пунш по следната рецепта: 1/2 чаша варено мляко, 1/4 чаша варена бита сметана, сурово яйце (черупката се измива щателно), 1 чаена лъжичка зехтин, един банан, мед, канела, индийско орехче и карамфил. Смесете всичко в миксер. Пийте по една чаша дневно. Променяйте някои от съставките, за да ви е интересно.
Ако не успеете да наддадете на тегло, кажете си, че все пак сте направили нещо за здравето си. Поднорменото тегло не е толкова страшно.
 ПРОБЛЕМИ СЪС СЪНЯ
Всички големи животни спят, но някои спят през деня вместо през нощта. Когато хората правят това поради нощни смени, те не се чувстват добре. Хората се нуждаят от 7 часов сън по 24 часа в денонощието. По-младите спят повече, а новородените, много повече. Когато не сме си доспали, на следващия ден сме кисели, мисълта ни е по-неясна и имаме по-малко енергия. Въпреки многото изследвания в специалните лаборатории по съня, нарушенията на съня, с изключение на апнеята, не са добре изучени. Дишането трябва да е равномерно. Когато има моменти на задържане на дишането, това се нарича апнея. Явлението е особено обезпокоително, когато възниква у бебета.
АПНЕЯ ПО ВРЕМЕ НА СЪН
Тъй като дишането се регулира от киселинността на кръвта, върху която влияе качеството на въздуха, на първо място като причина трябва да се търсят токсини, намиращи се в него. Цигареният дим е въздушен токсин. Ванадият от просмукваща се газ е много сериозен въздушен токсин, чието присъствие може да не се забележи. Направете си собствено проучване, тъй като газовите компании дават грешни отговори в четири от пет случая. Помолете Службата по обществено здравеопазване или някоя домостроителна компания да провери дали има изтичане на газ в дома ви. ПВХ от наскоро закупен килим също може да замърси въздуха. Арсеникът, който се открива като въздушен токсин идва от „обработени" килими, завеси и мебели. Други чести замърсители на въздуха са азбестът (от дрехи и сешоари), стъклената вата, формалдехидът и фреонът.
Възрастните, страдащи от апнея по време на сън, имат оток на тъканите на гърлото. Това стеснява пространството, през което минава въздухът. За да компенсира недостига на кислород и натрупания въглероден двуокис, човекът поема големи глътки въздух.
Отокът на гърлото е честа алергична реакция. Тя трябва да се има предвид като причина за отока на второ място след замърсения въздух. Алергията към лекарства може да бъде проблем дори и при кърмаче, чиято майка взема някакво лекарство. Възможна е и алергия към химични вещества, от храната, както и просто липса на витамин С (говори за плесен или лекарство, които консумират витамин С по време на тяхното обезвреждане).
Третата възможност е инфекцията. Много бактерии и вируси могат да причинят оток. Характерен белег на инфекцията е зачервяването на гърлото. При това не винаги има болки в гърлото. Унищожете всички нашественици със зепера.
Трябва да разберете, че наличието на метал по зъбите е причина за намаления местен имунитет на гърлото, тъй като той непрекъснато минава със слюнката през него.
Ако хъркате, независимо че нямате апнея, това значи, че гърлото ви е оточно. Определете коя от трите причини е валидна за вас (токсин от въздуха, алергия, инфекция).
Свръхтеглото и затлъстяването често се изтъкват като причина. Може би е така в някои случаи, но не и при бебетата.
Каквото и да решите, не бездействайте. Отстранявайте една след друга вероятните причини, докато откриете истинската, т. е. докато престанете да хъркате.
Честър Фенън бе в 50-те и имаше доста излишни килограми. Нощем спеше със специална маска, подпомагаща дишането чрез подаване на въздух. Бяха го изпратили за консултация в Център по нарушения на съня заради апнеята по време на сън. Нощно време получаваше силна сухота в гърлото и намаление на слуха в едното ухо. Нашето изследване показа, че Честър има интоксикация с арсеник (препарат срещу хлебарки), бисмут (одеколон), калай (паста за зъби) и талий (пломби). Беше инфестиран с два вида аскари и имаше суха кашлица. В тъканите му имаше натрупани четири вида разтворители. Изолирахме му девет патогенни микроорганизма: Mycoplasma, Haemophi-lus influenzae, Streptococcus pneumoniae, стрептококи група A, Nocardia, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus и грипен вирус, като повечето от половината бяха от гърлото му. Унищожихме ги с честотен генератор и проведохме общо прочистване на организма му. След изваждането на два зъба, той вече не се нуждаеше от маската си и нямаше апнея.
Питър Дей бе на средна възраст. Бе му насрочена операция на гърлото за след няколко дни. Бе прекарал няколко нощи с мисълта, че умира от задушаване и не искаше да има повече такива изживявания. Той бе с наднормено тегло.
 Гърлото му бе оточно и червено, въпреки че не чувстваше нищо. Казваше, че никога не е настивал. Назначихме му диета с храни, които рядко употребяваше — банани, мляко, супа, овесена каша и му казахме да се откаже от неща, които консумираше всеки ден: пържени картофи, палачинки с кленов сироп, чай. След два дни червенината на гърлото му и отокът изчезнаха. Може би те се предизвикваха от плесените в кленовия сироп, от оксаловата киселина на чая или от нещо в храната, което организмът му не можеше да обезвреди. Разбира се, той беше много щастлив, че избегна операцията и нямаше да прекара остатъка от живота си с апаратче за говорене на шията.
БЕЗСЪНИЕ
.................................. image
 
 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5445738
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6812
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930