Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2014 22:32 - Сирия -149- ключът към Иран и ТСВ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 407 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.02.2014 23:13


Истината за стратегията на САЩ в Близкия Изток

    Вчера, 15:08
    Рязката смяна на курса на американската политика в навечерието на Жененва-2 хвърли всички  в недоумения. Вашингтон изведнъж престана да иска преход от война към мира, а сега иска Сирия на Башар Асаад да се подчини, да се контролира, от КСА. Тери Мейсан счита, че това е предизвикано от желанието да се превключи вниманието на СМИ на проблемите на Сирия, а под този шум да се реши главния американски  проблем — Палестина.
      Вече три години  Вашингтон обвинява Башара Асад във всички смъртни грехове, без да се опита да обясни как той се ползва вече с подкрепата и доверието на 60% до 88% от населението. На този фон съвършено неочаквано прозвучаха обвиненията по адрес на  част от сирийската опозиция, че готви терактове против САЩ. Това твърди Джеймс Клеппер (James Clapper), глава на националното  разузнаване на САЩ по време на ежегодното си изказване пред сенатската комисия  на САЩ.
В неделя (2 февраля 2014) 15 американски сенатори неофициално се срещнаха с държавния секретар Кэрри  на конференциат по безопасност в Мюнхен. Джон Маккейн и Линдси Грэхем (Lindsay Graham) — расказаха за тази беседа на журналистите Фреду Хьяту (Fred Hiatt) из Washington Post , Джефри Голдбергу (Jeffrey Goldberg) из Bloomberg и Джошу Рогину (Josh Rogin)из The Daily Beast/всичките евреи/ . Кери признал поражението в Сирия и напомнил за доставките от американска страна на оръжия за масово поражение на отделни групи «въстаници». После е имало опровержение от Дженифер Псаки (Jennifer Psaki), но никой не е повярвал. Станало ясно че се подговя общественото мнение за смяна на курса.

За Белия дом в този регион са важни не нефта и газа, и не Сирия, а Израел. И Барак Обама е готов да се  откаже от част от  влиянието  в  Близкия Изток в замяна на гаранции от Русия за защита на еврейската държава. А това означава гаранции от Сирия, тк тя е единствена може да поеме такива гаранции в региона.
     Кери е подчертал - където и да бъда само искат: Направете така, че палестино-израелския конфликт да приключи! Но мирът в Палестина е свързан пряко с мира в Сирия!
               На (2 февраля 2014 года), иорданский премер Абдалла Энсур (Abdullah Ensour) е заявил, че вече се водят преговор при закрити врати и строга конспирация.
          Известно е, че преговарящите са се отказали от идеята да се признае Израел еврейска държава, а Палестина- мюсюлманска.

 Махмуд Аббас е  предложил, безопасността на  гражданите да се гарантира от "неутрална" страна, например НАТО.
 Но Либия и Судан се раздират от  междуплеменни войни, Египет се бие с Братьями мусульманами, Ливан остана без правителство, Хэзболла се сражава с Ал-Каидой, Сирия се бие с чуждоземни захватчици. Ирак се намира  в състояние на гражданска войны, а Иран се пазари. Но ако Фатах, Хамас и Иордания приемат това не най-добро решение, няма кой друг да го оспори.  Ако това съглашение бъде реализирано, Вашингтон ще остави Сирия на мира, при условие, че тя поддържа и гарантира приетото решение. А засега войната продължава, макар и  делегацията от опозицията, представена  на "Женева-2", вече не иска нищо друго, освен да управлява "освободените територии», на които живеят всичко на всичко 250 хил. човека. Конгресът на САЩ, на свое тайно съвещание е гарантирал финансова помощ и настъпателно въоръжение  до 30 сентября 2014 года.


http://topwar.ru/39501-podlinnaya-strategiya-ssha-na-blizhnem-vostoke.html
        С големи съкращения!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5441295
Постинги: 3623
Коментари: 5953
Гласове: 6809
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930