Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2013 12:47 - БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА - 48-50
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 83367 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БОЛКИ В ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА - 48-50
Отляво в долната част на корема е разположено сигмовидното черво (част от дебелото черво, чието наименование е дадено поради приликата му с гръцката буква сигма), което върви надолу като се извива. Това е любимото място за постоянно обитаване на големите паразити. Присъствието на метили, кръгли червеи и всички останали големи паразити, както и на намиращи се в тях бактерии и вируси, може да се почувства, ако образуват газ и причиняват болка. Понякога те са съвсем кротки и като че ли живеят в хармония с нас.
Ускоряването на чревната перисталтика води до многократно изхвърляне на паразити и предотвратява натрупването на твърде големи количества. Така природата може да ви подпомогне. Диарията е важен симптом, говорещ за наличието на тези натрапници.
Тънкото черво се влива в колона в дясната страна на долната част на корема На мястото, където те се съединяват, се намират апендиксът и илеоцекалната клапа, която предотвратява връщането на съдържимото на дебелото черво в тънкото. Възходящата част на колона върви нагоре от дясно и напречно, приемайки наименованието транзверзален колон, който пресича корема на нивото на пъпа После под наименованието колон десценденс (низходящ) се спуска надолу в лявата страна на корема и се излива в сигмата
Е. coh, Salmonella и Shigella са „чревни" бактерии (могат да живеят в червата), които могат да ви довлекат сериозни беди и болки в корема. Можете да се превърнете в хроничен страдалец. От червата тези бактерии могат да попаднат върху кожата на ръцете ви и под ноктите ви и отново да ви инфектират. Така вие сами сте основният източник на реинфекция за себе си. Никога, никога не докосвайте с пръсти устните си. И което е най-важното, не се опитвайте да спрете ускорените движения на червата си. Те сами ще се нормализират, когато вашите паразити са мъртви и напуснат тялото ви.
Други източници на E.coh са персоналните бутилки за вода, ръцете на други хора, които са почиствали тоалетната или са сменяли пелените на бебето.
Ръцете правят всичко. За да намалите опасността от реинфекция, очертайте ръцете си на лист хартия, изрежете получените форми и ги залепете на хладилника си (стр. 400).
 
Фиг. 20. Поддържайте личните си бутилки за вода стерилни
СТОМАШНИ БОЛКИ
Млечните продукти са замърсени със Salmonella и Shigel-1а. Доенето на кравите винаги е свързано с попадане на тор в млякото. Въпреки че водата, с която се мие вимето, съдържа антисептик, той не унищоава всички микроби. При пастьоризацията на млякото много чувствителни на топлина бактерии като „приятелски" настроените към нас стрептококи и стафилококи се унищожават, но не и всички салмонели и шигели. Някои се запазват в млякото и инфектират консуматорите. Само стерилизираното мляко е безопасно. Ако млякото, предлагано в търговската мрежа като стерилизирано, се остави на стайна температура и не се пресече, значи не е замърсено с бактерии. Замърсеното мляко не се запазва в течно състояние вън от хладилника за повече от един ден!
Вие може и да не забележите някакво смущение при консумиране на нестерилизирани прясно мляко, суроватка или йогурт. Стомашната ви киселина може да е достатъчно силна да убие микробите, намиращи се в тях или черният ви дроб да е в състояние да ги отстрани от телесните ви течности и да  натрупа мъртвите клетки в жлъчните ви пътища. Може и да си кротуват в някоя част на чревния ви тракт, без да ги усещате. Затова дори и да нямате никакви симптоми, започнете да стерилизирате всички млечни продукти, като ги кипвате за 10 секунди. Ако имате непоносимост към прясното мляко, това  не означава, че имате лактазен дефицит. Това означава, че не сте в състояние да унищожите салмонелите и шигелите. Именно те могат да ви докарат лактазен дефицит чрез 1 предизвикваните от тях чревни разстройства. Можете да се (справите с това положение, като престанете да поглъщате бактерии. Дайте на тялото си чистата храна, която ви е определила природата. Не яжте сандвичи, храна от салатни барове или ресторантска храна, ако не са преминали топлинна обработка. Никога не яжте пилета и червено месо в ресторант, защото не са достатъчно добре сготвени.
При болка, дискомфорт или газове в корема, опитайте да изпразните червата си и проведете зепинг. Като слабително средство използвайте билката Cascara sagrada (зърнастец), следвайки дадените указания върху етикета на опаковката или английска сол. Започнете програма за чревно прочистване.
При хронични оплаквания от страна на корема се постарайте да изпразвате червата си два-три пъти дневно. Нашите предшественици от различни културни общности са познавали билки, имащи унищожително въздействие върху чревните бактерии. Билката Ехинацея е била много ценена от американските индианци. Хидрастис е друга любима тяхна билка. Куркумата и копърът убиват E.coli и някои шигели. Най-добро действие има тинктурата от кора на черен орех (виж „Рецепти", стр. 533).
Ако тялото ви обаче е загубило способността си да унищожава салмонелите и шигелите, никакви антибиотици, билки и чревни процедури няма да ви помогнат да се справите с тези вездесъщи бактерии. Ще попитате как е станало така, че сте загубили естествената си защита срещу тях. Има данни, че това се дължи на антибиотиците, често използвани за лечение на стрептококови и стафилококови инфекции.
Streptococcus lactis и Streptococcus epidermidis влизат в състава на „добрите" чревни бактерии. Неколкократното лечение с пеницилиноподобни антибиотици за стрептококи в гърлото например унищожава тези микроби заедно с „лошите" Streptococcus pneumoniae. Никакви количества ацидо филни култури, съдържащи живи лактобацили не могат да заместят „добрите" стрептококи и стафилококи.
Опитите с мишки показват, че за инфектирането им са необходими милиони салмонели. След като им бъде даден стрептомицин, за това са необходими само 10 бактерии! (Вж. Sherwood L. Gorbach, M.D., Perturbation of Intestinal Microflora, Vet Human Toxicol 35 (Supplement 1) 1993.) Вашите черва се увреждат по подобен начин след антибиотично лечение и малки количества Salmonella и Shigella могат да се умножат.
Опитайте се да си възстановите естествените защитни механизми, като подобрите способността на стомаха си да произвежда киселина и способността на черния си дроб да произвежда жлъчка. Когато черният дроб и бъбреците не са в състояние да отстранят някои отрови, те се натрупват в стомаха. Такава отрова е например арсеникът. Отстранете всички източници на арсеник от тялото си. Фреонът е друга отрова за стомаха. Сменете хладилника си с такъв, не съдържащ фреон.
Металите, използвани в зъбното протезиране — живак, сребро, мед и талий, първо се поглъщат със слюнката, а след това се отлагат в стомаха. Отстранете ги. Токсините от въздуха, такива като азбест, формалдехид и фибростъкло се откашлят, поглъщат и отлагат в стомаха. Проверете заобикалящата ви среда за наличието на тези токсини. Стомахът може да възстанови в значителна степен функциите си, ако се заемете с прочистването му. Но дори да възстановите поносимостта си към малките замърсявания в млечните продукти, не се връщайте към консумирането на нестерилизирани продукти.
АПЕНДИЦИТ
Отдясно ниско долу в корема се намира една клапа, наречена илеоцекална, тъй като отделя тънките черва (илеум) от дебелите (цекум). Това място често създава проблеми, тъй като някои големи паразити могат да се прикрепят зад него и да избегнат изхвърлянето им. (Най-голяма грижа за паразитите създава вашето изхождане). При децата илеоцекалната клапа е любимото място за остриците. Има ли нещо чудно, че апендиксът се възпалява и се появяват болки, когато е изпълнен с острици и техните бактерии?
Терминът апендицит означава възпаление на апендикса. Често обаче болката не се усеща в областта на апендикса, а над пъпа. Това е пример за болка, чиято причина е на едно  място, но се усеща на друго. Такава болка се нарича пренасочена. Ако има съмнение за апендицит, веднага проведете зепинг и унищожете всички острици и други червни паразити ведно с техните бактерии. Тъй като електрическият ток не прониква много добре в чревното съдържимо, налага се да провеждате зепинг всеки ден в продължение на две седмици, като вземате по две чаени лъжички (1/2 чаена лъжичка за децата) свръх силна тинктура от кори на черен орех. След това бъдете внимателни по отношение на редовното изхождане и миенето на ръцете след това и преди всяко хранене. Цялото семейство трябва да е с късо изрязани нокти на ръцете. Ако апендиксът не бъде прочистен, той може да се спука и ужасното му съдържимо да попадне в коремната кухина. Унищожавайте веднъж седмично остриците и кръглите червеи при децата. Включете в ежедневната храна на домашните си любимци противопаразитни билки.
БОЛЕЗНЕНОСТ НА УРИНАРНИЯ ТРАКТ
Лечението на инфекциите на уринарния тракт (пикочен мехур, бъбреци, уретра) е по-лесно от изследването им. Започнете с пиенето на половин галон (1 gallon (ам).=3,78 л) вода дневно и бъбречно прочистване с билки (стр. 549). Така ще разтворите малките кристалчета, в които се крият и размножават бактериите.
Най-честите причинители на уроинфекциите са Gardnerella, Proteus, Trichomonas, Campylobacter, E.coli и Salmonella. При полов акт вие моментално получавате бактериите, населяващи уринарния тракт на вашия партньор. Затова при уроинфекция на единия партньор и двамата партньори трябва да проведат заедно зепинг и бъбречно прочистване.
СИНДРОМ НА РАЗДРАЗНЕНОТО ДЕБЕЛО ЧЕРВО, КОЛИТ И СПАЗМИ НА КОЛОНА
..........................................Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 2609682
Постинги: 2669
Коментари: 1819
Гласове: 2765
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829