Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2013 15:10 - РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 2209 Коментари: 2 Гласове:
3



.........................
РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ
Когато имате не само болки, но и възпаление и оток на ставите, казваме, че страдате от ревматоиден артрит. Изследването на кръвта може да покаже наличие на „ревматоиден фактор". Причина за заболяването са обикновените мънички кръгли червейчета, които са проникнали в ставите  ви. Това са Ascaris, Ancylostoma, Strongyloides и Trichiflella. Техните яйца са навсякъде около нас — в прахта и нечистотиите, в „калта" под ноктите ни и в чревното ни съдържимо.
Изрядната хигиена е от първостепенно значение за вашата защита. Изплаквайте ноктите си с алкохол след ходене по голяма нужда и смяна на пелените. Ако не можете да наложите това на хората, ангажирани с приготвянето на храна, не им позволявайте да работят с маникюр, освен ако не ползват ръкавици. Тя или той могат да не се разболеят от семейните паразити, но това може да стане с вас. Разбира се, можете да убиете паразитите със зепинг, но само онези, които са вътре във вас, които вече са ви заразили, но не и паразитите под ноктите. Прихващането им отново след зепинга е твърде лесно. Поради това би било добре за всеки случай да се подлагате всяка седмица на зепинг.
Уверете се, че домашният ви любимец също е получил противопаразитни билки или зепинг. Ако излиза навън, той много бързо, още на следващия ден, ще донесе отново в къпина кръгли червеи. Освободете се от домашните си любимци, ако ви е възможно.
Проверете се за проблеми със зъбите. Направете зъбно прочистване
(стр. 410), а след него и бъбречното, и чернодробното.
допингът може веднага да облекчи болката ви, но е разумно да преминете всички оздравителни програми. Променете диетата си. Намалете фосфатите. Започнете да използвате преварено мляко, за да си набавите калций. Употребявайте риба вместо месо. Пийте много повече вода. Използвайте само безвредни напитки (виж „Рецепти") и храни. Започнете да използвате средства за лична хигиена, несъдържащи токсини. Убедете се, че в къщата ви няма токсини. Изпълнявайте поддържащата противопаразитна билкова програма и провеждайте редовно зепинг. Проведете бъбречно прочистване в продължение на три до шест седмици, след което провеждайте едноседмично прочистване на всеки няколко месеца, за да предотвратите отлагането на шлаки в ставите. Любимото място на рекматоидния артрит - колената - зависи много от бъбреците. Да обобщим — правете всичко, което се прави при остеоартрита, като акцентирате върху унищожаването на кръглите червеи.
АЛЕРГИЧЕН АРТРИТ
Важен хранителен токсин, за който се счита, че засяга колената е пиперинът, намиращ се в растенията от семейство „Пиперови", включващо черния и белия пипер, но не и силно лютия червен пипер (кайена). Семейство Solanaceae (картофи, домати, патладжани, тютюн!) също имат общ „алерген", който предизвиква ставни болки. Опитайте се да не използвате в продължение на няколко седмици тези растения и ще се убедите, че помага. Още две химически съединения — хипуровата киселина и фенилизоцианатът (ФИТ) могат да предизвикат болки, подобни на тези при артрит.
Вашето тяло произвежда голямо количество хипурова киселина (до 1 грам дневно). Тя представлява продукт от детоксикацията на бензоената киселина в черния дроб. Малко плодове съдържат естествена бензоена киселина. Ние обаче можем да удвоим или да утроим приема си на бензоена киселина като консумираме бутилирани безалкохолни напитки и купешки сладкиши, при които бензоената киселина се използва като консервант. Цялата попаднала в организма ни бензоена киселина трябва да се детоксикира, при което се образува много хипурова киселина. Тъй като бъбреците не са в състояние да излъчат свръх големите количества хипурова киселина, тя се отлага в нашите органи. Предполагам, че болката се предизвиква по един прост механизъм. Молекулите на хипуровата киселина могат да се закрепват за проводните канали на нашите клетки и да не позволяват затварянето на вратите. Така бактериите и вирусите като че ли са поканени да влязат в клетките. Освен това, съществуват бактерии, които харесват хипуровата киселина и се хранят с нея. Възможно е самата хипурова киселина да обуславя болка без помощта на бактерии. Тази възможност изисква по-нататъшни проучвания. За хората с хронични ставни болки е важно да не консумират храни, съдържащи бензоена киселина или бензоат.
ФИТ е химическо вещество, срещащо се в храни като пилешкото месо, яйцата, зеленчуците от семейство „Зелеви" и граха. ФИТ е също част от собственото химическо производство на организма, извършващо се в черния дроб и състоящо се в детоксикиране на храни, съдържащи цианид. Цианидите, съдържащи се в някои зеленчуци като зелевите, им осигуряват защита срещу насекоми, болести и тревопасни животни. На черния ни дроб може да са необходими седмици за детоксикация на храна, богата на цианиди. Между другото нивата на ФИТ в човешкото тяло са по-високи от тези в растенията. ФИТ притежава висока реактивност. Фактически той е онова химическо съединение, което се свързва с аминокиселините в добре познатата реакция „Разграждане на Едман". В случая вашето тяло представлява стъкленицата с аминокиселини и не е чудно, че всички те могат да взаимодействат с ФИТ и да водят до разнообразни алергични реакции и болка. Ако страдате от какъвто и да е тип артрит, спрете да ядете богати на ФИТ храни и прочиствайте черния си дроб докато изчезнат всички алергии, за които ви е известно. Това ще означава, че черният ви дроб е отново способен да детоксикира бързо цианидите и ние ще можете отново да употребявате тези много полезни храни.
Болките в ставите или артритът са известни от древността, дълго преди котките и кучетата да станат наши домашни любимци и да започнат да ни предават паразитите си. Кръглите червеи живеят и в прасетата, и в конете и в онези времена тези животни може би са били източници на зараза за човека.
Поради това билките и лечебните средства, помагащи при артрит, са многобройни. Тяхното действие може да се състои и унищожаване на кръглите червеи, бактериите и вирусите или в съдействие за разграждането на хипуровата киселина и ФИТ. Успешно могат да бъдат използвани и хомеопатичните средства, масажът, топлината и електронните устройства. Защо тогава при наличието на такъв широк набор от ефективни средства, нито едно не дава траен резултат? Отговорът е прост. Кръглите червеи са навсякъде около нас, хигиената е лоша, а цивилизованият ни начин на живот води до отлагане на шлаки, които „канят" бактериите. Знаейки това, вие можете не само да успокоите болките си, но и да премахнете причините за съществуването им. Така вие можете да бъдете сред първите, постигнали трайно излекуване от артрит.
На Верна Плъмб, 46 годишна, й бе поставена диагноза „Ревматоиден артрит" преди четири години. Оттогава тя бе на Methotrexate и Prednisone и бе натрупала доста килограми поради задържане на вода. Тя осъзнаваше, че лекарствата вече не й помагат и че трябва скоро да предприеме нещо друго. Причините за артрита при нея бяха типични. Пломбите й бяха в основата на нейната интоксикация с живак и никел. В бъбреците й имаше пет камъка. В тялото й имаше многобройни кръгли червеи — два вида Ascaris, два вида анкилостоми, Strongyloides и Trichinella. Казахме й, че за да получи облекчение на болките си, трябва да направи пълно прочистване. Започна с билки за бъбреците, унищожи паразитите посредством честотен генератор и след два месеца забеляза, че подуванията на ставите започват да намаляват.
 Ръцете на Камила Франклин бяха подути, горещи и болезнени. Казваше, че има „артрит" и на раменните стави и колената. Обяснихме й, че раменете не се вписват в клиниката на артрита. От болките в рамената тя можеше да се спаси за една нощ. Камила имаше и израстъци в синусите, които трябваше да бъдат оперирани. Открихме в бъбреците й кристали от трикалциев фосфат. Коригирахм( диетата й като включихме повече мляко, плодове и зеленчуци, а изключихме другите напитки и намалихме количеството на месото и зърнените храни. Тя започна бъбречно прочистване с билки. Само за пет седмици отокът зачервяването и топлината в ставите на пръстите на ръце те изчезнаха.
БОЛКА В БЕДРАТА
Болката от вътрешната страна на бедрото често се дължи на притискане на седалищния нерв в долната част на гръбнака. Ако е така, хиропракторът може да помогне. Правилното лечение след електронно унищожаване на бактериите се състои в прочистване на цялата област на бъбреците чрез рецепта от бъбречни билки.
Ако болката се върне след неколкократно прочистване, трябва да има някакво хронично огнище на бактерии. Тъй като бъбреците са вече прочистени, помислете за зъбите, черния дроб и повторно заразяване с паразити. Прочиствайте черния си дроб, докато изхвърлите 2 000 и повече камъка и установите, че повече не излизат. За това може да са необходими 1-2 години. Бъдете търпеливи. Прочистете зъбите. Продължавайте да унищожавате бактериите, за да не се разпространяват. И, разбира се, давайте възможност на болезнения крак да си почива.
БОЛКИ В ТАЗОБЕДРЕНИТЕ СТАВИ
Болките в тазобедрените стави се дължат винаги на бактерии. Източници на бактериите във всички случаи са бъбреците и зъбите. Този факт улеснява лечението, тъй като прочистването и на двата източника не изисква продължително време.
Започнете с прочистване на бъбреците (стр. 549) и продължете с прочистване на зъбите. He спирайте бъбречното прочистване със започване на зъбното. Бъбреците и зъбите трябва да бъдат прочиствани заедно, за да бъде спряно експортирането на бактерии към тазобедрените стави.
Прочистването на зъбите може да продължи няколко седмици и  ако се налага повече работа. Докато трае то, унищожете всички паразити посредством електронния метод. Унищожете всички бактерии, като отделите особено внимание на стафилококите, стрептококите, клостридиите и кампилобактериите.
Зьбният проблем не винаги е от страната на тазобедрените стави. Челюстта може да е много крехка и пореста, пълна с бактерии. Почистването на тези кавитации може веднага да доведе до облекчаване на болката в тазобедрената става, което доказва източника на бактерии. Самото почистване обаче ние гарантира оздравяването на костта. Дайте възможност на челюстната кост да заздравее:
♦     Приемайте витамин D (40 000 до 50 000 единици дневно) в продължение на три седмици едновременно със започване на работата по зъбите или малко преди това. Продължете със същата доза два пъти седмично. Не превишавайте това количество.
♦    За да заздравите венците си, приемайте по 1 грам витамин С дневно и витамин В6 (250-500 мг дневно).
♦    Включете в дневната си диета 1 грам усвояем калций.
УКРЕПВАНЕ НА КОСТИТЕ
.........................
          Личен опит - преди години имах болки в лявата става - при движение. Чуваше се даже леко щракане. С капсули Омега-3 реших проблема за една седмица. Сега пия по една на десетина дни. Не бива да се прекалява заради други странични ефекти от тези капсули. image
 
 




Гласувай:
3



1. kasnaprolet9999 - Много полезен постинг. сложих го ...
26.12.2013 10:47
Много полезен постинг. сложих го към моята блогвълна за полезни съвети, виж тук:
http://blog.bg/theme.php?theme=880&success=1
цитирай
2. bojinkata - Благодаря за вниманието!
28.12.2013 17:33
Благодаря за вниманието!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5427328
Постинги: 3619
Коментари: 5943
Гласове: 6791
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930