Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2013 18:55 - ФИБРОМИОЗИТ И ФИБРОМИАЛГИЯ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 3498 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ФИБРОМИОЗИТ И ФИБРОМИАЛГИЯ
Когато болките не са само в ставите на краката, а обхващат много мускули и меки тъкани на вашето тяло, вашият лекар може да ви каже, че имате фибромиозит или фибромиалгия.
Бактериите могат да се разпространят из цялото ви тяло, използвайки подвижни паразити. Такива са микроскопичните кръгли червеи.
Най-чест причинител на тези болести са паразитите Trichinella, но понякога ларвите на Ascaris, както и ларвите на анкилостомите и стронгилите са основните виновници. Тези червейчета са гостоприемници на бактерии, предимно „Стрепси" (видове на род Streptococcus) и „Стафи" (видове на род Staphylococcus), но също и клостридии (видове на род Clostridium), и „Кампили" (видове на род Campylobacter). Тези бактерии са вероятните причинители на болките. Унищожавайки посредством зепера всички бактерии — стафи, стрепси, кампили и клостридии, можете да облекчите болките си само за един час!
 
Фиг. 15. Ларви на Trichinella, заселили се в мускулите
Унищожавайки първо червеите Trichinella и Ankylostoma, а после и бактериите, можете да получите облекчение, продължаващо няколко часа. Ако унищожите паразитите и бактериите у всеки обитател на дома си, включително домашните любимци и никога не поставяте пръстите си в устата, можете да очаквате освобождаване от болките завинаги. Може би е интересно да поразсъждаваме защо други членове на семейството, които са също инфектирани с малките кръгли червейчета, не развиват фибромиалгия. Може би ларвите остават в червата или се заселват в диафрагмата (проявява се с кашлица) или очите (предизвиква „леност" на очните мускули). А може би те просто развиват анемия. Изключително трудно е за едно семейство да се избави от анкилостомите и стронгилите.
Ларвите на тези кръгли червеи преминават и през плацентата в нероденото още дете. Така че могат да бъдат „унаследени". Опитайте се да прочистите цялото семейство преди следващата бременност.
Да се изчистят домашните любимци от паразити е още по-трудно. Най-добрият съвет е да се освободите от тях, тъй като вероятността да продължат да носят паразитите, дори и след предназначена за тях противопаразитна програма, е голяма. Невъзможно е да се опазите от паразитите на домашните си любимци. Попаднали в организма ви, те веднага ще се придвижат към меките тъкани, предавайки ви отново бактерии и причинявайки възпаление.
Следващият по важност съвет е да не поставяте пръстите в устата си (виж „Ръце", стр. 397). Никой от тези паразити не влиза в тялото ви през кожата (независимо, че ни учат, че  точно така проникват анкилостомите), трябва вие да ги поставите в устата си по някакъв начин! Запомнете, че устата е само за храна и целувки.
И накрая, ако има пеленаче в къщи, бъдете търпеливи. Когато изчезне необходимостта от поставяне на пелени, контактът  ви с изпражнения ще намалее и ще можете да завършите собственото си лечение. Между другото, почиствайте ноктите на ръцете си с антисептик (виж „Рецепти") след своя и тоалетa на детето. Използвайте течен бораксов сапун, за да получите остатъчен антибактериален ефект на обработената кожа.
Опитайте се да идентифицирате паразитите преди да пристъпите към унищожаването им, за да можете да следите за евентуалната им нова поява. Вземете образци от култури на различни патогенни организми и пробвайте белите си кръвни телца за наличието им. Ако нямате възможност да го направите, запазете своя слюнка в замразено състояние. Замразете слюнка и от домашния си любимец. По-късно, ако имате отново оплаквания и изследвате запазената слюнка, ще знаете дали причината е същият паразит. Проведете зепинг.
На Бренда Бирд й бе поставена диагноза „Миофиброзит" преди две години, когато е била на 36 години. Триглицеридите в кръвта й бяха малко повишени (152 мг/дл), което говореше за започващ проблем на уринарния тракт. Урината й бе мътна. Нашето изследване показа наличие на живак и други тежки метали в щитовидната й жлеза, стомаха, бъбреците, белите дробове, костите и костния мозък. Освен това тя беше пълна с берилий (обикновено се съдържа в парафина) от ветроупорните фенери, каквито имаше във всички стаи на дома й. Бренда имаше много паразити, включително стронгилоиди и анкилостоми, разпръснати в тъканите на тялото й. Тя беше много развълнувана, когато научи, че може да направи нещо, за да си върне здравето. Започна със зъбите.
Марсия Кохран, на 36 години, имаше мускулни потрепвания по цялото тяло. Беше й поставена диагноза „Фибромиалгия". Имаше болезненост в ставите и чувство за задръстване на белите дробове. Правеше два пъти в годината бронхит. Лекуваше се с Амитрипталин за мускулните потрепвания и Бентил за успокояване спазмите на дебелото черво. Бе депресирана поради заболяването си и приемаше лекарства и срещу депресията. Заболяването й започнало с температура и студени тръпки, които отдала на грип, но след отзвучаването им получила тремор (треперене). Казваше, че понякога през тялото й като че ли преминават малки електрошокове. Установихме, че има ларви на Ascaris и анкилостоми из цялото тяло, а в черния й дроб имаше овчи чернодробен метил. Започната й бе противопразитна програма. Имаше и интоксикация с по-ливинил хлорид и телур. Източник на поливинил хлорида бяха допълнителните прозорци срещу буря, поставени от вътрешната страна на обикновените прозорци и една нова завеса за баня. Минаха два месеца без никакъв резултат от лечението. Тогава тя направи първото си чернодробно прочистване и изкара около 100 камъка. Това веднага сведе фибромиалгията й до единични пристъпи. Тя толкова се ентусиазира, че реши да продължи с прочистване на зъбите си.
БОЛКА В СТАВИТЕ ИЛИ АРТРИТ
Артритите се подразделят на два типа според клиничното си протичане — остеоартрит и ревматоиден артрит. При осте-оартрита шлаките, намиращи се в ставите са заселени с бактерии. При ревматоидния артрит бактериите идват от по-големи паразити-червейчета, обитващи ставите. Кръглите червеи закрепват яйцата си за тези мънички, пътуващи червейчета.
 
Фиг. 16. Анкилостоми, стронгили и камшичести червеи
Най-често срещаните кръгли червеи са: Ascaris, Ankylos-toma, Strongyloides и Trichinella. Жизненият им цикъл ги кара да се придвижват към белите дробове, но при някои хора те пътуват из цялото тяло, включително в мозъка, мускулите и ставите. Аз считам, че токсини като живака, талия, кадмия, оловото и разтворителите снижават имунитета и дават възможност на ларвите да се заселят в тези органи и тъкани. Веднъж прокарани, тези пътища биват използвани и от други паразити. Разнообразни паразити, техните бактерии и вируси, както и замърсители се придвижват по тези пътища към съответните органи.
ОСТЕОАРТРИТ ИЛИ ОБИКНОВЕН АРТРИТ
При болки в ставите можете да опитате да убиете бактериите с посредством електронен зепинг. Повтаряйте го, докато болката изчезне напълно. Това може да е завинаги, но има вероятност бактериите да идват от някакъв постоянен източник.
Най-честият източник за „Стафи" и „Стрепси" са малките абсцеси в челюстите, образували се под и около стари екстракции на зъби, канали на корени и живачни пломби. Можете да получите облекчение на ставните болки веднага след почистване на зъбите, но има вероятност да се разочаровате. Стафилококите и стрептококите могат да обитават не само челюстните абсцеси, но и жлъчните и бъбречни камъни, както и други паразити. Правилното лечение на артрита се състои в пълно възстановяване на здравето: прочистване на диетата, телесно прочистване и прочистване на жизнената среда.
Започнете с билкова противопаразитна програма и зепинг. Продължете с бъбречно, а след това и с чернодробно прочистване. Ако бъде пропуснат някой токсин и особено азбест или фибростъкло, той ще намери пътя към ставите ви и ще позволи на бактериите, причиняващи болки, да се върнат. Не забравяйте да определите рН на урината си и да коригирате киселинността на организма си.
Артритните отлагания съдържат голямо количество фосфатни съединения на калция. Този калций е дошъл от някоя друга кост, като например гръбначния ви стълб или китката. Загубата на калций е направила тези кости по-слаби. Калцият се отнема от костите, за да неутрализира излишъка от фосфати във вашата диета. Намалете консумацията на фосфати (месо, газирани напитки, зърнени храни) наполовина, като вместо това консумирате риба, прясно мляко, плодове и зеленчуци. Пийте по три чаши мляко дневно. Ако сте алергични към млякото, направете няколко прочиствания на черния дроб, сменете марката, която купувате, вземайте медикаменти, подпомагащи разграждането на млякото и го използвайте за приготвяне на ястия и печива. Сирената, включително бялото сирене не са заместители на прясното мляко (калцият остава в суроватката). Млечните произведения трябва да се варят преди употреба и да са с масленост не по-малка от 2%. Мляко, имащо масленост под 2% не подтиква жлъчния мехур да се свива и да изхвърля събраната в него жлъчка. Жлъчката прави калция усвоим.
Ако не сте свикнали да употребявате млечни продукти, увеличавайте постепенно количеството на приеманото мляко, докато стигнете до три чаени чаши дневно.
На Карол Лачанс бе поставена диагноза артрит на гърба и коленете (имаше шипове и на двете места). Тя беше положителна за Trichinella, Ascaris и Dirofilaria (имаше и болка в сърдечната област). Семейството имаше дворско куче. Кръвният й тест показа високи нива на фосфати и алкална фосфатаза, което значеше, че костите й се разтваряха. След промените в диетата й с включване на мляко, калций от черупка на стрида (една дневно), магнезиев окис и витамин В6 и намаляване консумацията на месо и зърнени храни, нивото на фосфатите спадна до нормалното (под 4). Карол проведе бъбречно и чернодробно прочистване, както и противопаразитна програма, но все още имаше болки. Тестът за токсични елементи показа олово в костите й. Проучването ни доведе до дрогерия, откъдето тя купуваше мултивитамини и ги бе вземала ежедневно в продължение на години. Когато спря витамините и започна да взема витамин D (50 000 единици), след три седмици болката затихна.
Гейл Хилдебранд, 62 годишна, имаше болезнени изкривени ръце и възпаление на венците. В тялото й бе открито наличие на 12 паразити и азбест. Източникът на азбест се оказа сушилна машина. Четири месеца по-късно, след унищожаване на паразитите, ръцете и венците не я боляха вече толкова силно както преди. Проблемът с азбеста бе ликвидиран чрез уплътняване на вентилатора на сушилната машина. Започна бъбречно прочистване с билки и след около месец забеляза, че подутините на ставите на ръцете й започват да спадат.
Норма Литрел, на 53 години, дойде с тежък артрит, започнал 6 години преди това. Имаше болки в коленете, рамената и ръцете. Обясних й, че болката в раменете не се вписва в картината на артрита, а е свързана със жлъчни камъни и че можем да я оправим по-късно само за една нощ (прочистване на черния дроб). Имаше болки и в горната, средната и долища част на гърба. Болката в горната част на гърба бе свързана с чернодробни проблеми. В урината й имаше кристали трикалциевфосфат и пикочна киселина. Беше й препоръчано да спре кафето (дори безкофеиновото), да намали консумацията на месо и зърнени храни (фосфатите), да повиши консумацията на прясно мляко и да започне да употребява продукти, приготвени от царевица, смляна на каменна мелница (мексиканските царевични питки (торти-ли), приготвени по този начин, както и маринованите свински крачета, са богати на лесно усвоим калций). Норма започна с бъбречни билки. След 33 дни болката в долната част на гърба бе намаляла дотолкова, че тя можеше вече да се реши сама, да сяда и да става от пода на стаята си без болки. Тя бе ентусиазирана да продължи с упражненията, но ние й препоръчахме да намали възможностите за стрес.
Патриша Робинсън, на 76 години, имаше болки в колената, стъпалата, долната част на гърба, ръцете и китките, а също и в раменете и горната част на гърба, които не влизат в клиничната картина на артрита. Клепачите й бяха подпухнали, което е указание за наличие на Ascaris. Имаше киселини, студени стъпала, безсъние и високо кръвно налягане и приемаше няколко медикамента. Започнахме с бъбречната рецепта и орнитин за сън (4 до 8 преди лягане). Надявахме се, че тя скоро ще може да спре вземаното от нея лекарство Ativan. Трябваше да спре кафето, чая и декафа. Ръцете на Патриша бяха възлести, болезнени, с  деформирани стави. Два месеца по-късно състоянието й почти не беше се променило. Нейният доктор й бе изписал Prozak и тя се надяваше, че той ще й помогне много. Спря бъбречното прочистване, но ефект от лекарството нямаше. Тестът за паразити все още показваше наличие на Ascaris. Започнахме противопаразитна програма. Установихме и наличие на флуорид (от пастата за зъби), иридий, самарий и паладий, всички идващи от зъбните й импланти. За да бъдат изчистени металите от тялото й, зъболекарят смени пломбите й и почисти кавитациите, а Патриша започна да приема тиоктиева киселина (2 на ден). След четири седмици острата болка в гърба бе изчезнала, а след още три, изчезна й болката в ръцете й. Лин Снайдер, на 72 години, имаше болки във всички стави и не можеше да се движи, ако не бе взела болкоуспокояващи лекарства. Нивото на калия й бе много ниско (3,6 — адренално-бъбречен проблем). Започна се бъбречно прочистване с билки, сок от моркови, зеленчукови сокове и банани. След десетина дни тя вече имаше прилив на енергия, но болките, особено в колената, бяха ужасни. Беше й забранено да приема доматен сок, сок от червени боровинки, цитрусови плодове и пипер, все неща, които Лин обичаше и консумираше в големи количества. Препоръчано й бе да пие суроватка, която й хареса. След три седмици на бъбречни билки, тя премина на билки, унищожаващи паразитите. След месец се чувстваше много по-добре. Не използваше болкоуспокоителни и спеше без лекарства. Тя считаше, че се е оправила, защото се е отказала от пипера.
РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ
.........................
imageГласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 2609702
Постинги: 2669
Коментари: 1819
Гласове: 2765
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829