Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2013 18:26 - БОЛКА В КРАКАТА ПРИ ДЕЦА
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 8653 Коментари: 0 Гласове:
0БОЛКА В КРАКАТА ПРИ ДЕЦА
Свикнали сме да считаме за нормално (!) децата да имат болки в пищялите или колената. Понякога ги наричат „болки на растежа". Децата могат да плачат от болка и на никого да не кажат защо плачат. Това става най-често след ставане от сън. Болката може да се дължи на крампа на крака или спазми на кръвоносните съдове. Интоксикацията с олово е честа причина и за двете. Изследвайте чешмяната вода за наличие на олово и кадмий. Само електронното изследване ще ви помогне. Тестовете, които използва службата по водите, са твърде примитивни.
Ако намерите който и да е от тези елементи, изследвайте водата от всеки кран в къщата сутрин, преди да бъде източена.
Открийте източниците на замърсяване и сменете тръбите с поливинил хлоридни (ПВХ).
Изследвайте и слюнката на детето за талий или живак. Ако ги има, махнете метала от зъбите му. Спрете да използвате еднократни пелени, конци за почистване на зъбите, топчета памук и превързочни материали. Те са замърсени с талий и живак, вероятно при производството им в други страни, където не е забранено използването на живачен хлорид за стерилизация.
Изследвайте слюнката на детето още няколко пъти след работа по водопровода или посещение при зъболекар. За да облекчите болката, направете следното:
♦    Потопете краката на детето в топла вода
♦    Масажирайте нежно краката му
♦    Дайте му 25-50 мг ниацин за разширяване на кръвоносните съдове. (Ниацинът (също витамин РР от англ. Pelagra Preventing — отвратяващ пелаграта) е група от съединения, най-важни представители на която са никотиновата киселина (витамин В3) и никотинаамидът.)
Фиг. 11. Всички еднократни пелени, които изследвах, бяха положителни за живак и талий. Тези токсини могат да се абсорбират през б*бешката кожа.
БОЛКА В КРАКАТА ПРИ ВЪЗРАСТНИ
Болката в краката при възрастните хора обикновено се дължи на замърсяване с кадмий или талий. Кадмият постъпва във водопроводната вода при преминаването й през корозирали галванизирани тръби. Той вероятно е замърсител на цинка, използван за галванизиране на тръбите. Проверете електронно чешмяната вода в дома си за наличие на кадмий. Ако водопроводните ви тръби са изцяло от мед, но във водата се открива кадмий, вероятно някъде се спотайва малко У или Т образно парче стара галванизирана тръба. Открийте го като изследвате водата от всички кранове на дома си.
Кадмият предизвиква спазми на кръвоносните съдове. които се влошават от тютюнопушенето. Поради това болките в краката някои наричат „пушачески крака". Много силните болки в краката обаче се дължат повече на хронично отравяне с талий, отколкото на каквато и да е друга причина!
Ако искате да узнаете веднага колко отровен е талият, прочетете изрезката на стр. 418 още сега!
Откъде може да попадне в организма ви талий? От собствената ви уста! Живачните пломби често са замърсени с талий! Заместете амалгамните си пломби с пластмасови.
Друг важен източник на талий са замърсените тампончета за почистване на ушите, топчетата памук за снемане на грима, конците за зъби, марлята, дамските превръзки, тампоните, еднократните б*бешки пелени и хартиените кърпи. Очевидно тези средства за лична хигиена се стерилизират с живачен хлорид, който от своя страна е замърсен с талий. Не използвайте никакви купешки средства за лична хигиена, тъй като рискът от замърсяване е много голям.
♦    Поставете лигнин върху еднократната пелена
♦    Поставете лигнин върху дамската превръзка
♦    Вместо топчета памук използвайте полиестерните пухчета от шишенцата с витамини. Като обвиете парченца от такова пухче около пластмасова бъркалка за кафе, ще си направите тампонче за уши
♦    Направете си бандаж от парче лигнин и хартиена лента „скоч"
Вместо марля използвайте тензух. Заменете конците за зъби с еднослойно рибарско влакно.
Ако имате талий в белите си кръвни телца, без да сте използвали по-рано през деня клечки за зъби и други подобни, нищо не е от по-голяма важност за вас от отстраняването на пломбите от амалгама.
Намерете веднага зъболекар, който да ги отстрани, като почисти с борчето на дълбоко и на широко, за да не остане и най-малка прашинка от талия. Не можете да се излекувате от болките в краката, ако не отстраните талия.
 
Фиг. 12. Не използвайте никакви средства за лична хигиена, закупени от търговската мрежа, тъй като рискът от замърсяване е много голям
ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ БОЛКА В КРАКАТА   
1.  Преустановете пушенето.                                               
2.   Ремонтирайте водопровода си.                         
3.  Направете си почистване на зъбите и процедура за отстраняване на живака и талия, попаднал в тъканите ви с EDTA. (EDTA — широко използван акроним на аминокиселината етилендиамин тетраоцетна киселина, която се  използва в хелатотерапията за отстраняване на тежки метални йони. Особено добре се свързва с манган, медта, желязото и кобалта — бел. пр.) Тази процедура трябва да бъде направена от занимаващ се с това доктор, към когото може да ви насочи някой любезен хиропрактор (човек, който лекува с ръчни манипулации на гръбначния стълб — бел. пр.). Ако не, поне вземайте в продължение на един месец по 100 мг тиоктиева киселина (2-3 пъти дневно) и витамин С (5 грама или една чаена лъжичка).
4.  Приемайте по 300 мг магнезиев окис два пъти дневно.
5.  Вземайте и ниасцин в количества, които можете да понесете. Опитайте с по 50 мг на всяко хранене.
6.   Променете диетата си, като намалите количеството на фосфатите и включите прясно мляко (сварено).
7.   Направете бъбречно прочистване с билки (стр. 549), последвано от чернодробно прочистване.
8.   Проведете зепинг в дни, когато не правите прочистване. Ако това не помогне, болките в краката ви се дължат на обикновени спазми. Ако получите обаче дори и краткотрайно облекчение, трябва да сте унищожили нещо. Някъде имате огнище на бактерии. Съсредоточете усилията си върху зъбите и подобряване на храненето си.
Джип Бут, на 30 години, се оплакваше от болезненост, умора в краката и тежки главоболия, продължаващи по три дни. Тя получаваше пронизващи болки в задната част на бедрата. След като открихме в бъбреците й талий и живак, тя проведе бъбречно прочистване и смени всичките си пломби. В продължение на една година Джин се чувствала добре, но един ден неочаквано получила силна умора, тежест в краката и отново се появили пронизващи болки в страничните части на бедрата. Консултирала се с невролог. Нейният хиропрактор предположил, че не е отстранен всичкият живак и тя дойде отново при нас. Оказа се, че тя наистина има интоксикация с олово, живак и талий, въпреки че зъболекарят й не откри остатъци от метали в устата й. Направено й бе прочистване на три кавитации. Проведе лечение с тиоктиева киселина и осем различни бактерии и вируси бяха унищожени с честотния генератор. Краката й се оправиха. Нашият тест показа наличие на талий в четири зъба в количество твърде малко, за да бъде видяно на рентген. Посъветвана бе да обмисли ново прочистване на зъбите.
 
Фиг. 14. Зъбна номерация
Чарли Снелинг бе олицетворение на болката. Боляха го ръцете, лактите, раменете, китките, дланите, гръдният кош,  долната част на гърба, краката, коленете и стъпалата. Започна с билки за бъбреците и някои от болките намаляха. Той имаше отравяне с кадмий, поради което замени водопроводните тръби у дома си с пластмасови. Продължаващата интоксикация с кадмий и талий наведе на съмнение към многобройните му стари пломби. Той ги подмени всичките и се подложи на почистване на кавитациите. Чрез нашия честотен генератор бяха унищожени микробите, намиращи се под един от зъбите му (# 15) — beta Streptococcus, Pseudomonas, Troglodytella и Staphylococcus aureus. Една година по-късно той все още имаше непостоянни болки в краката, тъй като не бе провел лечение на челюстта и имаше множество бактерии под зъбите. Не вземаше нито витамин D, нито магнезий и не пиеше мляко, за да си осигури калций. Все пак Чарли се подобри достатъчно, за да може да се върне на работа на пълен работен ден.
Виктор Абхей, на 16 години, бе принуден да се откаже от спортуване в гимназията поради болки в коляното. То бе започнало да го безпокои две години по-рано след „вирусно" заболяване с висока температура. В бъбреците му се откриха цистеинови кристали и четири вида паразити: Cryptocotyl, цисти на Echinococcus granulosus и Echinos-tomum revolutum. Той проведе бъбречно прочистване, последвано от противопаразитна програма. При следващото му посещение след пет месеца, вече нямаше болки.
Ким Мърфи, 45, имаше болки в краката, стъпалата и коленете. Имаше и подуване и сърбеж по кожата на колената. Доказахме опаразитяване с Trichuris (кучешки камшичест червей). Имаше в червата и тения (Taenia pisiformis), както и чревен метил. Започна с бъбречни билки и продължи с противопаразитна програма. Престана да използва продукти, съдържащи цирконий (дезодоранти) и барий (червило). Стоеше далеч от ауспуха на автобусите (знаеше, че е алергична към дизеловите продукти). За един месец болките и сърбежът изчезнаха. Коленете останаха леко подути.
Нанси Тонг беше над 80. Краката й бяха толкова отекли, че не можеше да обуе чорапи. Бяха като колони, без никакви вдлъбвания. Пиеше обезводняващи лекарства, които й бе предписал нейният доктор. По този начин поддържаше кръвното си налягане нормално, но при ходене залиташе. Общата й интоксикация (нивото на кръвната й урея) бе високо, поради което непрекъснато се чувстваше зле.
 Нанси бе намалила солта, но приемаше достатъчно вода и на практика нямаше никакви вредни привички. Поради инконтиненцията си обаче трябваше да си подлага по няколко дамски превръзки. Ние открихме, че тя имаше интоксикация с кадмий и олово, които вероятно бяха причина за огромното натрупване на камъни в бъбреците й. Металите бяха доказани в чешмяната вода, която употребяваше, но не можеше нищо да се направи, тъй като Нанси живееше в дом за стари хора. Посъветвахме я или да се премести, или да си внася чешмяна вода от друго място, но тя не бе в състояние да направи нито едното, нито другото. Въпреки безнадеждността на ситуацията, тя проведе бъбречно прочистване и противопаразитна програма и смени металната рамка на очилата и ръчния си часовник с пластмасови. Подобри се дотолкова, че можеше да носи еластични чорапогащи, които й осигуряваха известна физическа стабилност. Това я окуражи да предприеме и чернодробно почистване. По време на прочистването получи главоболие, но веднага след това влезе в чорапогащи, по-малки с един номер. Половин година по-късно краката й вече имаха очертания и тя дори носеше рокли.
ФИБРОМИОЗИТ И ФИБРОМИАЛГИЯ
....................Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 2609672
Постинги: 2669
Коментари: 1819
Гласове: 2765
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829