Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2013 20:52 - БОЛКАТА ОТ ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА ДО ГЛАВАТА
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 4020 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...............................
БОЛКАТА ОТ ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА ДО ГЛАВАТА
По-скоро бих умряла, отколкото да търпя мъчителни, неотминаващи болки. Това поставя болката на върха на моя списък от приоритети.
За наше щастие, разполагаме с болкоуспокояващи, които могат да ни помогнат, докато решим проблема с истинската причина на болката.
Но болкоуспокояващите водят до пристрастяване. Облекчаването на болката с електричество ще намали нуждата от лекарства, към които има пристрастяване. Съществуват и други много добри болкоуспокояващи средства, каквито са акупунктурата, масажът, слушането на музика, уредите за обратно захранване, медитацията, хипнозата и молитвата.
Ние ще се съсредоточим върху това — как да се отървем от причините за болката и да оздравим болезнените органи така, че да няма нужда от болкоуспокоителни.
Не говоря за болката, възникваща при счупване на кост, изкълчване на глезен, ужилване от пчела или слънчево изгаряне. Не говоря и за болката при дископатия или при разтягане на мускули на крака или ръката. Говоря за упоритата хронична болка в някой орган. Например артритните болки, главоболието, болките в стъпалото, лакъта, бедрото, гръдния кош. Всички те могат да имат специални наименования като ревматоиден артрит, мигрена, фибромиалгия, бурсит, тенисистки лакет и т.н., но представляват един и същи феномен.
Знаейки, че истинската причина за болката са паразитите и замърсителите, да се залавяме за работа и да видим кои са те, откъде идват и как да се отървем от тях.
Паразитите, причиняващи болка, не са големите, червеите или амебите. Нито пък са малките вируси. Това са бактериите, които имат точния размер, позволяващ им да проникнат през входните врати на нашите клетки. Разбира се нашите клетки се опитват да държат вратите си плътно затворени, но от време на време трябва да ги отварят, за да влезат храна, хормони или други жизнени сигнали. Ако бактериите са се струпали около клетката, някои ще успеят да се промъкнат във входа, когато вратата е отворена и битката започва. Клетката отказва да пусне бактерията вътре. Бактерията отказва да напусне входа й. Вероятно между двете има специфично електрическо привличане и точно физическо сходство. Допълнителни сили на организма, такива като имунната система се викат на помощ. Бактериите се размножават бързо. Появява се оток, покачва се температурата, притискат се други органи. Всичко това заедно се нарича възпаление и инфекция.
Задачата ни в този случай не е да подтиснем възпалението с лекарства, като кортикостероидите например. Задачата ни не е да намалим отока и да свалим температурата и със сигурност не е да потиснем болката. Задачата ни е да унищожим бактериите. (Всъщност и това не е крайната цел. Ние трябва да изкореним източника на бактерии и да спрем поканите, отправяни от нашето тяло да бъде нападнато. Към това ще се върнем по-нататък).
И така, първата ни стъпка е да открием и идентифицираме бактериите, заселили се в болезнените места. Втората стъпка е да ги унищожим с електричество. След броени минути те изпадват от входа на нашите клетки. Белите кръвни телца ги очакват, за да си устроят голям пир.
Помнете обаче, че има още една причина за болката — замърсителите. Третата стъпка е да открием замърсителите и ги идентифицираме. Четвъртата стъпка е да отстраним източниците на замърсяване. И работата е свършена — болката си е отишла.
Докато претърсвате органите си за паразити и замърсители, вероятно ще ви дойде една интересна мисъл — кой от тях е дошъл пръв? Замърсителите също могат да нахълтат във входа на клетките. Дали тяхното присъствие улеснява придвижването на бактериите или бактериите идват първи и държат отворена вратата, за да влезат замърсителите? И двете явления са възможни. Може и да се извършват едновременно. Може би поради това бактериите и замърсителите винаги се откриват заедно. Вирусите също могат да се приземят във входа на клетките и да предизвикат заболяване, но те рядко са причина за болка.
Докато се изследвате и наблюдавате здравето си, вие ще забележите още нещо — вашето тяло убива превъзходно бактериите и вирусите. То прави това по-бързо от магическа пръчица! Единствените, които оцеляват, са тези, които са се затъкнали във входовете и каналите, пълни със замърсители! Това изглежда показва, че замърсителите отварят вратата, но все още не е доказателство и трябва да имаме на ум и други възможности.
За щастие, за да се оздравим, не е необходимо да знаем как точно ни разболяват паразитите и замърсителите.
ИЗДИРВАНЕ НА БАКТЕРИИТЕ
За да открием в кои органи има бактерии и кои са те, ще трябва да се научим да използваме един нов уред. Той представлява проста електронна верига, способна да улавя честотите по такъв начин, че да ги чуваме. Честотите, излъчвани от вашето тяло, честотите на бактериите, вирусите и бактериите са различни и могат да бъдат така отчетливи, както са мученето, блеенето, чик-чирикането и грухтенето, донасящи се от стопанския двор.
Но налага ли се вие да различавате тези честоти?
Не! Вие можете просто да унищожите с електричество всички тези мънички нашественици. Но как да разберете от какво да се предпазвате за в бъдеще? Ако болката ви се завърне, как ще знаете дали това е старата бактерия или е някоя нова?
Научавайки се да изследвате, вие спирате да използвате гадаене при поставянето на диагноза.
Надявам се, че въпреки хроничната си болка, поставянето на диагноза ще ви се стори толкова заинтригуващо, толкова увлекателно, че ще се почувствате призвани да направите издирването сами. Намерете някой, който би искал да помага и изтъргувайте информацията, с която разполагате. Издирването е по-лесно, отколкото работата с компютър, например.
КАКВО ЩЕ НАМЕРИТЕ
Първо, ние ще изучим и ще се научим да лекуваме всякакви болки, започвайки от пръстите на краката и отивайки нагоре по-тялото. Не е необходимо да бъдем абсолютно точни в локализирането на болката, защото така или иначе бактериите се придвижват до съседни локализации.
За да можем да отстраним всяка болка, ние ще търсим причината й. Болката може да се завърне след час от приключването на зепинга (убиване на бактериите с електричество), ако не знаем, че бактериите са дошли от сандвича със сирене. Освен това болката може да не е имала време да си отиде преди следващата атака и вие можете да си направите c погрешния извод, че методът не работи.
Паразитите също могат да се върнат на някое особено болезнено място, идвайки от по-отдалечени места, трудни за достигане от електрическия ток на зепера. Такива места са вътрешността на очната ябълка, тестисите, вътрешността на жлъчните камъни, зъбният абсцес и чревното съдържимо. Тьй като токът на вашия зепер е високочестотен, той предпочита да заобиколи тези места, вместо да премине през тях. С помощта на повторните зепинги и билките вие можете да прочистите и тях и да спрете повторното инфектиране на тялото си.
В действителност най-големият принос на описаните истински случаи е получаването на познания за реинфекцията и източниците на замърсителите.
След като свършим с болката, ние ще обърнем внимание на болестите, протичащи без болка, такива като диабет, миастения гравис и др.
БОЛКА В ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА
Тези части на вашите стъпала са най-лошо кръвоснабдени. Пръстите на краката са най-отдалеченото място, до което достига кръвта. Там тя съдържа най-много киселини и най-малко кислород. Тялото произвежда значително количество пикочна киселина, която се отделя чрез бъбреците в пикочния мехур. Ако бъбреците, обаче, не работят добре, нейното количество в кръвта нараства. Кръвта има пределно съдържание на пикочна киселина. Когато то се достигне, пикочната киселина започва да се отлага или да преципитира в стъпалата ни.
Там, където има болка, винаги се открива и хипурова киселина. Тя се произвежда в големи количества (около 1 грам дневно) от черния дроб, тъй като е продукт от обезвреждането на токсините, извършвано от него. Черният дроб обезврежда консумираната от нас бензоена киселина, най-често използвания консервант, като я превръща в хипурова киселина. Четете етикетите на храните, които купувате. Не купувайте напитки и печива, съдържащи бензоена киселина. С лимонената киселина всичко е наред. Ставите на палците на краката са любимите места на болката. Положението се влошава при нарушено кръвообращение.
За да подобрите кръвообращението, вземайте капсула cayenne (силно лют червен пипер) при всяко хранене. Ако не можете да напипате пулса си на мястото точно под вътрешната част на глезена си, значи кръвообръщението Ви е нарушено.
Натрупването на пикочна и хипурова киселина благоприятства заселването на бактерии. Те започват да се размножават, а нашите тъкани им противодействат с възпалителен процес. Това е прелюдията към болката. Някои хора не чувстват болка, въпреки отложените в ставите им киселини и други вещества, които са направили ставите им възлести и трудно подвижни. Може би има и други причини за болката.
Ето един план за действие за тези, които имат болки в пръстите на краката:
1.   Унищожавайте всички бактерии с ежедневен зепинг. Правете това, докато не се почувствате съвсем добре.
2.   Разтворете всички шлаки. Една добре обмислена рецепта от билки, наречена „Прочистване на бъбреците" (стр. 537) ще ви помогне да направите това. Отлаганията в пръстите на краката се състоят от същите кристалчета, както камъните в бъбреците, но поради това, че са далеч от бъбреците, е необходимо повече време. Прочистването на пръстите може да отнеме шест месеца, но тъй като през цялото това време се прочистват и бъбреците, те не са вече източник на бактерии.
3.   Почистете зъбните кавитации (кавитациите представляват костни инфекции на челюстта на мястото на извадения зъб. Те никога не зарастват. Виж, „Зъбно прочистване" стр. 410). Това може с магическа пръчица да спре болката в пръстите на краката в същия ден. Ефектът продължава с дни, което показва, че не се дължи на упойката. Болката обаче може да се върне, ако шлаките се заселят с други бактерии.
4.   Прочистете черния дроб от камъни, използвайки билки наречени „Прочистване на черния дроб" (стр. 539). Това също може да доведе до мигновено облекчение на болките в пръстите на краката, което показва, че тези камъни са били източник на бактериите. Пълното прочистване на  черния дроб може да отнеме две години! Болката в пръстите, обаче, е изчезнала и, разбира се, прочистването на черния дроб носи извънредни дивиденти на вашето тяло. 5. Намалете киселинността в пръстите на краката си. За да направите това, първо я проверете с рН лентичка (лакмусова хартия). Откъснете парченце с дължина 1/2 инч и го потопете в урината си. Рано сутрин урината е най-кисела. Ако отчитането покаже стойност под 5,5, тя е още по-ниска в стъпалата ви през нощта (по-ниска значи по-кисела).
Трудно е да се спре отлагането на шлаки, щом вече е започнало. Ако отлагането започне например в 2 часа сутринта, то продължава, докато се нормализира рН. Затова вашата тактика трябва да е да си лягате вечер след алкализиране. Приемайте преди лягане вещества с основно рН като калциеви или магнезиеви добавки, сода за хляб, прясно мляко. Те би трябвало да осигурят повишаването на рН до 6 към сутринта.
БАЛАНСИРАЙТЕ СВОЕТО рН
Повечето хора, имащи болки в краката, имат сутрин рН на урината 4,5! При такова рН не е трудно да си представим какво се е натрупало през нощта. В течение на деня вашето рН варира — покачва се и спада. Непосредственото алкализиране на урината след нахранване се нарича алкален прилив. Три хранения на ден ще ви осигурят три алкални прилива. През тези периоди, които продължават около един час, имате възможност да разтворите малко от шлаките в краката си. Ако позволите обаче вашето рН да падне до твърде ниски стойности през нощта, те се възстановяват. Дали нарастват или намаляват отлаганията, зависи от „нетото".
Изберете една от тези възможности да алкализирате урината си преди сън:
1. Вземете две таблетки от стридени черупки, които се равняват на 750 мг калций заедно с една таблетка магнезиев окис от 300 мг. Магнезият подпомага разтварянето на калция и оставането му в разтворено състояние. Вземането на по-голямо количество калций наведнаж не се препоръчва, тъй като не може да се разтвори и усвои и може да предизвика запек. За по-възрастни хора се препоръчва вземането само на една таблетка. Вземете калциевите таблетки заедно с витамин С или лимонена вода, за да подпомогнете разтварянето им (1/4 чаена лъжичка витамин С на прах. Може да се добави и пчелен мед).
2.   Една чаша стерилизирано (сварено) мляко или суроватк.1, топло или студено заедно с една таблетка магнезиев окис от 300 мг (може да се прибави канела).
3.   Половин чаена лъжичка сода за хляб, разтворена във вода. Това е сода бикарбонат. Но не използвайте сода, закупена от търговската мрежа. Почти всички партиди, които съм изследвала, се оказаха замърсени с бензол! Още по-здравословна е комбинацията от натриев и калиев бикарбонат в съотношение 2:1. Можете да си я направите сами или да помолите за това някой аптекар. Смесете две части натриев бикарбонат и една част калиев бикарбонат в плътно затварящ се буркан. Поставете му етикет „Натриево-калиев бикарбонатен алкализатор". Тази смес е много полезна и при всякакви алергични реакции. Вземайте по една чаена лъжичка, разтворена в малко вода непосредствено преди лягане. Ако Вашето рН на сутринта е достигнало стойност 6, продължете с тази доза всяка вечер. Ако не е, взимайте по 1,5 чаени лъжички. Проследявайте своето рН, тъй като с времето то ще се нормализира и ще имате все по-малка нужда от алкализиране. Ако вземате само сода за хляб, правете това всяка сутрин, за да можете да намалите дозата, когато вашето рН стане по-високо от 6.
За хората, които трябва да ограничават приема на натрий е важно да знаят колко грама приемат. Една чаена лъжичка хлебна сода е 2 грама, от които половината е натрий (1 грам или 1000 милиграма). В една чаена лъжичка натриево-калиева смес количеството на натрия е наполовина (1/2 грам на лъжичка). За сравнение, обикновената дневна доза натрий е около 5 грама, но любителите на сол консумират два пъти повече.
Вече сте направили пет неща, за да „измъкнете килимчето" под бактериите, живеещи във или около шлаките в пръстите на краката ви. Сега, когато сте унищожили бактериите със зепера, можете да очаквате болката да изчезне и да не се връща повече.
Понякога болката в основата на пръстите може да се дължи на неврома. В такива случаи болките, свързани с отлагания на шлаки са още по-силни, тъй като там са локализирани нервни центрове. Ако нарастванията са големи, може би ще се обърнете към хирург за отстраняването им или ще се подложите на кортизонови инжекции вместо да чакате няколко години за получаването на трайно облекчение.
БОЛКА В СТЪПАЛАТА
............................. imageГласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 2819499
Постинги: 2815
Коментари: 2268
Гласове: 3178
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930