Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2013 11:59 - ЗАМЪРСЯВАНЕ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 968 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...............................
ЗАМЪРСЯВАНЕ
Замърсителите са всички мъртви неща около нас, които не трябва да попадат в организма ни, защото пречат на работата му. Докато не проникнат в тъканите, обаче, те не оказват въздействие върху тялото. Не пречат, например, пластмасовите очила и дрехи. Ако замърсителите са инвазивни, вашият организъм се бори да се избави от тях.
Замърсителите могат да проникнат в тялото с въздуха, който дишате, с храната и напитките, които консумирате и продуктите, които се докосват до кожата ви.
Най-голямата трагедия е да си в неведение, когато един замърсител те уврежда.
Двама души могат да използват един и същ крем за лице. У единия се появява обрив, а у другия не. Този, който не е получил обрив счита, че кремът не е вреден, а всъщност това не е станало, защото имунната му система е била по-силна. Имунната система е като банков трезор. Тя плаща за всяка токсична инвазия. Когато парите свършат, банката (здравето ви) фалира.
ЗАМЪРСЯВАНЕ С РАЗТВОРИТЕЛИ
Водата е полезен разтворител, даващ живот. Повечето други разтворители разтварят мазнините и са животозастрашаващи, защото мазнините образуват мембраните около всички телесни клетки и особено около нервните клетки.
Най-вредният разтворител е бензолът. Той се натрупва в тимуса, разрушава имунната система и предизвиква СПИН. Следващият по вредност е пропиловият алкохол. Той отива в черния дроб и предизвиква рак в някой отдалечен орган. Други виновници за различви заболявания са ксилолът, толуолът, дървесният спирт, метиловият хлорид и трихлоретанът. Ще дискутирам по-късно всеки от тях заедно със състоянията, които предизвикват.
МЕТАЛНИ ЗАМЪРСИТЕЛИ
Биохимиците знаят, че един минерал в чиста елементарна форма винаги инхибира ензимите, които го използват. Медта в месото и зеленчуците, които ядете е много важен елемент. Неорганичната мед, която попада в организма от дъното на чайника или водопроводните тръби, е канцерогенна. За съжаление неорганичната форма на металите е инфилтрирана заобикалящата ни среда. Слагаме метални бижута, ядем хляб изпечен в метални форми и пием вода от метални кранове. Друга очевидна заплаха са металните пломби. Живачните амалгамни пломби не са безопасни въпреки уверенията на Американската Стоматологична Асоциация. А понякога живакът е замърсен с талий, един още по-канцерогенен метал! Златото и среброто изглежда имат по-малко вредно въздействие, но никой няма някакъв чист метал върху или вътре в тялото си.
Други разпространени токсични метали са оловото и кадмият, попадащи при заваряването и галванизирането на водопроводните тръби, никелът и хромът, използвани в зъболекарски и козметични материали и алуминият от консервените кутии и тенджерите.
Микотоксини
Плесените продуцират едни от най-токсичните вещества, наречени микотоксини. Един малък плесенясъл плод или зеленчук може да замърси огромна партида сок, конфитюр и други продукти. Въпреки че плесените са живи организми и могат да бъдат унищожени чрез зепинг, микотоксините не се унищожават и трябва да бъдат обезвредени от вашия черен дроб.
И тъй като микотоксините са извънредно отровни, те могат да изведат от строя черния дроб за дни наред.
Афлатоксинът е най-честият микотоксин, който откривам. Той се продуцира от плесените, развиващи се по различни растения. Ето защо аз предупреждавам хората да ядат само качествени цитрусови плодове и никога да не пият купешки сок. От хилядите портокали, отиващи за производството на една партида сок, непременно ще има един гнил и това е достатъчно да увреди черния ви дроб.
Една порядъчна доза витамин С помага на черния дроб да се възстанови бързо. Той помага също да се освободим от афлатоксина преди да е консумиран, ако го сложим направо в съда за храна. Така че винаги си носете пластмасова солничка с витамин С на прах и го използвайте като сол за поръсваме на всички храни.
Има още тринадесет микотоксини, които съм търсила в нашите храни. Те са описани в главата за плесенясалите храни.
ФИЗИЧЕСКИ ТОКСИНИ
Дишането на прах е лошо за организма ви и затова той реагира с кихане, кашляне и отделяне на храчки.
Представете си какво е да вдишаш натрошени стъклени частички. Те порязват белите дробове на хиляди места и не могат да бъдат откашляни. Могат да се разпространят и до други места на тялото. Представете си какво е да глътнеш шевна игла или отворена безопасна игла. Ако върхът й е тъп, тя би могла да се придвижи по чревния тракт. Тъй като е остра обаче, тя ще се забие в тъканите и ще си проправя път все по-надълбоко.
Бихме ли някога вдишали съзнателно стъклени частички? Ние основателно се страхуваме да не би да попаднат в храната ни или да ги настъпим с бос крак. Ние нямаме представа, че те са навсякъде в дома ни, когато стъклената вата за изолация не е запечатана добре. Една дупка на тавана или стената, дори да е покрита с плат, води до масивно присъствие на стъклени частици във въздуха на къщата. Въздушният поток отвън ги вкарва в жизненото ни пространство. Така че всички дупки към таванските помещения и изолираните с вата пространства трябва да бъдат запушени надеждно, за да не пропускат въздушен поток. Разбира се, стъклената вата не трябва никога да бъде използвана при строежа на къщи, магазини и около водните нагреватели. Най-добрият съвет е ватата да бъде отстранена, докато ви няма от дома, а после да се почисти всичко с прахосмукачка.
Случайното излагане на строители на къщи при работа със стъклена вата на открито не е свързано с висок риск. Хроничното излагане в дома дори от една малка дупчица на тавана води до образуване на кисти, които са идеално място за заселване и размножаване на паразити и бактерии. Когато чревният метил се засели там, той става злокачествен.
Раково болните със солидни тумори винаги имат замърсяване или със стъклена вата, или с азбест.
Азбестът също се състои от мънички, остри като стъкло частици, които се движат из тялото ви като риба-меч, разсичайки клетките ви. Накрая те също биват превръщани в кисти.
Внушават ни, че нямаме вече азбест в домовете си, защото огнеупорните материали, където той се използваше, са забранени. Това може да е вярно, но случаите, които аз наблюдавам най-често са свързани с ремъка на сушилната машина. Когато се нагорещи, той освобождава азбестови частици под формата на въздушна струя, минаваща през процепите на машината. Тези частици преминават във въздуха на къщата, който е вашият въздух.
ХИМИЧНИ ТОКСИНИ
Хлорофлуорокарбони (ХФК) или фреон е охладителят във вашия климатик и серпантините на хладилника ви. Подозира се, че ХФК са причина за озоновата дупка над южния полюс.
Всички раково болни имат положителен тест за ХФК в засегнатия орган! По мои предварителни данни именно ХФК привличат други замърсители като фибростъкло, метали, полихлоринирани бифенили, които вместо да се излъчат от организма, формират растящ тумор. Това може би прави ХФК „превъзходен канцероген". Как можете да откриете, че ХФК се просмуква в дома ви? Докато стане време вашият климатик или хладилник да се зареди отново, вие отдавна ще сте били изложени на въздействието на ХФК. Затова ние се нуждаем отчаяно от не скъп домашен тест за откриване на този неподозиран убиец.
Арсеникът се използва в пестициди. Защо тровим себе си едновременно с хлебарките? Дали защото не виждаме как става това? Точно както не можем да видим стъклената вата да плава във въздуха. Нашите усърдни учени са изучили механизмите на отравяне с арсеник в детайли. Тогава защо ни се разрешава да ръсим арсеник по тревните площи и да го внасяме с обувките си на килимите у дома?
Полихлоринираните бифенили (ПХБ) са маслени съединения с чудесни полезни електрически свойства, които се използваха в трансформаторите, докато се изясни тяхната неспособност да се разграждат във външната среда до по-малко токсични вещества. Въпреки че употр*бата им е забранена, аз ги намирам в повечето, предлагани в търговската мрежа сапуни и перилни препарати! Дали трансформаторното масло се унищожава чрез продажба на пазара за сапуни?
Формадехидът се използва за обработка на дунапрена. В резултат на това, съдържащите дунапрен мебели, възглавници и матраци излъчват формалдехид в продължение на около две години от производството им. Ако спите една нощ с нос, заровен в нова дунапренена възглавница, рискувате да получите сериозни белодробни проблеми.
Всеки препарат за почистване в дома ви вероятно има върху етикета си предупреждение за токсичност. Всяка течност, която използва автомобилът ви, е токсична. Всеки пестицид, хербицид и тор, който използвате на моравата си, вероятно е токсичен. Всяка боя, лак, восък, лубрикант, белина и детергент ще ви изпратят в болница, ако погълнете дори малко количество. Защо тогава ги държим около нас? Виж „Рецепти" (стр. 501) за безопасни, старомодни алтернативи.
Ако сте все още болни след провеждането на зепинг, това се дължи на токсините. Да се отървете от тях е голяма стъпка към доброто здраве.
 
КАК В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ
........................................



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5439638
Постинги: 3623
Коментари: 5953
Гласове: 6807
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930