Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2013 18:51 - ПАРАЗИТИ И ЗАМЪРСЯВАНЕ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове:
1



Тук пропускам главата, в която се описва начина на изготвяне на зепера.
..........................................
ПАРАЗИТИ И ЗАМЪРСЯВАНЕ
Думата „паразити" се използва в два смисъла. Всичко, живеещо върху или във вас, но не просто като местообитание, а хранещо се от вас е паразит, независимо от големината си.
Понякога подразделят паразитите на големи (червеи), средно големи (амеби), малки — бактерии и най-малки — вируси. Твърде често терминът „паразит" се използва за по-големите организми — от амеба нагоре. В тази книга думата ще се използва и в двата смисъла, но вие ще разберете какво имам предвид.
Паразитните червеи се делят на кръгли и плоски. Кръглите червеи приличат на земните червеи, въпреки че могат да бъдат тънки като косъм (острици, filaria) или микроскопично малки (като Trichinella). Плоските червеи приличат на пиявиците. Те имат приспособления за прикрепване — едни с главата (scolex) като тениите, други със специално смукало като метилите.  
Парзитните червеи преминават през няколко стадия на развитие, през които могат да изглеждат много различно от възрастните екземпляри.
Кръглите червеи като аскаридите (Ascaris), които са чести паразити на котките и кучетата, са най-прости. Яйцата им могат да бъдат погълнати при попадане в устата или поглъщане на нечистотии. От тях се излюпват малки ларви. Лар-вите се придвижват към белите дробове. Опаразитеният човек ги изкашля и след това ги поглъща отново. Междувременно ларвите линеят няколко пъти. Накрая попадат в червата, където достигат зрялост и снасят яйца. Яйцата се изхвърлят с изпражненията
Червеите обикновено имат местопредпочитания. Любимият орган на Dirofilaria (кучешки паразит) е сърцето (дори човешкото сърце). Понякога има изключения от правилата. Моите опити с Dirofilaria показаха, че този паразит може да обитава и в други органи, ако те са достатъчно замърсени с разтворители, метали и други отрови.
Плоските червеи като тениите имат по-сложен жизнен цикъл. Техните яйца могат да бъдат погълнати случайно с нечистотии. След излюпването си малката ларва се заравя в любимия си орган. Вашето тяло образува около нея обвивка — киста. Белите кръвни телца са обучени да не атакуват никога собственото ви тяло...а кистите са част от тялото Ви. Така тенията е в безопасност за известно време.
Ако ядете месо, лесно можете да погълнете кисти при положение, че ги има в месото на опаразитеното животно. Вие разкъсвате кистите със зъби в процеса на сдъвкването. Малките ларви се поглъщат и се прикрепват с глави за чревната стена. Те започват да нарастват постепенно, образувайки сегмент след сегмент. Изпълнените с яйца сегменти се изхвърлят с изпражненията. Често наблюдавам кучешка тения в семейства, отглеждащи куче.
Плоските червеи, като например трематодите (метили), също имат доста сложно развитие. Яйцата им, изхвърляни с изпражненията и попаднали в малки езерца, линеят. Ларвите се поглъщат от охлюви и риби и се развиват в тези нови „вторични" гостоприемници. По-късно охлювите ги разнасят и те се прикрепват към растителността около езерцето. Те презимуват под формата на твърда метацеркариална киста. Погълнати от пасящи животни, метацеркариалните цисти се превръщат в чревния им тракт в малки възрастни индивиди, които се прикрепват към червата с помощта на смукало. Тук те, бидейки в безопасност, могат спокойно да узреят и да започнат да снасят яйца.
Метилите биват: човешки чревен, човешки чернодробен, овчи чернодробен и говежди панкреатичен. Това деление обаче не трябва да ви заблуждава. Всички те могат да бъдат намерени в човешкото тяло.
НАЙ-ЛОШИЯТ ПАРАЗИТ
Fasciolopsis buskii е метилът (плосък червей), който намирам при всеки случай на рак, ХИВ инфекция, Алцхаймер, Болест на Крон, Сарком на Капоши, ендометриоза и при много хора, нямащи тези заболявания. Неговият жизнен цикъл включва шест отделни стадия:
Стадии   Нормален жизнен цикъл
1  Яйце                     Изхвърля се чрез екскрементите върху почвата, откъдето дъждовете го отмиват и попада в езерата
2 Мирацидия         Излюпва се от яйцето. Плува с помощта на реснички и трябва да намери до 1-2 часа междинен гостоприемник — охлюв. В противен случай ще загуби инвазивната си  сила.
            
  
Обърнете внимание, че този метил живее в червата на човека само в стадия на възрастния индивид, а всички останали стадии прекарва във вторичния си гостоприемник — охлюва. Но ако във Вашето тяло има разтворители, той може да премине и предходните пет стадия вътре във Вас
Ако разтворителят е пропилов алкохол, чревният метил ще използва друг орган като вторичен гостоприемник и този орган е предразположен към рак Ако разтворителят е бензол, метилът използва като вторичен гостоприемник тимуса, и се развива предразположение към СПИН Дървесният спирт подтиква панкреатичния метил да използва панкреаса като вторичен гостоприемник. Това води до нарушена функция па панкреаса, която наричаме диабет. Моите наблюдения показват, че ако разтворителите са ксилол или толуол, който и да е от четирите метила може да използва мозъка като вторичен гостоприемник Ако разтворителите са метил етил кетон (МЕК) или метил бутил кетон (МБК), вторичен гостоприемник става матката и резултатът е ендометриоза.
Това е нов вид паразитизъм, основаващ се на замърсяването. Аз наричам болестите, причинени от прекарване на метила и някой от стадиите му на развитие в несъответна локализация Трематодна болест, която дискутирам по-нататък (стр. 265).
Дали и тениите и кръглите червеи се влияят от разтворителите по подобен начин? Това е интересен и много важен въпрос. Дали ще търся отговор и ще помагам ли на други да търсят отговор, още не знам.
ЗАМЪРСЯВАНЕ
....................



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5443638
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6810
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930