Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2013 19:21 - Пак чучело от Бкп
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАЩО КРИСТАЛИНА?
Публикувано на 17.12.2013 / 14:12 ч. от afera
Всички социологически агенции са определили едно запазено място в класациите на популярните политици. Вече повече от 5 години на първо място задължително стои името на Кристалина Георгиева. Без значение какво се случва в държавата и извън нея, без никаква причинно-следствена връзка със събитията Кристалина Георгиева неизменно е най-обичаната, най-разпознаваната, най-безрезервно приеманата жена у нас.

В началото имах простичко обяснение за това – успяла е, не е изцапана с партийна дейност, не е крала и не е в олигархични зависимости. Добре, така е, макар и не съвсем (все пак е партийна кандидатура за еврокомисар, тя замести провалилата се кандидатка на ГЕРБ Румяна Желева).

Само че това не обяснява продължаващото безспир утвърждаване на името Кристалина Георгиева като символ на най-добрия политик у нас. Първо, тя не е политик у нас и информацията за нещата, които прави, не е достатъчно, за да могат хората да си изградят мнение за нея. Един път се изказа по вътрешнополитически проблеми, когато нарочи бежанците за дар Божи за демографския ни растеж, и предизвика яростни реакции на отхвърляне. И въпреки това едничко нейно изказване, което не се хареса на хората, веднага след това пак беше като залепена на върха на класацията без промяна в одобрението.

Съмнявам се винаги и във всичко. Особено когато съмненията ми се набиват на очи с нелогична фактология. Не вярвам, че хората одобряват Кристалина Георгиева спонтанно, освен ако социологическите анкети не се провеждат на жълтите павета само и единствено. Дори баба ми в с. Добро поле е чувала за Кристалина съвсем малко и хич няма мнение за нея, а баба ми е добра представителна извадка за селското население в България, което е около половината народ. Гледа телевизия и спори за политика много уверено. Кристалина не й е на дневен ред – тя си харесва Бойко. Съседките й харесват коя Бойко, щото е убавец, коя Волен, щото не краде, коя си пада още по Тодор Живков, щото е било много хубаво по негово време. Но нито една не държи снимка на Кристалина до телевизора, както се опитват да ме убедят социолозите.
Между другото, и в Люлин е така. Представителната извадка от люлинска лелка, назарувала леген от пазара, и люлински хулиган, запътил се да *ъзарее в центъра, не успя да се сети как изглежда Кристалина, камо ли да каже какво е направила и какъв политик е. Хулиганът май я обърка с Мая Манолова.

Та питам аз, без да се правя на познавач на общественото мнение – защо Кристалина е на върха на пирамидките с проценти одобрение?
Държи ли я там с целенасочени „инвестиции“ една банкерка, почти премиерша доскоро, нейна лична приятелка?
Подготвя ли я някой за бъдещ управник на България (о, не на следващите избори, неееее, чак след като бъде опран пешкирът и заметени екскрементите)?
Ще влезе ли в употреба предсказанието на Ванга, че жена ще спаси България? Това ли е целта на засиленото заливане от медиите с всякакви предсказания от всякакви пророци?
Колко хода напред предвиждат Типинг пойнт и колко години ще поливаме тяхното семенце, докато порасне голяма джунгла от него?
Прокопиеви няма ли да намерят друга банка кадри, различна от Световната банка? Първо Дянков, после менторката му Кристалина…
Кристалинно чисто ни е задкулисието, дума да няма…
Пресиян Антонов
http://afera.bg/mishena/53723.html
      Пак ни предлагат и налагат чрез СММ чучело от БкП. image
 
 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5385059
Постинги: 3597
Коментари: 5838
Гласове: 6714
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031