Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2013 20:39 - ПЛАНЪТ „КОСОВО” Е В ХОД И ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
2



СПОКОЙНО – ПЛАНЪТ „КОСОВО” Е В ХОД И ЗА БЪЛГАРИЯ
Външен натиск, Стокхолмски синдром у политиците са на път да превърнат българите в малцинство. “Нувел Обсерватьор” написа: България е убежище на “Ал Кайда”, а правителството се прави на ударено като „бърка” понятията нелегални емигранти и бежанци и какви точно са хората, минаващи турско-българската граница, а така нареченият президент пита добродушно: „Тези жени и деца ли са терористи?” Дали сме идиоти, господа политици, за да останем безразлични към събитията в днешно време? Или вероятно ни вземате за доказани идиоти, имайки предвид поведението на българина в последните 23 години?!

„Швейк, вие да не сте идиот?

Тъй вярно, господин поручик – по време на редовната

военна служба бях освободен заради идиотство…

….Швейк, толкова голям идиот ли сте?

Тъй вярно, господин поручик, толкова…”

Във време когато в Ангола със Закон забраниха исляма, се оказва, че в България като страна-членка на ЕС се намират 15 на сто от джамиите на Стария континент.

Във време, когато в Сирия срещу държавата се бият бойни групи от джихадисти, парите на които идват от шариатски държави като Катар, Йордания и прочие…

Във време, в което служебното правителство на президента Росен Плевнелиев подписа 14 договора с Катар, но никой не каза за какво са тези договори…

Във време когато съседна Турция се ислямизира и обръща гръб на светската държава, завещана от Ататюрк…

Във време когато повече от половината българи не искат България да продължава да приема бежанци от войната в Сирия, както сочи изследване на социологическата агенция “Сова Харис”…

“Нувел Обсерватьор” написа: България е убежище на “Ал Кайда”, а правителството се прави на ударено като „бърка” понятията нелегални емигранти и бежанци и какви точно са хората, минаващи турско-българската граница, а така нареченият президент пита добродушно: „Тези жени и деца ли са терористи?”

Дали сме идиоти, господа политици, за да останем безразлични към събитията в днешно време? Или вероятно ни вземате за доказани идиоти, имайки предвид поведението на българина в последните 23 години?!

Вероятно има доза истина в това мнение на политиците за избирателите им, след като повярвахме, че е имало перестройка и събаряне на комунизма – а комунизъм така или иначе отдавна няма в страната ни.

Повярвахме в „легендата”, че Иван Костов е отказал бежанци от Косово, но дали това се случи? Всъщност никой от Големите в геополитиката не е мислил да изселва бежанци, ислямисти от Косово. Случваше се точно обратното – на геополитическите стратези им бе необходимо точно обратното: Косово да бъде населено с албанци, ислямисти, за да може да обяви, че е държава. Така и стана: сръбската област Косово се самопровъзгласи за държава благодарение на неизселените косовски бежанци, които Иван Костов смело отказал да приеме!

Как да не говорят за Костов като за силен премиер, въпреки че два пъти като министър на финансите съсипа държавата, а с проведената приватизация постави началото на разрухата в икономиката? Избраха го и заради „смелостта” му да се опъне на Запада! Ах, недейте, никой на никого не се опъваше!

Как тогава да не се запитаме, а защо политиците ни се правят на умрели лисици и пренебрегват факта, че Сирия обяви, че е готова чрез своите посолства да помогне за връщането на нейните граждани в родината им, като ги настани в територия, където не се водят военни действия?

Хората идващи от Сирия били застрашени и бягали, но те бягат в съседни държави, а България определено не е съседна държава на Сирия. Т. е. Страните, от които бягат сирийците ни ги транспортират до турско-българската граница, за да влязат в България.

Според

ЗАКОН ЗА БЕЖАНЦИТЕ

(обн.,ДВ,бр.53 от 11 юни 1999 г.; попр.,бр.97 от 1999 г.; изм.,бр.45 от 30 април 2002 г.)

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

(4) Чужденец, влязъл не по законоустановения ред в Република България, за да поиска статут на бежанец, не се наказва за това деяние, ако пристига направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му по смисъла на чл.1 от Конвенцията за статута на бежанците от 1951 г.

От територия, където са били застрашени животът и свободата им ли идват така наречените сирийски бежанци? Категорично не – Турция не е застрашила животът и свободата им, а само ни ги прехвърля като ги транспортира от турско-сирийската граница до нашата, българската.

Просто и ясно.

Какво се случва всъщност – не се ли повтаря и за България планът „Косово” като съзнателно и целенасочено се заселват така наречените нелегални имигранти, мнозинството, от които даже не са сирийци, за да се окажат един ден българите малцинство?

Илюзиите, че България е само временна спирка за така наречените бежанци вече се изпариха, след като стана ясно, че според министър Ангел Найденов 60 % искат да останат у нас. Другите ще бъдат връщани от богатите европейски страни (както е видно с примера на гръцките имигранти ), ако не си намерят там за 3 месеца работа и дом. Германия вече започна да ни връща обратно бежанци.

Неограниченият прием на чужденци е на път да ускори драматично процеса на превръщане на етническите българи у нас в малцинство, е избягвана неудобна тема за лобистите на заселването. Нека си го кажем.

Никой от българските политици не смее да спомене дори за ограничителна квота, което едва ли е случайно.

Никой от българските политици не коментира и как нелегални имигранти от края на 2012 година сега „внезапно” излязоха на светло. Никой не запита пътуващият до Брюксел въпреки трите повдигнати обвинения Цветан Цветанов защо се прави на умряла лисица за този не толкова дребен факт?

Игрички “президент МВР-министър”

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев спомена за Стенограмата на Консултативния съвет за национална сигурност от 5 февруари 2013 година, но никой досега не разбра какви ги е говори и забъркал на този КСНС така нареченият президент Росен Плевнелиев.

Йовчев отхвърли критиките към кабинета за бежанската криза и предупреди, че ако ГЕРБ внесе вот на недоверие по тази тема, ще излязат “интересни неща” какво е свършил кабинетът “Борисов”.

Йовчев обаче не демонстрира подобно спокойствие по отношение на президента Росен Плевнелиев и го нападна остро, че не свиква Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/, обсъжда кризата само с лидера на ГЕРБ и критикува правителството.

“От изказванията на г-н Борисов разбирам, че част от тези проблеми те са ги коментирали, и са обсъждали кризата с президента, но е редно това да стане в присъствието на останалите парламентарно представени политически партии. Не можем да гледаме на този Консултативен съвет като на някаква играчка в ръцете на едно дете, което само решава кога и как да си играе с нея. Това е изключително сериозен инструмент за решаване на проблемите, свързани с националната сигурност на Република България”, каза Йовчев.

В отговор Плевнелиев заяви, че “изпълнителната власт трябва да си изпълнява задълженията, а не да си изпуска нервите”.

“Справянето с бежанската вълна е изцяло в правомощията на изпълнителната власт. Има план, Съветът за сигурност към Министерския съвет трябва да се събира по-често. Изпълнителната власт има всички правомощия и задължения, за да се справи с този проблем. Не зависи от президента – бежанците да получат легло, ток, вода и да им осигурим най-елементарните човешки условия”, заяви Плевнелиев на брифинг.

Прав е Плевнелиев, но като е започнал с „а” да кара нататък и да си каже защо бърка нелегалните имигранти с бежанци, защо подминава как си затваряха очите от кабинета „Борисов” за въпросните нелегални имигранти и както го играе сладкодумен да вземе, че да разсекрети тази Стенограма…

Отговорът на Йовчев не закъсня:

“Предвид повишения обществен интерес и актуалността на проблема, призовавам да бъде разсекретена стенограмата от КСНС на 5 февруари 2013 г., за да се види каква е готовността на кабинета към този момент, оценени ли са рисковете и какво е предприето. Добре е президентът да отговори какво е направил тогава, за да не спят хора по земята. Наистина не е добре да се върви в тази реторика, за да не стигнем от изказвания в стил – “като нямат хляб, да ядат пасти”, защото в момента натам върви г-н президентът”, коментира Йовчев.

Всъщност правителството вече има план за начина, по който трябва да постъпва с нелегалните имигранти и работи по него.

Спира ли потокът от нелегални имигранти?

От Доклад на МВР, цитиран от сайта Общество. нет стана ясно, че отвъд границата с Турция има струпване на големи групи хора, очевидно желаещи да проникнат нелегално. „На турска територия в граничната с България зона са концентрирани големи групи нелегални имигранти, чието преминаване у нас е възпрепятствано от извършваните строителни дейности по изграждане на защитната преграда в участъка Лесово – Крайново”.

Ясно е, че договорът за реадмисия между ЕС и Турция няма да има сила със задна дата, да не говорим, че Германия и Гърция все още не са се произнесли по този Договор, а и Меджлиса не го е гласувал!

Няма съмнение, че налице е организирано заселване на чужденци, които идват от държава в която няма война, но на които се дава статут. Това по същество би могло да се приеме като усилие за бламиране на устройството на унитарната българска държава чрез етно-религиозно нашествие. Примерите на съседно Косово и Македония са налице.

На въпрос от сайта news.bg към шефа на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев за това какво се прави с така наречените бежанци, той отговаря така:

„Оставащите в България преди всичко ще преминат обучение по български език. В него ще се включат и центровете на общините, заинтересовани от заселването на бежанците на своя територия. Много са тези български общини с обезлюдени селища. Там ще се раздават празни къщи и ще има процес на оземляване”.

Да е чул някой общини да искат да се заселят бежанци на тяхна територия? Или да е чул някой в обезлюдените селища да се предлагат къщи на останали без покрив българи, излъгани от банки?

Няма и да чуете.


Всъщност кметът на Малко Търново Илиян Янчев разкри нещо любопитно: „Бежанци от войната в Сирия вече няма, те узнаха, че у нас условията са лоши и че не са желани. Влизат съмнителни елементи от други държави, което наистина е притеснително“.

Има ли ксенофобия в България по отношение на нелегалните имигранти – по-скоро налице е недоверие у българите и тревога за това, как ще оцеляват. “Ксенофобията” е удобна като упрек единствено на неправителствените организации, финансирани от ЕС и САЩ, както и от геостратезите, замислили да променят демографския облик на държавата ни.

Засега спирам по темата за новата ситуация и поведението на властимащите, които развиват Стокхолмски синдром и не се държат адекватно по отношение на вината на ГЕРБ за нелегалните емигранти, базата, която би следвало да ги приюти и състоянието на границата ни с Турция.

Прочетете интервюто на лорд Дъглас Хърд, в което той твърди, че ЕС трябва да наблегне на важността на националните държави и националните парламенти.
След това вземете великия Ярослав Хашек и прочетете още веднъж:
- Швейк, вие идиот ли сте?
- Тъй вярно, аз съм доказан идиот.”
Люба Манолова

http://lubamanolova.info
http://afera.bg/mishena/53340.html
         ББ днес спешно замина, на куц крак,  в Израел на среща с Нетаняху. Следваща среща имал  в Турция. Подготвя се поредното престъпление срещу Бг. СС също ходи инкогнито в Израел преди месец. Бе направо да си назначат еврейски министри и да си дигаме чуковете. image



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5437485
Постинги: 3622
Коментари: 5953
Гласове: 6805
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930