Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 11:27 - Протестите, кой плаща и защо?
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1047 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това, което става сега у нас не е случайно. Сърбия 2001 г., Грузия 2003 г., Украйна 2004 г., Киргизстан 2005 г. Четири еднакви сценария: веднага след изборите, изникнали от нулата студентски движения окупират площадите, крещейки обвинения за изборни измами. У нас те започнаха даже часове преди правителството да се е заклело.

Формулата на мирната революция, вдъхновена от наръчника на Джийн Шарп „От диктатурата към демокрацията“ се изпълнява чрез масовото използване на множество техники: от практически уроци, до семинари, вестници и филми. Зад кулисите американското правителство неприкрито осигурява офиси, инструменти и най-вече финансова подкрепа. Чрез неправителствени организации (НПО) като Фрийдъм хауз – действаща директно под наставленията на американското правителство – и фондации като „Отворено общество“ на Джордж Сорос, САЩ директно участва в политическите процеси на редица страни.

А тук инфо от къде идват парите за протестите:
Само за 5 месеца (20 Август 2011 – 20 Февруари 2012 рожбата на Отворено общество – РискМонитор получава 37 000 долара. Тя учредена в края на 2006 година от Институт “Отворено общество” – Ню Йорк и Институт “Отворено общество” – София. Регистрирана е като фондация в обществен интерес. Показателни са публично обявените донори: Фондация “Америка за България”; Европейска комисия – генерална дирекция; “Вътрешни работи”(включена е проформа); Институт “Отворено общество” – Ню Йорк; Институт “Отворено общество” – София; Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа; Балкански тръст за демокрация. Партньори на организацията са вестниците на Прокопиев -  Капитал и Дневник и Медиапул на Стояна Георгиева. По информация на в. Преса общо 3,3 милиона лева са получили изданията на „Икономедия“ за кратък период от време от фондация „Америка за България“. Финансирана от правителството на САЩ, тази неправителствена организация се превърна в един от най-големите спонсори на малка група медии. Освен „Дневник“ и „Капитал“ на Иво Прокопиев пари са получили още сайтът „Медиапул“ – 1,2 млн. лв., обществената телевизия БНТ – 500 000 лв. сайтът „Редута“ – 90 000 лв., а близкото до издателите на „Капитал“ списание „Едно“ е с 600 хил. лв. Тези данни са изнесени на кръгла маса при представянето на резултатите от изследователския проект на Института за модерна политика и фондация „Фридрих Науман“ за темите табу в българските онлайн издания за 2012 г.

В крайна сметка личния приятел и съмишленик на Иво Прокопиев гражданина Росен Плевнелиев злоупотребявайки със служебното си положение, в знак на благодарност, удостоява с орден “Мадарски конник” първа степен президентът на фондация “Америка за България” Франк Бауър “за големия му принос за изграждане, развитие и задълбочаване на отношенията между България и САЩ и за приноса му към обществения и културен живот в България”.

Няма смяна на системата в призива “Оставка”! Има интереси и пари. Долари. Десетки хиляди …но както е известно „безплатни обеди няма”… те трябва да се заслужат.

Тези, спонтанни движения които на пръв поглед изглеждат като големи, всъщност се оказват манифестации, програмирани до най-дребните детайли.

Едно изключително разследване на френската журналистка Манон Лоазо, показва действията зад кулисите на „нежните революции“. Чрез изследване на революциите в Грузия и Украйна и директната хроника на тази в Киргизстан – тя заснема подготовката, развитието и резултатите. Разследването анализира стратегиите и техниките, открива мрежите и връзките, които стоят в основата на тези „демократични“ революции. Всичко това може да се види и чуе в документалният филма на Манон Лазо. Случайно ли на плакати носени от студентите е изписано „Това е  революция”. А днес сутринта пред сградата на Народното събрание показаха, макар и с бутафорни, средствата как смятат да я проведат – с различни видове оръжие, включително и танкове

На къде сте тръгнали деца. Като „атакувахте” тази свещена сграда остана ли ви време поне да прочете какво пише на фасадата ъ.
Димитър Кафанов

PS. Манон Лоазо „САЩ: Завладяването на Изтокa” YouTube документален филм в 4  части.
http://afera.bg/pozitsia/52597.html



Гласувай:
8



1. ok3223 - Този път № няма да мине.
21.11.2013 11:45
Ще останат с пръсти в устата.
Бандите от чакали са опознати и ще бъдат ... неутрализирани.
Време и прокуратурата и ДАНС да се включат ...по активно.
цитирай
2. dolce - и защо само те?
21.11.2013 17:07
време е всеки който е БЪЛГАРИН милее за земята си да вземе сопата
иииииииииииииииииииииии!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5440288
Постинги: 3623
Коментари: 5953
Гласове: 6809
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930