Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 20:48 - Нямам думи
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 743 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ромска организация прави контраотряди за самоотбрана
13:23 | 21.11.2013 | 1097 прочитания
Сн. БГНЕС

Неправителствената организация Национален център за развитие на ромите в България (НЦРРБ) обяви на сайта си в сряда, че е взела решение да бъдат създадени доброволни отряди за самоотбрана "във връзка със създаденото напрежение в столицата и страната от хората на Боян Расате".

Отрядите ще бъдат в рамките на движение "Организация на малцинствата за отбрана от насилие‘’(ОМОН), представени на сайта като "контрапункт на лансираната от бившия лидер на Българския национален съюз Боян Расате".

 В съобщението се казва още, че на председателя на НЦРРБ Петко Асенов се обаждали роми от цялата страна, притеснени от това, че организацията на Расате изземва функциите на полицията.
Отрядите на ОМОН, чиято абревиатура е същата като на специалните части на руското МВР, щели да имат и униформи - черни дрехи, черна кърпа на главата с бял надпис ОМОН. Богати ромски родове щели да финансират екипировката на членовете на отрядите, наречени на сайта "командоси". А в отрядите ще влизат роми "силовици" от цялата страна - бивши командоси, военни, полицаи. За водач на организацията е поканен Ташко Танов, треньор по джудо и самбо, създател на спортен клуб "Слава 83" - Монтана.

Като основна задача на омоновците ще е "да пазят ромските махали и там, където се нарушава гражданският ред".
Ромският лидер Петко Асенов е казал, цитиран на сайта, че организацията е направила срещи с директора на СДВР комисар Ивайло Спиридонов и заместник-главният прокурор Ася Петрова, но от съобщението не става ясно дали предмет на срещата са станали планираните доброволни ромски отряди.
Съобщението за създаването на ромския ОМОН не е новина. Преди шест години - през август 2007 г. пазарджишкият лидер на ромската партия "Евророма" Борислав Даскалов обяви, че до дни ще регистрира "Организация на малцинствата за отбрана от насилие" (ОМОН), чиято щел ще е да пази ромите от посегателства. ОМОН се създавала в отговор на отрядите на Боян Расате, обясни тогава Даскалов и допълни, че те ще бъдат финансирани от богатите ромски родове.
 
Това съобщение накара Цветелин Кънчев да реагира бурно, като нарече идеята "пълни глупости". "Категорично забраних който и да е от структурите на "Евророма" да мисли в тази посока", заяви той и добави, че партията му няма намерение да подклажда напрежение по същия начин, както правят Расате и неговите хора.

"Ние вярваме в държавните институции и смятаме, че никой няма право да ги подменя с алтернативни паравоенни формирования", каза преди шест години Кънчев.

А преди няколко дни, когато Расате открито обяви, че патрули на националистически формации са започнали да обикалят центъра на София, "за да пазят обществения ред", от МВР отговориха, че никога не са давали разрешение за създаване и действия на подобни структури и предупредиха гражданите да сигнализират, ако им се случат да попаднат на такива формирования.
http://www.mediapool.bg/romska-organizatsiya-pravi-kontraotryadi-za-samootbrana-news213792.html

       Така се започна и в Сирия, Либия, Египет....... Да очакваме ли "Българска пролет или зима"? Вече имаме 5-6 000 талибани по градове и паланки! Днес талибани, утре - борци за свобода и демокрация! Но пърдю ще си иде, а ние ще сърбаме попарата.



Гласувай:
2



1. zaw12929 - ще ни нападнат всички сега е мо...
22.11.2013 07:35
ще ни нападнат всички
сега е моментът- докато се мразим ние българите
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5387768
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6717
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031