Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2013 11:36 - Ето кой стои зад протестиращите "студенти"
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 793 Коментари: 1 Гласове:
0



Ето кой стои зад протестиращите "студенти":
..................
Според Закона за висшето образование всеки ВУЗ има Съвет на настоятелите – “дарители, личности с активна обществена позиция, работодатели” и т.н. Тези “активни личности” определят съдбата на едно висше училище: бюджет, финанси, изменения и допълнения на университетския правилник, брой на приеманите студенти и докторанти, таксите, стипендиите.
Сред настоятелите на УНСС е Цветан Василев – прясно избран от “Форбс” за най-влиятелния човек в България.
Сред настоятелите на НБУ са:
Васил Гарнизов – зам.-министър на регионалното развитие при Костов; Веселин Методиев – зам.-председател на ПГ на ДСБ в 41-то НС, вицепремиер и министър на образованието и науката при Костов; Сергей Игнатов; Филип Димитров; Юлиан Попов – министър на околната среда в кабинета “Райков” и брат на Стефан Попов, който пък е председател на “Отворено общество” и учредител на “Глобална България”; Огнян Шентов – Център за изследване на демокрацията, учредител на “Глобална България”.
Сред настоятелите на СУ са:
Левон Хампарцумян – главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк”, председател на Асоциацията на банките в България (АББ), член на УС на Института за пазарна икономика, зам.-председател на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), учредител на “Глобална България”.
Валентин Златев – мениджър на Лукойл-България и Лукойл-Нефтохим, шампион по печалба от ВЕИ, горд собственик на частен университет, учредител на “Глобална България”.
Иво Прокопиев (представител на държавата, натресен от Даниел Вълчев) – председател и съакционер в “Алфа финанс холдинг”, два пъти председател на КРИБ, собственик на “Капитал” и “Дневник” (които са мегафон, вувузел и тъпан на протестърите и флагман на войната срещу БАН и държавното образование), учредител на “Глобална България”. Светослав Божилов – член на УС на “Отворено общество”, съдружник на Иво Прокопиев в Re:TV, учредител на “Глобална България”.
В това настоятелство са още учредители на “Глобална България” (към момента на учредяването):
Цветелина Бориславова, Франк Бауер – изпълнителен директор на Българо-американския инвестиционен фонд, Красимир Гергов – шеф на агенция “Крес”, Иван Кръстев – директор на Центъра за либерални стратегии, шефът на bTV Алън Парсънс, Красен Станчев – директор на Института за пазарна икономика, Сашо Дончев – “Овъргаз”.
Казаха, че мандатът на настоятелите на СУ бил изтекъл преди година и нови не били избрани. И че всеки, който спомене споменатите имена, е гаден спекулант. Така ли? Техният мандат може и да е изтекъл, но днес “Глобална България” е трансформирана в “Тipping point”, в модератор, генератор, продуцент и режисьор на всякакви протестърни кичовини и окупации.
Това е сдружението, което сътвори ГЕРБ и Борисов, а сега забърква своя нов генномодифициран хомункулус – “България може” на Сашенка Безуханова.
..................

http://afera.bg/pozitsia/51639.html
         Тези са се събудили много по-рано от студентите!



Гласувай:
1



1. anonymous1212 - Настоятелите на СУ - какво са дарили на Университета!
17.11.2013 09:51
В тази връзка стои въпроса изброените настоятели на СУ, какво са дарили на Алма Матер!
За единия от тях Валентин Златев е известно, че преди да стане настоятел на СУ е бил в Съвета на настоятелите на УНСС (което е отразено в брой 984 на "Вестник на УНСС" от 11 мярт 2011г. Като е указано, че по същото време той е бил в чужбина!)
http://archive.unwe.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=5433
Обаче след проверка от студенти в книгата на дарителите на УНСС неговото име не фигурира!
Нека да се публикува списък на даренията направени от настоятелите на СУ, за да може ние гражданите да видим техните добри деяния, ако има такива и да им изкажем нашата благодарност.!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5444628
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6810
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930