Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 22:00 - В. Танов и ББ в далаверата с бирата
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
1



След като мафията си има държава, за каква икономика може да говорим. Контрабандата се прикрива от най-високо ниво:

ЕКСЛУЗИВНО! ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, КОЕТО ПОКРИ И ИЗВЪРШИ БИВШИЯТ ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ ВАНЬО ТАНОВ ПО СКАНДАЛА С МИШО БИРАТА
Публикувано на 27.10.2013  от afera

След като в участието си във „Всяка неделя” бившият шеф на Агенция Митници Ваньо Танов се изкара като чист ангел небесен по скандала с Мишо Бирата, АФЕРА за първи път публикува докладната записка, покрай избухна скандала със СРС-тата: „Ало, Ваньо”. След извършването на проверката двамата държавни експерти – Иван Манев и Кирил Миланов вместо да бъдат наградени за свършената работа, са разкарани от системата. Бившият шеф на Агенция Митници Ваньо Танов казва на Антоний Странджев да „прибере документите” и „като се върна ще видим какво ще правим”. ВСИЧКИ УСТАНОВЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ДОКЛАДНАТА ЗАПИСКА СА ПОКРИТИ ОТ ВАНЬО ТАНОВ И ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ.

А в докладната записка става дума за чисти престъпления и за абсолютно незаконно производство на чист спирт.

Борисов в скандала „Ало, Ваньо” иска чадър над престъпленията, а докладната записка, която дословно публикува АФЕРА, Е „ПОКРИТА” – ПО НЕЯ НЕ РАБОТИ НИТО ПРОКУРАТУРА, НИТО ГДБОП.

НИКОЙ НЕ ТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И ОТ ВАНЬО ТАНОВ КАТО ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ ЗА ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ ПО ДОКЛАДНАТА ЗАПИСКА.

АФЕРА публикува документа едно към едно.

Дано главният прокурор Сотир Цацаров има мъжеството да действа. Защото днес, въпреки този документ, който публикуваме, Ваньо Танов има наглостта да каже, че прокуратурата създавала „някаква легенда” около скандала с Мишо Бирата.
                                                                    
                                                                     ДО
 
              Г-Н  ВАНЬО ТАНОВ

                                                                         ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ “МИТНИЦИ”

                                                                        ЧРЕЗ:  

                                                                       Г- Н АНТОНИЙ СТРАНДЖЕВ

                                                                     ЗАМ. ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ”

Г-Н ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ

ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ „ОМАК”

 Д О К Л А Д Н А   З А П И С К А

От

Иван Манев – държавен  експерт  в  дирекция  „ОМАК“  към ЦМУ;

   Кирил Миланов – младши  експерт  в  дирекция  „ОМАК“   към ЦМУ.

 относно: Резултатите от извършени оперативни проверки  от служители на отделите „Оперативен контрол” и „Митнически мобилни групи” към ЦМУ, служители от ТМУ Лом, ТМУ Русе, ТМУ Добрич, ТМУ Варна, ТМУ Пловдив и ТМУ Бургас, съгласно утвърден „Оперативен план” на 07.11.2009г.

 Уважаеми Г-н Танов,

        Във връзка с утвърден оперативен план на 07.11.2009г.  и селектирани данъчни складове за съхранение и производство на нискоалкохолни напитки /бира/ и търговци /дистрибутори/, на базата на различни рискови критерии бяха извършени проверки през периода от 09.11. до 11.11.2009г. на 30 бр. такива, експлоатирани от различни  физически и юридически лица.

       Предварителните резултати от извършените контролни действия на  посочените 30 бр. данъчни складове и търговски обекти за дистрибуция и търговия на едро са следните:

 

    „БУЛБРЮ БГ” ЕООД  - лицензиран складодържател за производство и съхранение на пиво /бира/, производствен обект: гр. Мездра, обл. Враца.

       На 09.11.2009г. се извърши частична оперативна проверка по реда на ЗАДС и ДОПК на производствения обект, притежаващ лиценз № 249/2006г., издаден по реда на ЗАДС. При проверката се констатира, че липсват каквито и да е документи за извършваната дейност, липса на дневник за складовата наличност, липса на измервателни уреди и охранителни заграждения на част от данъчния склад, граничещ с търговска фирма /”Трейд БГ” ЕООД/ – дистрибутор на „Булбрю БГ” ЕООД.  Предвид факта, че при проверката не присъстваха упълномощени лица или законен представител на проверяваното дружество, данъчния склад бе обезпечен, като контролните действия продължиха на 10.11 и 11.11.2009г.

       Съответно през 10.11.2009г. и 11.11.2009г. се извърши пълна инвентаризация на наличните суровини, материали, междинни продукти и готова продукция на посочените по-горе две фирми. При инвентаризацията на суровините, материалите, междинните продукти и готовата продукция на данъчния склад и съпоставката им, по представените дневник на складовата наличност по ЗАДС се установиха следните несъответствия:

-          Пивна мъст за охлаждане и заквасване /междинен продукт/  - 888 тона – незаведена в дневник  складова наличност;

-          Произведено пиво, отлежаващо в резервоари за успокояване  - 84 751 литра, не заведено в дневника складова наличност;

-          Бира „Леденика” в РЕТ бутилки от 2 литра, 12 градуса Плато, заведени в дневника 14 400 литра, налични в склада за готова продукция – 768 литра, установена липса на 13 632 литра пиво;

-          Бира „Леденика” в стъклени бутилки от 0,500 литра, 12,5 градуса Плато, налични в склада 1168 литра, не заведени в дневник складова наличност.

             При извършване на контролните действия се установи, че електронната система за отчитане на постъпващите материали и суровини и излизащата готова продукция не е автоматизирана и не може да проследи стоковите потоци в реално време, т.е. не са изпълнени изискванията на чл.47 от ЗАДС. Констатира се, че при изписване на готовата продукция, т.е при нейната продажба в данъчния склад не се издава Акцизен данъчен документ, а такъв по обясненията на служителите издават от офиса в  гр. Варна, като данните се предават по телефон или и-мейл. Допълнително се установи, че в склада е монтиран един измер......
http://afera.bg/razsledvania/51236.html

Как ще се търси отговорност след като ББ е поел ангажимент, дал дума да замаже историята? image



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5386882
Постинги: 3598
Коментари: 5838
Гласове: 6717
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031