Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2013 23:14 - Ето къде е заровено "кучето" по случая - имот в Гърция и 70 000 лв. кеш-консултантски!
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1318 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ето къде е заровено "кучето" по случая - имот в Гърция и 70 000 лв. кеш-консултантски!
Plamen Djadjarov · Водещ коментатор
Ченгеджийницата отново отвори тезгяха и на широката публика се подхвърлиха нова порция "автентични" документи - банкови извлечения, "доказващи" някакви си преводи на парични средства, които плевнелиев бил направил за закупуването на имота и които по думите на бившия скиор и понастоящем "сериозен" журналист оневиняват плевнелиев за покупката на имотите му в гърция и уличават бареков в този случай в непочтеност и преднамереност по отношение на т.нар държавен глава.
Тъй като смятам, че предаването е гледано и от професионалисти по отношение на тази материя, много е интересно да видим и чуем и тяхното мнение. Понеже моето скромно такова, като бивш банков и данъчен експерт, е следното (при положение, че представенит документи са автентични и касаят действително плевнелиев) :
Представените извлечения по никакъв начин не могат да се приемат и в най-малка степен оневиняващи президента, преди да бъдат изяснени доста въпроси, които чакат обяснения и документална обосновка:
1.Кой е наредителя на въпросните преводи и от коя страна са извършени, ако преводите са направени от банки в България - как е станало това.
2.Какъв е източникът на средствата за осъщестяването на преводите, т.е. произход на паричните средства.
3.По-нататък в Гърция какво е движението на паричните средства - тегления в брой, банкови преводи и т.н.
4.Съдържанието на данъчните декларации на физическото лице росен плевнелиев и свързаните с него фирми.
Понеже се касе за периоди с изтекъл давностен срок и президента няма какво да се страхува от данъчните власти за начисляване на данъчни задължения от недекларирани от него доходи, а случая е по-скоро морален, същият нека бъде така добър да декларира готовност за снемане на данъчната и банкова тайна по отношение на доходите си и банковите операции (по подобие на един такъв случай в една друга, но "нормална" страна) и да изиска незабавно независим одит и изясняване на цялата истина. Виж, ако се страхува да не попадне под ударите на други закони, като този например - за борба срещу изпирането на пари, това вече си е за негова сметка.
Същите действия следва да се предприемат и по отношения на получените 70000 лева по двата касови ордера.
Едва след като тези въпроси получат отговори и тълкувание, журналистите могат да се поупражняват в красноречие и да "поадвокатстват" на тези, на които симпатизират, а президента да получи поздравления за проявената доблест.
Всичко друго е вятър и мъгла и хвърляне на прах в очите на хорита и гърмене на кьорфишеци.
Дълбоко се съмнявам, обаче че това може да се случи, предвид досегашните изяви на плевнелиев - пресен случай - днешното му изявление и отъждествяване на неговата репутация с репутацията на държавата, поредното му безумно изявление, което навремето не е правил дори и тодор живков.
Предвид обаче хаотичните и непоследователни изяви и на управляващите, съмненията за договорка между тях и борисов, включително и някои олигархични кръгове, явно са напълно вероятни и случващи се, така че мръсотията ни е заляла отвсякъде и едва ли нещо добро можем да очакваме!
http://afera.bg/mishena/50762.html
       Сашо Диков в ролята на какъв показва тези "документи"?



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Сашо Диков
20.10.2013 12:27
От където и да го погледнеш е свиня,
а свинята ражда свинчета, само лъжи, подмазване и нищо друго.
Поздрави за умния и компетентен пост.
С уважение:Ок
цитирай
2. bojinkata - Благодаря за вниманието. Ами това е ...
20.10.2013 13:28
Благодаря за вниманието. Ами това е положението. Роската ако има такива документи, да ги показва, ама явно всички пари са с неясен произход, крадени, та ще ни приспива с алабализми. Ако минат, разбира се!
Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5424514
Постинги: 3619
Коментари: 5934
Гласове: 6787
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930