Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2013 20:25 - Мълчанието на ваклото агне
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИГРАЧКА – ПЛАЧКА – ПЛЕВНЕЛИЕВ МЪЛЧИ
Публикувано на 18.10.2013 / 9:09 ч. от afera

Оттук нататък съпругът на Юлиана Плевнелиева трябва да показа доказва, след което да се оттегли. Тв7 показа Нотариален акт от сделката, с която Росен Плевнелиев е станал собственик на къща и земеделска земя в Халкидики. В този документ е записано, че за къщата са платени 700 000 евро в брой! На другия ден, посъветван от не знам си кой Плевнелиев се появи и съобщи, че е платил по банков път за имота и земята, като е превел парите по банков път!

Плевнелиев каза също така пред камери и микрофони следното: „Разполагам с доказателствата за това. Посочил съм имота в данъчната си декларация още през 2007 година, посочил съм приходите си, платил съм данъците си, декларирал съм имота пред Сметната палата”.

Тук следват още повече въпросителни:

Къщата е закупена октомври месец 2007 година и няма как тя да е присъствала в данъчната декларация на гражданина Плевнелиев, тъй като данъчна декларация се подава в началото на следваща календарна година за предходната година. Казано по-разбираемо излиза, че Плевнелиев е „посочил имота в Данъчната декларация от 2007 година” за покупка, която е извършена в края на годината?!

Така нареченият ни президент твърди, че в началото на 2007 година е посочил къща, която закупува чак през месец октомври същата година?!

Президентът ни твърди също така, че е превел сумата от 700 000 евро по банков път, която би следвало да означава следното:

·                 Той е имал 2007 година в банка 700 000 евро;

·                 Той е платил здравни осигуровки върху 700 000 евро, когато ги е придобил;

·                 Той е получил разрешение от БНБ за превод по банков път на въпросните 700 000 евро;

·                 Т. е. той е обявил тези пари и е доказал произхода им пред данъчните.

Така че, г-н президент, нищо по-просто няма от това, тези неясноти да се докажат черно на бяло с документи – най-малкото, защото Сте държавен глава, а не Пенчо автодиагностика.

Следващата стъпка, която очаквам от така наречения президент е да изясни, макар и след 6 години защо нотариусът в Халкидики е записал, че плащането е извършено „в брой”?! И ако толкова му се водят съдебни дела – да съди нотариуса за вписване на неверни данни в Нотариалния акт за къщата му в Халкидики. Няма да питам защо цели 6 години Плевнелиев не е оправил това „недоразумение” в един толкова важен документ…

Чух и прочетох, че за касовите ордери, с които Росен Плевнелиев е получил от касата на фирма 70 000 лева нямало издадена фактура и давността е изтекла.

Давността може да е изтекла, но дали тези 70 000 лева са вписани в Данъчната декларация на Росен Плевнелиев, защото когато се вписва подобна сума се прилагат съответно копие от издадена насрещна фактура.

Тези пари би следвало да са обявени пред данъчните власти, да са платени върху тях здравни осигуровки и да се докаже законният им произход при придобиването им…

Няма нищо по-просто от това така нареченият ни президент да покаже, че е обявил получените 70 000 лева пред данъчните – все пак неговата заплата, пътувания и глезотии по скъп хотел в Лондон плащаме ние?!

Или не?!

Ако сме граждани на нормална държава институции като Националната агенция по приходите би следвало да изясни зададените по-горе въпроси.

Що се отнася до двамата първи в ППГЕРБ – Бойко Борисов и Цветан Цветанов и тяхната защита на издигнатия от партията им кандидат – ще кажа: „Пази, Боже, тези двамата да те защитават!”

Ето какво чуха ушите ми като коментар от лидер и зам.-лидер по повод скандала за начина, по който е била закупена къщата на настоящият държавен глава:

Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи, в момента подсъдим: „Плевнелиев е достоен президент, обясненото от него е достатъчно… Виждате каква е международната подкрепа, която получава в действията му като президент на страната. Като всеки един български гражданин той си е плащал данъците…”

Тук ще припомня, че именно данъчните съобщиха след проверка на пари и имоти На Цветан Цветанов, че той си има в къщи 66 000 кеш?! Тогава каква защита да очакваме?

Аз лично не съм чула за кой знае колко впечатляваща международна подкрепа на Плевнелиев освен, че го канят да се снима за протокола с политици зад граница и във Ватикана се видяха в чудо от огромното яйце, което Росен Плевнелиев занесе там за да го дари на папата?!.

“Атаките срещу президента вече минават всяка граница, това не е добро за държавата”. Това каза пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов”… Но това, което се случва, гони инвеститорите, намалява кредитния ни рейтинг и води до колапс на държавата в най-скоро време, във всяко едно отношение, коментира бившият премиер.

Кое е по-престижно за една държава: президентът да си купува къща с пари в брой, или същият да твърди, че е превел парите по банков път без да показва документи за това?

Кое е добро за държавата: президентът й да уважава парламента и при покана да се яви в съответната парламентарна Комисия, за да даде обяснение и отговори на въпроси? Или държавният глава да се прави, че не чува кой го кани в парламента?

Ще припомня един Закон на Мърфи: Aкo нeщo въpви злe, тo със сигурност щe cтaнe пo-злe.

Люба Манолова

http://lubamanolova.info
http://afera.bg/pozitsia/50700.html

Втора серия на филма - Мълчанието на ваклото агне



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5445978
Постинги: 3624
Коментари: 5954
Гласове: 6812
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930