Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2013 14:01 - Сирия -ХХХVІІ - ключът към Иран и ТСВ
Автор: bojinkata Категория: Новини   
Прочетен: 1298 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един анализ на Александър Дугин:
Войната в Сирия е война на световете, война за бъдещето. Това е като убийството в Сараево/поводът да ПСВ/.
    Ако режимът на Асад падне от ръцете на наемниците, сунитските радикали, поддържани от Запада, то следващата мишена ще бъде Иран и след това Русия. Може и да има промяна в тази последователност -  да се почне с дестабилизация на обстановката в Кавказ. Но във всеки случай Иран и Русия са обречени на конфликт със САЩ и западните страни, сателити на Америка. Пряк или косвен. САЩ обичат косвените конфликти, когато нанася удари по врага с чужди ръце.
     Сега за ситуацията в Сирия. По лични наблюдения на автора, около 60-70% от населението подкрепя Асад. В началото не са били толкова много, но варварските изстъпления на наемния башибозук са накарали населението да предпочете президента пред тези диваци. И тази част от народа ще се бие до смърт за него, защото в същност защитава себе си и държавата. Много от тях не поддържат Асад, но ще отстояват до край на салафитско проамериканските групировки. Асад успя да привлече и кюрдите на своя страна.
      Тази народна сила не може да бъде победена без "свободни зони" и въздушна подкрепа на терористите от ВВС на на НАТО.
      От тук нататък всичко зависи от решителността на Русия, Китай и Иран да защитят или предадат Сирия. Путин не е Медведев. Въпросът е до колко далеч могат да стигнат Путин и Китай в защитата на Сирия, съответно САЩ в постигане на своите цели. Защото има и перспективата за ТСВ, като вероятността за нейното избухване е падането на правителството на Башар Асад.
Само с пари и медийни манипулации Западът няма да може да свали Асад. При сегашните условия, след доволно дълго време, положението в Сирия ще се стабилизира.
               Ситуацията е  крайно напрегната. Много анализатори я наричат нова «студена война». Това е сблъсък на геополитически интереси, тук са задействани "петите колони«, и в Русия, и в Китай и даже в Иран, които се опитват да подтикнат тези страни към капитулация и предаване на своя суверенитет. Ако отстъпят, следващите са ТЕ. Колониалната администрация ще вземе властта в тези страни.

http://anna-news.info/node/12098



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojinkata
Категория: Новини
Прочетен: 5435446
Постинги: 3622
Коментари: 5953
Гласове: 6804
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930