Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2019 21:29 - Как град Клисура се напълни с кметове за традиционния Празник на картофите
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 254 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.10.2019 21:34


 И така, колеги, в Карловско продължава дъждът от кметове, техни заместници и други лица, аз го наблюдавам с интерес и коментирам тук за вас, защото, то си заслужава да бъде коментирано, особено този постинг /пореден/ на интернет - страницата на Община Карлово - http://www.karlovo.bg/currentNews-5776-newitem.html. 
Празникът на картофите е традиционен за град Клисура, едно от най-интересните есенни събития в културния календар на община Карлово, от години на него се представят с песни или стихчета, или пък с творения от картофи /играчки, кулинарни произведения и какво ли не още/ и деца, и възрастни, и тази година в кулинарната изложба за празника, в която взе скромно участие и моя милост, бяха представени експонати като култовия герой Боримечката, както и прочутото Черешово топче. Ала, колеги, никой не е предполагал дори, че ще има и  разнообразие от управленски ресурс на този толкова популярен празник на "картофите, плодородието и земеделските производители", където,тази година, според статията, публикувана в сайта на Община Карлово и според снимките от събитието, са се представили цели двама, очевидно настоящи!  кметове на град Карлово, едновременно и на едно място!  - "кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов", както и "временно изпълнвяващият длъжността кмет /бел. моя - пак на община Карлово!/ инж. Стойо Карагенски", а наред с тях на събитието е присъствал  и "заместник - кметът/бел. моя - отново на община Карлово/ Данка Люртова", както и "заместник - кметът на община Пловдив Розалин Петков", йоо, както и "народният преставител", която, слава Богу,  не е кмет - "Веска Ненчева". От предоставената информация се вижда още, че освен, че представените кметове се увеличават като бройка, и се дублират, което е малко объркващо, но  се увеличават и засегнатите общини от това явление - пример за това е община Пловдив, която също изпрати свой кмет на тазгодишния Празник на картофите, но не зная дали успя да включи навреме и по достойнство тоя празник в календара на културните събития на Пловдив - европейска столица на културата 2019, тук не получаваме от техните брошурки, трябва да се търси в интернет, за да се пренасочват туристи до Пловдив, дори и на улицата, когато ни попитат/ въпреки, че Клисура има добър автобусен транспорт, който я свързва  и с Карлово, и с Пловдив, и със София, има също  и влаков транспорт; въпреки всичко, организаторите от Клисура отчитат голям интерес към събитието, който се увеличава всяка година/. 
В празника, освен уважаемите кметове, са взели участие и "деца от детска градина "Ана Козинарова", основно училище "Христо Г. Данов", ПГИ "Тодор Г. Влайков", танцов състав "Жар", с. Ведраре." В сградата на читалището са били подредени изложбите - "Детска есенна фантазия", "Кулинарните специалитети на есента", "Природни феномени от земеделските стопанства" - цитирам, колеги, тъй като не успях да присътвам на празника и приятелка ми изпрати снимки и информация, но понякога това е недостатъчно, защото всеки празник си има свой дух, който трябва да се изпита на място. 
И накрай, един поздрав, за всички кметове, за колегите тролоци и  за най-малките троли, от сърце, както и за ЦИК. 
За жалост, поздравът не е заснет в детската градина на Клисура - ОДЗ "Ана Козинарова", но мисля, че е достатъчен. 
Публикувам тук и втори вариант на песента, заради закона за личните данни, с извинение. 








Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1658886
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930