Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2018 15:31 - За пошлостта, която се лее от клипове на непълнолетни музикални звезди у нас, и за това, как Сузаните да спре да пее
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 841 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Колеги, ей сега от днеса отново отказаха да ми пуснат коментар, под статията "Пошлост лее се от екрана... Решението : поправка "Сузанита"?", затова идвам, да се изкажа тук. 
От материала в днес бг, който не е много ясен, що се отнася до текстовата част (тоест, не става ясно, къде се е състояла дискусията върху новата песен за Сузанита), става ясно, дето няколко души от родния музикален шоубизнес (защото е дадено мнението и на член на политическа партия; данби затова, днес, в заглавието на статията да има думата "поправка")), хихи, щото дамата, макар и певица, Нона Йотова, говори не за поправка, ами за печалба, освен другото - за "квоти за българска музика", дето го знаем отпреди, все едно, горката Сузанита, не пее и тя на развален български))). Аз лично, разбирам шашардисването и отвращението от тази песен, като от културен феномен със социален оттенък, но все пак, колеги, не виждам никакво решение на проблема. Според композиторката Веда Пиронкова "Тя накрая се изплюва върху органите на реда - върху държавата, върху нас. Медиите масово заливат с такива песни и подпомагат затъването в културата." (о, накрая, днес, пише, дето предавенето, в което са били изказани тези мнения,  било "България сутрин"))). Наистина е така, обаче. Похвално е, че все още у нас има хора, които чустват полицията като част от държавата, тоест - част от правовия ред в държавата. Нооо, колеги, аз питам, къде тук е самата полиция? Освен г-жа Пиронкова, нито министър Радев, министър на Вътрешните работи на републиката, нито зам. министър, нито дори пиар на министерството, не са подали жалба за подронване престижа на МВР. А трябва. Искането от подобна институция, би трябвало да бъде в много добре определени стойности, които значително да намалят печалбата на г-н Мурад, и да го убедят, може би, както всички ние очакваме, да обърне внимание върху възпитанието на детето си (което е малко съмнително, защото тази нова проверка от Агенцията за закрила на детето му е вече втора, по същия повод, явно първата, която дори беше обсъждана в телевизионни предавания и вестници, не направи никакво впечатление на семейството, жалко, защото законът също си има норми за бройката на тези проверки, та не се знае). Защото, колеги, подобни песни вървят и извън България, но там пък, има закони и много стабилни пиари на институции и не само, поради тази причина, подобни клипове се излъчват цензурирани (демек, подигравката към закона и обществото, минава като творчески проект и мисъл, че дори се и цени като такова, в редица случаи))), както се излъчват и тук някои подобни... 
Колеги, имайки предвид, че вероятно третата песен на Сузанита, ще предизвика трета проверка от Агенцията на семейсвото й, и вероятно някакви съдебни мерки, наложени по административен път, има вероятност, да не я видим до година на музикалната сцена у нас, дори и от МВР да не се пресрамят да си искат правата от нейните родители, което би било жалко и много неправилен пример, пред всички останали музиканти у нас, които ползват подобен сленг. Още повече, че само преди по-малко от седмица, всички съчуствахме на полицайката, от чието око извадиха доста големи стъкла, попаднали там, след като фен хвърли бомба в лицето й. Но пък, от друга страна, може би министърът на МВР може да се оправдае и с това, че никой не е хвърлял бомба със Сузанита, хихи, макар че това беше друга бомба, колеги, друга бомба; между другото, и тя, както и по полицаите, не се  хвърля за първи път))).
Някой би казал - Йоо, бре, че ти написа толкоз много, това е само един клип на някаква 15-годишна девойка, която не е нищо особено, па колко такива има, па и известни изпълнители има с такива работи на гърбовете им, па в обществото ни гледай какви зорове има... Е, да, ама вие защо тогава се засягате, па и говорите за това, че сме се предали като общество пред пошлостта? (не цитирам, въпреки, че фразата я има в статията на днес.бг). Ха сега, колеги, има ли, или няма пошлост?))). 
Признайте си де). 
Аз поне се радвам, че има закони, честно казано, все още. Още една само проверка на Агенцията, колеги, и край. И Сузанита, "това шиле", както я нарича моята хазяйка,  ще я провокира))). 
Поздравът - довечера, ще бъде нещо весело. 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651335
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031