Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2019 18:50 - Ваксини и медицински експерименти върху деца, малцинства, жени и затворници (1845 - 2007)
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.10.2019 18:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Ваксини и медицински експерименти върху деца, малцинства, жени и затворници (1845 - 2007)

 

imageПетък, 14 декември 2007 г.
от Майк Адамс ,
редактор на Health Ranger на NaturalNews.com

image


https://www.naturalnews.com/022383_children_child.html?fbclid=IwAR07Kw4FRJtdoHd_EKG5yPfBizwukMRa-QM4Ng2XTeisvyatEzbTvA1LckI

Мислете, че американските здравни власти никога не са правили скандални медицински експерименти върху деца, жени, малцинства, хомосексуалисти и затворници? Помислете отново: Тази времева линия, първоначално събрана от Дани Верацити (репортер на NewsTarget), е редактирана и актуализирана с последните програми за експерименти за ваксиниране в Мериленд и Ню Джърси. Ето какво наистина се случва в Съединените щати, когато става дума за използване на обществеността за медицински експерименти:

(1845 - 1849) Дж. Марион Симс, по-късно признат за "баща на гинекологията", провежда медицински експерименти върху поробени африкански жени без упойка, Тези жени обикновено умират от инфекция скоро след операцията. Въз основа на убеждението си, че движението на костите на черепа на новороденото по време на продължителни раждания причинява тризъм, той също използва шило на обущар, заострени обущари с инструменти, които правят дупки в кожа, за да практикуват да движат костите на черепа на бебета, родени от поробени майки ( Бринкер ).

(1895) Нюйоркският педиатър Хенри Хейман заразява 4-годишно момче, което нарича „идиот с хронична епилепсия“ с гонорея като част от медицински експеримент ( „Експериментация с хора: преди нацистката ера и след“ ).

(1896) Д-р Артър Вентуърт превръща 29 деца в детската болница в Бостън в човешки морски свинчета, когато извършва спинални кранове върху тях, само за да провери дали процедурата е вредна ( Шарав ).

(1906) Професорът от Харвард д-р Ричард Силен заразява затворниците във Филипините с холера за изследване на болестта; 13 от тях умират. Той компенсира оцелелите с пури и цигари. По време на изпитанията в Нюрнберг нацистките лекари цитират това проучване, за да оправдаят собствените си медицински експерименти ( Грегер , Шарав ).

(1911) Д-р Хидейо Ногучи от Института за медицински изследвания Рокфелер публикува данни за инжектирането на неактивен препарат за сифилис в кожата на 146 болнични болни и нормални деца в опит да се разработи кожен тест за сифилис. По-късно, през 1913 г., няколко от тези родители на деца съдят д-р Ногучи за предполагаемо заразяване на децата си със сифилис ( „Рецензии и бележки: История на медицината: Подложени на науката: Човешки експерименти в Америка преди Втората световна война“ ).

(1913) Медицинските експериментатори "тестват" 15 деца в дома на Сейнт Винсент във Филаделфия с туберкулин, което води до трайна слепота при някои от децата. Въпреки че Камарата на представителите на Пенсилвания регистрира инцидента, изследователите не са наказани за експериментите ( "Човешки експеримент: преди нацистката ера и след" ).

(1915) Д-р Джоузеф Голдбергер, по поръчка на Службата за обществено здраве на САЩ, произвежда Пелагра, инвалидизираща болест, която засяга централната нервна система , на 12 затворници от Мисисипи, които се опитват да намерят лекарство за болестта. По-късно един тест казва, че е преминал през „хиляда ад“. През 1935 г., след като милиони умират от болестта, директорът на Службата за обществено здраве на САЩ най-накрая ще признае, че служителите са знаели, че тя е причинена от дефицит на ниацин от известно време, но не е направила нищо за това, тъй като засяга най-вече бедните афро-американци , По време на изпитанията в Нюрнберг нацистките лекари използваха това проучване, за да се опитат да оправдаят своите медицински експерименти върху затворници от концентрационен лагер ( Грегър ; Кокбърн и Сейнт Клер, ред. ).

(1932) (1932-1972 г.) Службата за обществено здраве на САЩ в Тускиги, Ала. Диагностицира 400 бедни, черни дяволици със сифилис, но никога не им казва за болестта си, нито ги лекува; вместо това изследователите използват мъжете като човешки морски свинчета, за да следят симптомите и прогресията на болестта. В крайна сметка всички умират от сифилис и на техните семейства никога не им се казва, че биха могли да бъдат лекувани (Goliszek, Библиотека на науките за здравна система на Университета на Вирджиния ).

(1939) За да тества теорията си за корените на заекването, изтъкнатият речен патолог д-р Вендел Джонсън извършва своя известен „Експеримент с чудовища“ на 22 деца в дома на сираците в Айова на войниците в Давенпорт. Д-р Джонсън и неговите възпитаници подлагат децата на интензивен психологически натиск, карайки ги да преминат от нормално говорене към силно заекване. По онова време някои ученици предупреждават д-р Джонсън, че „след Втората световна война наблюдателите могат да направят сравнения с нацистките експерименти върху хора, които биха могли да унищожат кариерата му“ ( Алианс за защита на човешките изследвания ).

(1941) Д-р Уилям С. Блек заразява 12-месечно бебе с херпес като част от медицински експеримент. По онова време редакторът на „ Списанието за експериментална медицина “ Франсис Пейтън Рус го нарича „злоупотреба с власт, нарушаване на правата на дадено лице и не е оправдано, тъй като последвалата болест има последици за науката“ ( Шарав ) ,

Статия в брой от 1941 г. на Архив по педиатрия описва медицински изследвания на тежката болест на венците Ангина на Винсент, в която лекарите предават болестта от болни деца на здрави деца с орални тампони (Goliszek).

Изследователите дават 800 бременни жени, пострадали от бедноств пренаталната клиника на Университета Вандербилт "коктейли", включващи радиоактивно желязо, за да се определят нуждите от желязо на бременните жени ( Pacchioli ).

(1942) Службата за химическа война започва експерименти с горчица и левита върху 4000 членове на американската армия . Някои изпитвани не осъзнават, че доброволно участват в експерименти с излагане на химикали, като 17-годишният Нейтън Шнурман, който през 1944 г. смята, че само доброволно е тествал „летни дрехи на ВМС на САЩ“ (Goliszek).

Президентът на Merck Pharmaceuticals Джордж Мерк е назначен за директор на Службата за военни изследвания (WRS), агенция, предназначена да контролира създаването на програма за биологична война (Goliszek).

(1944 - 1946 г.) Капитан в медицинския корпус се обръща към меморандум от април 1944 г. до полковник Станфорд Уорън, ръководител на медицинската секция на проекта за Манхатън, изразяващ опасенията си относно ефектите на централната нервна система (ЦНС) на компонента на атомната бомба и иска проучване на животни трябва да се направи, за да се определи степента на тези ефекти: "Клиничните доказателства предполагат, че хексафлуорид на уран може да има доста подчертан ефект на централната нервна система ... Изглежда най-вероятно компонентът F [код за флуорид], а не Т [кодът за уран] е причинителният фактор ... Тъй като работата с тези съединения е от съществено значение, ще е необходимо предварително да се знае какви психични ефекти могат да възникнат след излагане. " На следващата година проектът в Манхатън ще започне изследвания на флуорид, базирани на човека “).

Медицинският екип на Manhattan Project, ръководен от сега скандално известния рентгенолог на Университета в Рочестър, полковник Сафорд Уорън, инжектира плутоний в пациенти в лечебната болница на Университета, Силен мемориал ( доклад на Бъртън ).

(1945 г.) Продължавайки проекта в Манхатън, изследователите инжектират плутоний на трима пациенти в болницата в Билингс в университета в Чикаго ( Шарав ).

Държавният департамент на САЩ, армейското разузнаване и ЦРУ започват операция Paperclip, предлагайки нацистки учени имунитет и тайни самоличности в замяна на работа по строго секретни правителствени проекти по аеродинамика и лекарства за химическа война в Съединените щати ( "Project Paperclip" ).

(1945 - 1955 г.) В Нюбърг, Ню Йорк, изследователите, свързани с проекта в Манхатън, започват най-мащабното американско проучване, правено някога върху здравните ефекти на флуориращата питейна вода ( Грифитс и Брайсън ).

(1946 г.) Продължавайки изследването в Нюбург от 1945 г., проектът в Манхатън възлага на Университета в Рочестър да изучава ефектите на флуорид върху животни и хора в проект с кодово име „Програма F.“ С помощта на Министерството на здравеопазването в Ню Йорк, изследователи от Програма F тайно събират и анализират проби от кръв и тъкани от жители на Нюбург. Проучванията са спонсорирани от Комисията за атомна енергия и се провеждат в Силната мемориална болница ( Griffiths and Bryson ) на Медицинския университет в Рочестър .

(1946 - 1947 г.) Изследователите на Университета в Рочестър инжектират четирима мъже и двама изпитвани хора на хора с уран-234 и уран-235 в дози, вариращи от 6,4 до 70,7 микрограма за един килограм телесно тегло, за да проучат колко уран могат да понасят преди бъбреците им да се повредят (Goliszek).

Шестима служители на металургична лаборатория в Чикаго получават вода, замърсена с плутоний-239, за да пият, за да могат изследователите да научат как плутоний се абсорбира в храносмилателния тракт (Goliszek).

Изследователите започват да използват пациенти във VA болницикато изпитвани лица за човешки медицински експерименти, умело формулирани като „разследвания“ или „наблюдения“ в докладите за медицински проучвания, за да се избегнат негативни конотации и лоша публичност ( Шарав ).

Американската общественост най-накрая научава за експериментите с биткойни, които се правят във Форт Детрик, от доклад, публикуван от Военния департамент (Голишек).

(1947) Полковник Е.Е. Киркпатрик от Американската комисия за атомна енергия (AEC) издава строго секретен документ (707075) от 8 януари. В него той пише, че „някои радиоактивни вещества се подготвят за интравенозно приложение на хора, като част от работата на договора “(Goliszek).

Тайният документ на АИК от 17 април гласи: „Желателно е да не бъде издаден документ, който се отнася до експерименти с хора, които биха могли да имат неблагоприятна реакция върху общественото мнение или да доведат до съдебни дела“, разкривайки, че правителството на САЩ е било наясно със здравето рискува ядрените си изпитания, предложени на военни служители, провеждащи тестовете, или на близки граждански лица (Goliszek).

В ЦРУзапочва да изучава потенциала на LSD като оръжие, като използва военни и цивилни тестови предмети за експерименти без тяхното съгласие или дори знания. В крайна сметка тези LSD изследвания ще се превърнат в програмата MKULTRA през 1953 г. ( Шарав ).

(1947 - 1953 г.) Военноморските сили на САЩ започват проект Chatter за идентифициране и тестване на така наречените „серуми за истината“, като тези, използвани от Съветския съюз за разпит на шпиони. Мескалинът и депресантът на централната нервна система скополамин са сред многото лекарства, тествани върху хора (Goliszek).

(1948) Въз основа на тайните проучвания, извършени върху жителите на Ню Йорк, Ню Йорк, започващи през 1945 г., изследователите на Project F публикуват доклад в изданието на август 1948 г. на Journal of American Dental Association , в който подробно описват опасностите за здравето на флуорида. Американската комисия за атомна енергия (AEC) бързо я цензурира по причини „национална сигурност“ ( Грифитс и Брайсън ).

(1950) (1950 - 1953 г.) Армията на САЩ освобождава химически облаци над шест американски и канадски града. Жителите на Уинипег, Канада, където е изпуснат силно токсичен химикал, наречен кадмий, впоследствие изпитват високи проценти на респираторни заболявания ( Cockburn and St. Clair, eds. ).

За да се определи колко чувствителен е американски град към биологична атака, ВМС на САЩ пръска облак от бактерии Bacillus globigii от кораби над бреговата линия на Сан Франциско . Според устройства за мониторинг, разположени в целия град, за да се тества степента на инфекция, осемте хиляди жители на Сан Франциско вдишват пет хиляди или повече частици бактерии, много от които се разболяват от симптоми, подобни на пневмония (Goliszek).

Д-р Джоузеф Строкс от Университета в Пенсилвания заразява 200 жени затворници с вирусен хепатит, за да изследва болестта ( Шарав ).

Лекарите от градската болница в Кливланд изследват промените в церебралния кръвен поток чрез инжектиране на тествани лица със спинална анестезия, вкарване на игли в югуларните вени и брахиалните артерии, наклоняване на главата надолу и след масивна загуба на кръв причинява парализа и припадък, измервайки кръвното им налягане . Те често извършват този експеримент многократно на една и съща тема (Goliszek).

Д-р Д. Ивен Камерън, по-късно от МКУЛТРА позор, поради експериментите си над канадци от 1957 до 1964 г., публикува статия в Британския журнал за физическа медицина, в който той описва експерименти, които налагат принуждаването на пациенти с шизофрения в психиатричната болница в Брандън в Манитоба да лежат голи под 15 до 200 вата червени лампи до осем часа на ден. Другите му експерименти включват поставяне на психични пациенти в електрическа клетка, която прегрява вътрешната им телесна температура до 103 градуса по Фаренхайт, и предизвикване на кома, като дава на пациентите големи инжекции инсулин (Goliszek).

(1951) Американската армия тайно замърсява военноморския център Норфолк във Вирджиния и Вашингтон, националното летище на Обединеното кралство, със щам бактерии, избран, защото се смята, че афро-американците са по-податливи на него от кавказците. Експериментът причинява хранително отравяне, респираторни проблеми и отравяне на кръвта ( Cockburn and St. Clair, eds. ).

(1951 - 1956 г.) Съгласно договор с Училището по авиационна медицина на ВВС (SAM), Университетът на Тексас, MD Anderson Cancer Center в Хюстън започва да изучава ефектите на радиацията върху онкоболните - много от тях са членове на малцинствени групи или индивиди, т.е. според източници - за да се определи и двете способности на радиация за лечение на раки възможните дългосрочни радиационни ефекти на пилотите, летящи самолети с атомна енергия. Проучването продължава до 1956 г., в което участват 263 пациенти с рак. В началото на 1953 г. от субектите се изисква да подпишат формуляр за отказ, но той все още не отговаря на указанията за информирано съгласие, установени от бележката на Уилсън, издадена през същата година. Самите проучвания на TBI ще продължат в четири различни институции - Медицинският колеж на университета в Бейлор, Мемориалния институт за изследване на рака Слоун-Кетъринг, Морската болница на САЩ в Бетесда и Медицинският колеж на университета в Синсинати - до 1971 г. ( Министерство на енергетиката на САЩ , Голишек).

Американски, канадски и британски военни и разузнавателни служители събират малка група изтъкнати психолози на тайна среща в хотел Ritz-Carlton в Монреал относно комунистическите "техники за контрол на мисълта". Те предложиха строго секретна изследователска програма за промяна на поведението - включваща тестване на наркотици, хипноза , електрошок и лоботомии върху хора ( Баркер ).

(1952) В известния Институт Слоун-Кетъринг Честър М. Саутъм инжектира живи ракови клетки в затворници в затвора на щата Охайо, за да проучи прогресията на болестта. Половината от затворниците в това проучване, спонсорирано от National Institutes of Health (NIH), са черни, събуждащи расови подозрения, произтичащи от Tuskegee, което също беше спонсорирано от NIH проучване ( Merritte, et al. ).

(1953 - 1974) Американската комисия за атомна енергия (AEC) спонсорира йодучи в Университета на Айова. В първото проучване изследователите дават на бременните от 100 до 200 микрокури йод-131 и след това изследват абортираните ембриони на жени, за да научат на какъв етап и до каква степен радиоактивният йод преминава плацентарната бариера. Във второто проучване изследователите дават 12 новородени мъже и 13 жени на възраст под 36 часа и тежат между 5,5 и 8,5 килограма йод-131 или перорално, или чрез мускулна инжекция, като по-късно измерват концентрацията на йод в щитовидната жлеза на новородените (Goliszek).

Като част от проучване на AEC, изследователите хранят 28 здрави бебета в Медицинския колеж на Университета в Небраска йод-131 през стомашна тръба и след това тестват 24 часа по-късно концентрацията на йод в щитовидната жлеза на бебето (Goliszek).

(1953 - 1957 г.) Единадесет пациенти в Масачузетската болница в Бостън се инжектират с уран като част от проекта в Манхатън ( Шарав ).

В спонсорирано от AEC проучване в Университета на Тенеси изследователите инжектират здрави новородени от два до три дни с приблизително 60 рада йод-131 (Goliszek).

Новороденото Даниел Бъртън ослепява, когато лекарите в болницата в Бруклин Лекари извършват експериментално лечение с високо съдържание на кислород за ретролентална фиброплазия, нарушение на ретината, засягащо недоносени деца, върху него и други недоносени деца. Лекарите извършват експерименталното лечение, въпреки по-ранните проучвания, показващи, че високите нива на кислород причиняват слепота. Свидетелство в болницата на Бъртън срещу Бруклин(452 NYS2d875) по-късно разкрива, че изследователите продължават да дават излишък на кислород на Бъртън и други бебета, дори след като очите им са набъбнали до опасни нива (Goliszek, Sharav ).

Статия от 1953 г. в Clinical Science описва медицински експеримент, при който изследователите нарочно издуват корема на 41 деца, вариращи на възраст от осем до 14 години, с кантарид, за да проучат колко силно веществото дразни кожата (Goliszek).

AEC извършва поредица от полеви тестове, известни като "Green Run", като пуска радиодина 131 и ксенон 133 над мястото Ханфорд, щата Вашингтон - 500 000 декара, обхващащи три малки града (Ханфорд, Уайт Блъфс и Ричланд) по поречието на река Колумбия ( Шарав ).

В спонсорирано от AEC проучване, за да научат дали радиоактивният йод влияе на недоносените деца различно от доносените бебета, изследователи от болница Harper в Детройт дават перорални дози йод-131 до 65 недоносени и доносени бебета с тегло между 2,1 и 5,5 килограма (Goliszek).

(1955 - 1957 г.) За да научат как студеното време се отразява на човешката физиология, изследователите дават общо 200 дози йод-131, радиоактивен тракер, който се концентрира почти веднага в щитовидната жлеза, на 85 здрави ескимоси и 17 атапаскански индианци, живеещи в Аляска. Те изследват следа в тялото чрез проби от кръв, щитовидна жлеза, урина и слюнка от изпитваните. Поради езиковата бариера никой не казва на изпитваните лица какво им се прави, така че няма информирано съгласие (Goliszek).

(1956 - 1957 г.) Изследователите на армията на САЩ прикриват биологични оръжия, които пускат комари, заразени с жълта треска и треска на денга над Савана, щата Джорджия и Ейвън Парк, Флорида, за да тестват способността на насекомите да пренасят болести. След всеки тест армейските агенти се представят за обществено здраведлъжностни лица да тестват жертви за ефекти и да правят снимки на неволни тестове. Тези експерименти водят до висока честота на треска, респираторен дистрес, мъртвородени, енцефалит и коремен тиф сред жителите на двата града, както и до няколко смъртни случая ( Cockburn and St. Clair, eds. ).

(1957) Американските военни провеждат операция „Плумбоб“ на тестовия център в Невада, на 65 мили северозападно от Лас Вегас. Операция Pumbbob се състои от 29 ядрени детонации, които в крайна сметка създават радиация, която се очаква да доведе до общо 32 000 случая на рак на щитовидната жлеза сред цивилни в района. Около 18 000 военнослужещи в САЩ участват в операция Pumbbob"s Desert Rock VII и VIII, които са предназначени да видят как средностатистическият крак войник физиологично и психически реагира на ядрено бойно поле ( "Операция Плумбос" , Голишек).

(1957 - 1964) Като част от MKULTRA, ЦРУ плаща на основателя на отдела по психиатрия на университета Макгил д-р Д. Евен Камерън 69 000 долара за извършване на LSD изследвания и потенциално смъртоносни експерименти върху канадци, лекувани за леки разстройства като следродилна депресияи тревожност в Мемориалния институт на Алън, в който се намира отделението по психиатрия на Кралската болница Виктория в Монреал. ЦРУ насърчава д-р Камерън да проучи напълно своята концепция за „психическо шофиране“ за коригиране на лудостта чрез напълно изтриване на нечия памет и пренаписване на психиката. Тези „шофьорски“ експерименти включват поставяне на хора с тест в вегетативни състояния, предизвикани от наркотици, електрошокове и сензорни лишения, за период до три месеца, а след това възпроизвеждане на ленти на шум или прости повтарящи се твърдения в продължение на седмици или месеци, за да се „пренапишат“ "изтритата" психика. Д-р Камерън също така дава на субектите с тест при хора паралитични лекарства и електроконвулсивна терапия 30 до 40 пъти, като част от неговите експерименти. Повечето от д-р Камерън„Доналд Юън Камерън“ ).

За да се проучи как кръвта тече през мозъците на децата, изследователите от Детска болница във Филаделфия извършват следния експеримент върху здрави деца, вариращи на възраст от три до 11 години: Те вкарват игли в бедрената артерия (бедрото) и югуларната вена (шията) , сваляйки кръвта от мозъка. След това принуждават всяко дете да вдишва специален газ през маска за лице. В последващата си статия на Journal of Clinical Investigation относно това изследване изследователите отбелязват, че за да извършат експеримента, е трябвало да ограничат някои от тестваните деца деца, като ги превързват в дъски (Goliszek).

(1958) Американската комисия за атомна енергия (AEC) изхвърля радиоактивни материали над Point Hope, Аляска, дом на инупатите, в полеви тест, известен под кодовото име "Project Chariot" ( Sharav ).

(1961) В отговор на Нюрнбергските изпитания психологът от Йейл Стенли Милграм започва своето прочуто изследване на послушание, за да отговори на въпроса си „Възможно ли е (Адолф) Айхман и неговите милиони съучастници в Холокоста само да изпълняват заповеди? Можем ли да ги наречем всички? съучастници? " На мъжки тестови предмети, вариращи на възраст от 20 до 40 години и идващи от всички образователни среди, се казва да дават електрически шокове на „обучаващите се“ за всеки грешен отговор, който учащите дават в отговор на въпроси с двойка думи. В действителност обучаемите са актьори и не получават токови удари, но важното е, че изпитваните не знаят това. Удивително е, че те продължават да следват поръчките и продължават да администрират все по-високи нива на "шокове".).

(1962) Изследователи от Детския център „Лорел“ в Мериленд тестват експериментални акне антибиотици върху деца и продължават тестовете си дори след като половината от младите тествани лица развиват тежко увреждане на черния дроб поради експерименталните лекарства (Goliszek).

FDA започва да изисква нов фармацевтичен продукт да премине три клинични изпитвания върху хора, преди той да го одобри. От 1962 до 1980 г. фармацевтичните компании удовлетворяват това изискване, като провеждат изпитвания от фаза I, които определят токсичността на наркотиците, на затворници, като им дават малки суми пари за обезщетение ( Sharav ).

(1963) Честър М. Саутъм, който през 1952 г. инжектира затворниците от щат Охайо с живи ракови клетки, извършва същата процедура на 22 сенилни, афро-американски пациенти в еврейската болница за хронични заболявания в Бруклин, за да наблюдава имунологичния им отговор. Саутъм казва на пациентите, че получават "някои клетки", но не изключва факта, че те са ракови клетки. Той твърди, че не получава информирано съгласие от пациентите, тъй като не желае да ги плаши, като им казва какво прави, но въпреки това временно губи медицинския си лиценз заради това. По ирония на съдбата, той в крайна сметка става президент на Американското онкологично дружество ( Грегер , Merritte, и др. ).

Изследователи от Вашингтонския университет директно облъчват тестисите на 232 затворници, за да определят радиационното въздействие върху функцията на тестисите. Когато тези затворници по-късно напуснат затвора и имат деца, най-малко четири имат бебета, родени с вродени дефекти. Точният брой е неизвестен, тъй като изследователите никога не проследяват мъжете, за да видят дългосрочните ефекти от експеримента им (Goliszek).

(1963 - 1966) Изследователят на Нюйоркския университет Саул Кругман обещава на родителите с деца с умствени увреждания категорично да се запишат в Държавното училище „Уилоубрук“ в Стейтън Айлънд, Ню Йорк, резидентна психична институция за деца с умствена изостаналост, в замяна на подписите им във формуляра за съгласие за процедури представени като „ ваксинации"В действителност процедурите включват умишлено заразяване на деца с вирусен хепатит, като им се хранят екстракт, направен от изпражненията на заразени пациенти, така че Кругман да може да проучи хода на вирусен хепатит, както и ефективността на ваксината срещу хепатит ( Hammer Breslow ).

(1963 - 1971) Водещият ендокринолог д-р Карл Хелер дава 67 затворници в държавния затвор в Орегон в Салем 5 долара на месец и 25 долара за биопсия на тъкан на тестисите като компенсация за това, че му позволява да прави експерименти с облъчване на тестисите си. Ако получат вазектомии в края от проучването, на затворниците се дават допълнителни 100 долара ( Шарав , Голишек).

Изследователите инжектират генетично съединение, наречено радиоактивен тимидин, в тестисите на повече от 100 затворници в щата Орегон, за да научат дали производството на сперма е повлияно от излагането на стероидни хормони ( Грегер ).

В проучване, публикувано в Pediatrics, изследователи от Катедрата по педиатрия на Калифорнийския университет използват 113 новородени на възраст от един час до три дни в серия от експерименти, използвани за проучване на промени в кръвното налягане и кръвния поток. В едно проучване лекарите вкарват катетър през пъпните артерии на новородените и в аортата им и след това потапят краката на новородените в ледена вода, докато записват аортно налягане. В друг експеримент лекарите пристягат 50 новородени към дъска за обрязване, наклоняват масата, така че цялата кръв да се втурне към главите им и след това да измерват кръвното им налягане (Goliszek).

(1964 - 1967) Dow Chemical Company плаща на професор Kligman 10 000 долара, за да научи как диоксинът - силно токсичен, канцерогенен компонент на агента Orange - и други хербициди засягат кожата на човека, защото работниците в химическия завод развиват състояние, наподобяващо акне. наречен Chloracne и компанията би искала да знае дали химикалите, с които се занимават, са виновни. Като част от изследването, професор Kligman прилага приблизително количеството на служителите на диоксин Dow, изложени на кожата 60 затворници, и е разочарован, когато затворниците не показват симптоми на Chloracne. През 1980 и 1981 г. човешките морски свинчета, използвани в това проучване, ще започнат да съдят проф. Клигман за усложнения, включително лупус и психологически щети ( Kaye ).

(1965) Като част от тест с кодово наименование "Големият Том", Министерството на отбраната пръска Оаху, най-силно населения остров на Хаваите, с Bacillus globigii, за да симулира атака срещу островен комплекс. Bacillus globigii причинява инфекции при хора с отслабена имунна система, но това не е било известно на учените по това време (Goliszek, Martin ).

(1966) Учените от американската армия изпускат електрически крушки, пълни с Bacillus subtilis, през вентилационни порти и в системата на метрото в Ню Йорк , излагайки повече от един милион цивилни, включително жени и деца, на бактериите (Goliszek).

(1967) ЦРУ поставя химикал в питейната вода на централата на FDA във Вашингтон, окръг Колумбия, за да провери дали е възможно да се пръска питейна вода с LSD и други вещества ( Cockburn and St. Clair, eds. ).

В проучване, публикувано в Journal of Clinical Investigation , изследователите инжектират бременни жени с радиоактивен кортизол, за да видят дали радиоактивният материал ще пресече плацентата и ще повлияе на плода (Goliszek).

Американската армия плаща на проф. Клигман да прилага химикали с мехури по кожата върху лицата и гърбовете на затворниците в Холмсбург, така че, по думите на проф. Клигман, „да научите как кожата се предпазва от хронично нападение от токсични химикали, така нареченият процес на втвърдяване, "информация, която би имала както обидни, така и защитни приложения за американските военни ( Kaye ).

Професор Kligman разработва Retin-A като крем против акне (и евентуално крем за бръчки), превръщайки го в мулти- милионер ( Kaye ).

Изследователите парализират 64 затворници в Калифорния с невромускулно съединение, наречено сукцинилхолин, което произвежда потиснато дишане, което се чувства подобно на удавяне. Когато петима затворници отказват да участват в медицинския експеримент, специалният съвет за лечение на затвора дава разрешение на изследователите да инжектират затворниците с дрогата против волята им ( Грегер ).

(1968) Планирано родителство на Сан Антонио и Южен централен Тексас и Югозападната фондация за изследвания и образование започват орално контрацептивно проучване върху 70 жени от мексиканското население, пострадали от бедност, давайки само половината орални контрацептиви, които смятат, че получават, а другата половина - плацебо . Когато резултатите от това изследване са публикувани няколко години по-късно, то предизвиква огромен спор сред мексиканско-американците ( Шарав , Саутер ).

(1969) Експерименталните лекарства се тестват на деца с умствени увреждания в Milledgeville, Ga., Без каквото и да било институционално одобрение ( Sharav ).

Несъгласието на съдия Сам Щайнфийлд в Strunk срещу Strunk, 445 SW2d 145 бележи първия път, когато съдия предложи някога Нюрнбергският кодекс да бъде приложен в американските съдебни дела ( Шарав ).

(1970) По поръчка на Националния институт по здравеопазване (NIH), който също спонсорира експеримента на Tuskegee, безплатната програма за отглеждане на деца в университета Джон Хопкинс събира кръвни проби от 7 000 афро-американски младежи, казвайки на родителите си, че проверяват за анемия, но всъщност проверяват за допълнителна Y хромозома (XYY), за която се смята, че е биологична предразположеност към престъпление. Директорът на програмата, Digamber Borganokar, прави този експеримент без разрешение Джон Хопкинс университет ( Грегер , Merritte, и др. ).

(1971) Университетът в Станфорд провежда експеримента в затвора в Станфорд върху група студенти, за да научат психологията на живота в затвора. Някои студенти получават ролята на пазачи в затворите, а на други - ролята на затворници. Само след шест дни предложеното двуседмично проучване трябва да приключи заради психологическите си ефекти върху участниците. „Стражите“ бяха започнали да действат садистично, докато „затворниците“ започнаха да проявяват признаци на депресия и тежък психологически стрес ( Университет в Ню Хемпшир ).

В статията на федерацията се появява статия, озаглавена „Вирусните инфекции при човек, асоцииран с състояния на придобита имунологична недостатъчност“., На този етап д-р Макартур и отделът за специални операции на Форт Детрик провеждат изследване на микоплазми, за да създадат синтетичен имуносупресивен агент в продължение на около една година, което отново предполага, че това изследване може да е предизвикало ХИВ (Goliszek).

(1973) Един Hoc Ad консултативна комисия издава окончателния си доклад за сифилис изследване на Tuskegee, писане, "Обществото вече не може да си позволи да напусне балансиране на индивидуалните права срещу научния прогрес към научната общност" ( Sharav ).

(1977) Националната градска лига провежда своята Национална конференция по експериментиране с хора, като заявява: "Ние не искаме да убиваме науката, но не искаме науката да ни убива, магнетизира и да ни злоупотребява" ( Шарав ).

(1978) В CDC започва експериментални хепатит В ваксина, в Ню Йорк. Рекламите му за изследователски теми изрично искат мъже хомосексуални хомосексуалисти. Професор Волф Шмунес от Университетското училище за обществено здраве на Университета в Колумбия е направил заразения серум на ваксината от обединения кръвен серум на заразени с хепатит хомосексуалисти и след това го е разработил при шимпанзета - единственото животно, податливо на хепатит В, което води до теорията, че ХИВ произхожда от шимпанзетата, преди да бъдат прехвърлени на хората чрез тази ваксина. Няколко месеца, след като 1083 хомосексуални мъже получават ваксината, лекарите в Ню Йорк започват да забелязват случаи на саркома на Капоши, Mycoplasma penetransи нов щам на херпес вирус сред хомосексуалната общност на Ню Йорк - болести, които обикновено не се наблюдават сред младите, американски мъже, но по-късно ще бъдат известни като често срещани опортюнистични заболявания, свързани със СПИН (Goliszek).

(1980) Според кръвни проби, тествани години по-късно за ХИВ, 20 процента от всички хомосексуални мъже в Ню Йорк, участвали в експеримента с ваксина срещу хепатит В през 1978 г., са ХИВ-позитивни към този момент (Goliszek).

Първият случай на СПИН се появява в Сан Франциско (Голишек).

(1981) CDC признава, че съществува болест, известна като СПИН, и потвърждава 26 случая на заболяването - всички в преди това здрави хомосексуалисти, живеещи в Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис - отново подкрепя спекулациите, че СПИН произхожда от експериментите с хепатит В от 1978 г. и 1980 г. (Goliszek).

(1982) Тридесет процента от изследваните лица, използвани в експеримента с ваксина срещу хепатит В на CDC, към този момент са ХИВ-позитивни (Goliszek).

(1985) Бивш сержант на армията на САЩ се опитва да съди армията за употреба на наркотици срещу него без негово съгласие или дори неговото знание в Съединените щати срещу Стенли, 483 US 669 . Правосъдието Антонин Скалия пише решението, освобождавайки американските военни от всякаква отговорност в минали, настоящи или бъдещи медицински експерименти без информирано съгласие ( Merritte, et al .

(1987) Жителката на Филаделфия Дорис Джаксън открива, че изследователите са премахнали мозъчния мозък на сина й след смъртта за медицинско изследване. По-късно тя научава, че щата Пенсилвания има доктрина за „мълчаливо съгласие“, което означава, че ако пациентът не подпише документ, в който е посочено друго, съгласието за отстраняване на органи се подразбира автоматично ( Merritte, et al. ).

(1988) (1988 - 2001) Нюйоркската градска администрация за детски услуги започва да позволява на приемни деца, които живеят в около две дузини детски домове, да се използват в експериментални изпитвания срещу СПИН от Националния институт по здравеопазване (NIH) . Тези деца - общо 465 до края на програмата - изпитват сериозни странични ефекти , включително невъзможност за ходене, диария, повръщане, подути стави и спазми. Служителите на дома за деца не знаят, че те дават на заразени с ХИВ деца експериментални лекарства , а не стандартни лечения срещу СПИН ( Ню Йорк Сити , Доран ).

(1990) САЩ изпращат 1,7 милиона членове на въоръжените сили, 22 процента от които са афро-американски, в Персийския залив за войната в Персийския залив („Пустинна буря“). Повече от 400 000 от тези войници са поръчани да приемат експериментално лекарство за нервни агенти, наречено пиридостигмин, за което по-късно се смята, че е причината за Синдром на войната в Персийския залив - симптоми, вариращи от кожни разстройства, неврологични разстройства, инконтиненция, неконтролируемо сливане и проблеми със зрението - засягащи ветераните от Персийската война (Goliszek; Merritte, et al. ).

CDC и Kaiser Pharmaceuticals от Южна Калифорния инжектират 1500 шестмесечни чернокожи и испаноядни бебета в Лос Анджелис с "експериментална" ваксина срещу морбили, която никога не е била лицензирана за употреба в Съединените щати. Като допълнение към риска, децата на възраст под една година може да нямат адекватно количество миелин около нервите си, което може да доведе до нарушено нервно развитие поради ваксината. По-късно CDC признава, че родителите никога не са били информирани, че ваксината, която се инжектира в техните деца, е била експериментална (Goliszek).

FDA позволява на Министерството на отбраната на САЩ да се откаже от Нюрнбергския код и да използва неодобрени лекарства и ваксини в операция "Пустинен щит" ( Sharav ).

(1992) Психиатричният институт на Колумбийския университет в Ню Йорк и Медицинското училище в Маунт Синай дават 100 мъже - предимно афро-американски и испаноядци, на възраст между шест и 10 години и всички по-малки братя на непълнолетни престъпници - 10 милиграма фенфлурамин (фен -fen) на килограм телесно тегло, за да се тества теорията, че ниските нива на серотонин са свързани с насилствено или агресивно поведение. Родителите на участниците получиха по 125 долара всеки, включително подаръчен сертификат за играчки „R’ Us “на стойност 25 долара (Goliszek).

(1994) Президентът Клинтън назначава Консултативната комисия по експерименти с радиация на човека (ACHRE), която най-накрая разкрива ужасяващите експерименти, проведени през ерата на Студената война в своя доклад за ACHRE .

(1995) 19-годишна студентка от Университета в Рочестър на име Никол Уан умира от участието си в спонсориран от MIT експеримент, който тества химически замърсители във въздуха върху хора. Експериментът плаща 150 долара на изпитвани хора ( Шарав ).

В Консултативния комитет на президента на 15-ти март по експерименти с излъчване на хора (ACHRE) бившите хора, включително тези, които са били използвани в експерименти като деца, дават клетва свидетелства, че те са били подложени на радиационни експерименти и / или промивани мозъци, хипнотизирани, дрогирани и др. психологически измъчвани, заплашвани и дори изнасилвани по време на експериментите на ЦРУ. Тези клетвени изявления включват:
  • Изявлението на Кристина Деникола, че в Tucson, Ariz., От 1966 до 1976 г., „Д-р Б“ извършва експерименти за контрол на ума, използвайки наркотици, постхипнотична инжекция и драма и експерименти с облъчване на шията, гърлото, гърдите и матката. Тя беше само на четири години, когато започнаха експериментите.

  • Свидетелството на Клаудия Мюлен, че д-р Сидни Готлиб (от славата MKULTRA) използва химикали, радиация, хипноза, лекарства, изолация във вани с вода, лишаване от сън, електрически удар, промиване на мозъка и емоционална, сексуална и словесна злоупотреба като част от експериментите за контрол на ума, които са имали крайната цел да я превърне, която по това време е била само дете, в „перфектната шпионина“. Тя казва на консултативния комитет, че изследователите оправдават тази злоупотреба, като й казват, че тя обслужва страната си „в техните смели усилия да се борят срещу комунизма“.

  • Изявлението на Сюзан Стар, че „лекар, който е пенсиониран от военните, е получил деца от планините на Колорадо за експерименти“. Тя казва, че е била едно от тези деца и че е станала жертва на експерименти, включващи лишаване от околната среда до степен на насилствена психоза, спиново програмиране, инжекции, изнасилвания и чести сесии за електрошокове и контрол на ума. "Борях се със саморазрушаващи се програмирани съобщения, за да се убия. Знам какво е програмирано съобщение и не действам по тях", казва тя на консултативния комитет за дълготрайните ефекти на експериментите, дори в зряла възраст (Goliszek).

Президентът Клинтън публично се извинява на хилядите хора, станали жертва на MKULTRA и други експериментални програми за контрол на ума ( Шарав ).

Президентът Клинтън назначава Националния консултативен комитет по биоетика ( Шарав ).

Правосъдието Едуард Грийнфийлд от Върховния съд на щата Ню Йорк постановява, че родителите нямат право да подадат доброволно своите психически нетрудоспособни деца за нетерапевтични изследвания в медицински изследвания и че никой психически неспособен човек не може да бъде използван в медицински експеримент без информирано съгласие ( Шарав ).

(1996) Професор Адил Е. Шаму от Университета в Мериленд и организацията Граждани за отговорна грижа и изследвания изпраща писмено свидетелство за неетичното използване на ветерани в медицинските изследвания до Комитета по правителствените въпроси на Сената на САЩ, като заявява: „Този ​​тип изследвания са на - преминаващи в цялата страна в медицински центрове и болници на ВА, поддържани от десетки милиони долари пари на данъкоплатците.Тези експерименти са с висок риск и злоупотребяват, причинявайки не само физическа и психическа вреда на най-уязвимите групи, но и деградирайки системата на основните човешки общества Вероятно десетки хиляди пациенти са подложени на подобни експерименти "( " Свидетелство на Адил Е. Шамоо, доктор на науките " ).

Министерството на отбраната признава, че войниците от войната в Залива са били изложени на химически агенти; 33 процента от целия военнослужещ, страдащ от синдром на войната в Персийския залив, никога не е напускал Съединените щати по време на войната, дискредитира популярното масово убеждение, че тези симптоми са резултат от излагане на иракски химически оръжия ( Merritte и др. ).

Президентът Клинтън издава официално извинение на предметите от изследването на сифилис в Тускджи и техните семейства ( Шарав ).

(1997) В експеримент, спонсориран от правителството на САЩ, изследователите отказват лечение от ХИВ-позитивни афро-американски бременни жени, давайки им плацебо, а не СПИН ( Шарав ).

На 18 септември жертвите на неетични медицински експерименти в големи изследователски центрове в САЩ, включително Националните институти за психично здраве (NIMH), свидетелстват пред Националния консултативен комитет по биоетика ( Шарав ).

(1999) Адил Е. Шамоо, д-р. свидетелства за „Неетичната употреба на човешки същества при високорискови изследователски експерименти“ пред Комитета по ветераните на Камарата на представителите на Камарата на представителите на САЩ, като предупреждава Камарата за използването на американски ветерани в болници VA като човешки морски свинчета и призовава за национални реформи ( "Свидетелство на Адил Е. Шаму, доктор на науките" ).

Лекарите от университета в Пенсилвания инжектират 18-годишния Джеси Гелсингер с експериментална генна терапия като част от одобрено от FDA клинично изпитване. Той умира четири дни по-късно и баща му подозира, че не е бил напълно информиран за риска от експеримента (Goliszek)

По време на клинично изпитване, изследващо ефективността на Propulsid за рефлукс на бебешка киселина, деветмесечният Gage Stevens умира при децаШарав ).

(2000) Американските военновъздушни сили и производителят на ракети Lockheed Martin спонсорират проучване на университета Лома Линда, което плаща на 100 калифорнийци 1000 долара за изяждане на доза перхлорат - токсичен компонент от ракетно гориво, който причинява рак, уврежда щитовидната жлеза и затруднява нормалното развитие при деца и плодове - всеки ден в продължение на шест месеца. Дозата, изядена от изпитваните е 83 пъти по-голяма от безопасната доза перхлорат, определена от щата Калифорния, който има перхлорат в част от питейната си вода. Това проучване на Лома Линда е първото широкомащабно проучване, което използва човешки субекти за тестване на вредното въздействие на воден замърсител и е „по своята същност неетично“, според ръководителя на изследователската работна група по околна среда Ричард Уайлс (Goliszek, Envirnomental Working Group ).

(2001) На своя уебсайт FDA признава, че политиката му за включване на здрави деца в експерименти с хора „е довела до увеличаване на броя на предложенията за изследвания на безопасността и фармакокинетиката, включително тези при деца, които нямат състоянието, за което е предназначено лекарството“. (Goliszek).

В института Хигинс и Гримс срещу Кенеди Кригър Апелативният съд в Мериленд взема забележително решение относно използването на деца като изпитвани лица, като забранява нетерапевтичните експерименти върху деца въз основа на „най-добрия интерес на отделното дете“ ( Шарав ).

(2002) Президентът Джордж Буш подписва Закона за най-добрите лекарства за деца (BPCA), предлагайки на фармацевтичните компании шестмесечна ексклузивност в замяна на провеждане на клинични изпитвания за лекарства върху деца. Това, разбира се, ще увеличи броя на децата, използвани като изпитвани върху хора ( Hammer Breslow ).

(2003) Двегодишният Майкъл Дадио от Делауеър умира от застойна сърдечна недостатъчност . След смъртта му родителите му научават, че лекарите са му правили експериментална операция, когато е бил на пет месеца, вместо да използват установения хирургичен метод за поправяне на вродения му сърдечен дефект, за който родителите са му казали, че ще бъдат извършени. Установената процедура има успеваемост от 90 до 95 процента, докато изобретателят на процедурата, извършена върху бебето Daddio, по-късно ще бъде уволнен от болницата му през 2004 г. ( Willen and Evans, „Родители на бебета, умрели в тестовете на Делауеър, не бяха Предупредено “ ).

(2004) В документалния си филм на BBC „Деца от морски свинчета“ и едноименната статия на BBC News, репортерът Джейми Доран разкрива, че децата, участващи в приемната грижа в Ню Йорк, са били неволни човешки субекти в експериментални опити за борба със СПИН от 1988 г. до, по негово убеждение, сегашно време ( Доран ).

(2005) В отговор на документалния филм на BBC и статията "Деца от морски свинчета" , Нюйоркската администрация за детски услуги ( ACS ) изпраща прессъобщение от 22 април, в което признава, че приемните деца са били използвани при експериментални изпитвания за борба със СПИН, но казва, че последният процес се проведе през 2001 г. и следователно изпитанията не продължават, както твърди репортерът на BBC Джейми Доран. ACS дава обхвата и статистическите данни на експерименталните проучвания с наркотици въз основа на собствените си записи и сключва договор с Института на Верата на правосъдието да извърши „независим преглед на политиката и практиката на ACS по отношение на приемането на ХИВ-позитивни деца в приемна грижа в клинични опити за наркотици през края на 80-те и 90-те "( Ню Йорк Сити ACS ).

Bloomberg публикува поредица от доклади, в които се предполага, че SFBC, най-големият експериментален център за тестване на наркотици за своето време, експлоатира имигранти и други тестове с ниски доходи и провежда тестове с ограничена достоверност поради нарушения както на собствените насоки за тестване на FDA, така и на SFBC ( Bloomberg ) ,

През октомври 2005 г. Американският съвет по химия даде на EPA 2,1 милиона долара, за да проучи как децата от детска възраст до тригодишна възраст поглъщат, вдишват или абсорбират химикали. Както IG Farben беше за германските фармацевтични компании от нацистка Германия, Американският съвет по химия действа много като фронтова група за химическата промишленостbigwigs като Bayer (който между другото също беше член на IG Farben), BP, Chevron, Dow, DuPont, Exxon, Honeywell, 3M, Monsanto и Procter & Gamble. Проучванията вече са доказали, че химикалите, произвеждани от тези компании, имат дългосрочно въздействие върху деца и възрастни. Кратко, двугодишно проучване като CHEERS, разбира се, не успява да разкрие тези дългосрочни ефекти и след това Американският съвет по химия може да публикува тези открития като "доказателство", че химикалите му са безопасни.

2006 - 2007 Мерк започва да настоява американските щати да наложат ваксинацията на тийнейджърките с Гардасил, ваксина, за която твърдят, че предотвратява HPV, вирус, предаван по полов път. През февруари 2007 г. губернаторът на Тексас Рик Пери, за когото беше разкрито, че има финансови връзки с Мерк, производителят на ваксина, упълномощава ваксината при момичета-тийнейджъри (виж http://www.newstarget.com/021572.html ). Ключовият лобист на Мерк на име Майк Тууми, оказа се, беше служил като началник на щаба на губернатора Рик Пери.

Решението на Тексас да разреши ваксината беше забележителен и тревожен момент в политиката на общественото здраве, тъй като това е първият път, когато ваксината е назначена срещу заболяване, което не може да бъде договорено чрез случаен контакт в държавните училища. Освен това тя се позова на " лекарство за оръжие"Или заплахата от арест на мушка за да не се съгласи да получи държавни мандат инжекции.

В Gardasil ваксинации остават голям медицински експеримент се извършва на деца, тъй като все още не е известно каква е дългосрочните странични ефекти на ваксинацията ще бъде, нито дали ваксинациите действително ще намалят процента на рак на шийката на матката, както е предвидено.

2007 Губернаторът на Мериленд и служителите в общественото здравеопазване, изморени от нежеланието на над 2000 родители да ваксинират децата си, отново се позовават на лекарство с оръжие, като заплашват родителите с арест и до 30 дни лишаване от свобода, ако не предадат децата си на държавата -манифицирани ваксинации. По-късно децата и родителите са закръглени в окръжна съдебна палата, охранявана от кучета-атакуващи и служители от охраната, докато окръжният съдия контролира масовото инжектиране на ученици с ваксини, които съдържат токсичен живак. (Вижте http://www.newstarget.com/022242.html )

Настоящ ден: Ню Джърси налага масова ваксинация на всички деца с четири различни ваксини, отнемайки здравните свободи на родителите и отприщвайки масов медицински експеримент, който експлоатира телата на децата и обогатява фармацевтичните компании, като същевременно криминализира родителите, които отказват да участват.

Цитирани творби Алианс за защита на човешките изследвания. "" Експеримент с чудовища "научи сираци да заекнат." , 11 юни 2001.

Баркър, Алън. „Експериментите от студената война“. Контрол на ума .

Бердън, Виктория. „Кодекси за медицинска и човешка експериментална етика“. Най-малкото на моите братя .

Бринкър, Уенди. "Джеймс Марион Симс: Баща касапин." Шоуто на семената .

Доклад на Бъртън. "Човешки експерименти, плутоний и полковник Стафорд Уорън."

Кокбърн, Александър и Джефри Сейнт Клер, изд. "Зародиш война: американският рекорд." Counter Punch .

"Доналд Юън [ sic ] Камерън." Уикипедия .

Доран, Джейми. „Деца от морски свинчета“.BBC News . 30 ноември 2004.

Разработка на лекарства-Technology.com. "SFBC".

Елистън, Джон. "MKULTRA: Контрол на ума на ЦРУ." Досие: Паранормално правителство .

Работна група по околна среда. "САЩ: Тестове на Локхид Мартин върху хора." CorpWatch .

Глобална сигурност. Химически корпус . 2005.

Голишек, Андрей. В името на науката . Ню Йорк: Сейнт Мартин, 2003.

Грегър, Майкъл, сърдечна недостатъчност: Дневник на студент по медицина на трета година .

Грифитс, Джоел и Крис Брайсън. "Токсични тайни: Флуор и бомбата на Атом." Списание Nexus 5: 3 . Април - май 1998 г.

Hammer Breslow, Лорън. „Законът за най-добрите лекарства за деца от 2002 г.: Възходът на доброволната стимулираща структура и отказът на Конгреса да се изискват педиатрични тестове.“ Harvard Journal of Legislation Vol. 40 .

"Човешки експерименти: преди нацистката ера и след нея." Мика книги .

Кайе, Джонатан. „Набръчкано минало на Retin-A.“ Контрол на ума . Ориг.настр.на. кръчма. Преглед на историята на Пен Пролет 1997 г.

"Проект на Манхатън: Дъбов хребет." Световният социалистически уеб сайт . 18 октомври 2002 г.

Meiklejohn, Gordon N., MD, „Комисия по грипа“. Истории на комисиите . Ед. Теодор Е. Уудуърд, д.м. Въоръженият насилствен епидемиологичен съвет. 1994 година.

Merritte, LaTasha и др. , "Баналността на злото: Медицински експерименти с хора в Съединените щати." Онлайн журнал за публично право . Пролет 1999.

Милграм, Стенли. "Експеримент с милиграм." Уикипедия . 2006.

Ню Йорк администрация на детските услуги. Прессъобщение . 22 април 2005 г.

"Операция Pumbumb". Уикипедия . 2005.

"Операция Whitecoat." Религия и етика (Епизод № 708) . 24 октомври 2003 г.

Асоциация на биологичните потребители. „EPA и химическата промишленост за изследване на ефектите на известните токсични химикали върху децата“ . 12 април 2005.

Pacchioli, David.Подчинен на науката . Март 1996 г.

"Плацебо ефект". Енциклопедия на алтернативната медицина . 2006.

"Закачалка за проекти." Уикипедия . 2005.

"Рецензии и бележки: История на медицината: Подчинени на науката: Човешки експерименти в Америка преди Втората световна война." Анали на вътрешната медицина 123: 2 . 15 юли 1995 г.

Шарав, Вера Хаснер. "Човешки експерименти: хронология на човешкия изследовател." Алианс за защита на човешките изследвания .

Саутер, Даниел. Ръководство за MS 83 [Планирано родителство на Сан Антонио и Саут Централен Тексас Рекорди, 1931 - 1999] . Библиотека на университета в Тексас. Април 2001 г.

"Свидетелство на Адил Е. Шаму, доктор." Новини от съвместното изслушване за спиране на медицинските изследвания в медицински заведения в Западен Лос Анджелис и Сепулведа VA и информирано съгласие и безопасност на пациентите в медицинските изследвания на VA . 21 април 1999.

Университет в Ню Хемпшир. "Хронология на случаи, включващи неетично третиране на човешки субекти." Отговорно провеждане на изследвания .

Университет на Вирджиния Здравна система Библиотека на науките за здравето. „Лоша кръв: изследване на сифилис в Тускджи“. 2004.

Министерство на енергетиката на САЩ. „Глава 8: Експеримент с последицитни TBI-ефекти: продължително разчитане на болни пациенти на мястото на здрави„ нормални “.

Здравна администрация на ветераните. Проект 112 / Проект SHAD . 26 май 2005 г.

Вилен, Лиз и Дейвид Евънс. "Лекар, който умря в тест за наркотици, беше предаден от системата, на която се доверяваше." Bloomberg . 2 ноември 2005.

---. „Родителите на бебета, които са умрели в тестовете на Делауеър, не са били предупредени.“ Bloomberg . 2 ноември 2005 г.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39975715
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31041
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930