Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2018 13:13 - Репресиите на Сталин. Мисли и измислици
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 5702 Коментари: 25 Гласове:
10

Последна промяна: 01.02.2018 13:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.


Истината за “репресиите” на Сталин

22.05.2015 · by Светът днес · in История. ·


Темата за Сталинските „репресии“, освен множеството идеологически фактори, подхвърлящи проблема между крайното добро и крайното зло, е усложнена от многопластовостта на времето, войните, “култа към личността”, формиран с различни цели и в различни периоди и крайната военизирана обстановка в СССР веднага след ВОСР и след края на Втората световна война. СССР, както знаем всички, по време на Гражданската война е обграден от външни врагове години наред, а в страната е задействана мощна „пета колона“, активно работеща срещу основния си враг – комунизма в лицето на СССР. По време на годините преди началото, по време и след Втората световна война, която всички знаем що за изпитание е пред страната на Съветите, гореописаните фактори продължават да действат.

Никита Хрушчов през 50-те години на XX век разобличава култа към личността, прилагайки своеобразна “шокова терапия” за задържане и легитимация на собствената си власт, а и за бягство от личната си отговорност по отношение на същите тези “репресии”.

Интересното е, че през 60-те и 70-те години темата е използвана и срещу самия него, а през 80-те и 90-те години на XX век сталинските репресии са раздути с цел пълното дискредитиране на КПСС и тоталното ликвидиране на СССР.

Да видим някои конкретни цифри, извадени от наличните документи в Държавния архив на Русия.

През февруари 1954 г. за Никита Хрушчов е подготвена справка, подписана от Главния прокурор на СССР Р. Руденко, министъра на вътрешните работи на СССР С. Круглов и министъра на правосъдието на СССР К. Горшенин, в която справка се споменава броят на осъдените за контрареволюционни престъпления за периода от 1921 година до 1 февруари 1954 г. Според справката, за целия този период от Колегията на ОГПУ, от “тройките” на НКВД, от Военната колегия, от съдилищата и военните трибунали са осъдени общо 3 777 380 човека, в това число от тях смъртно наказание получават 642 980 човека, а в лагери и затвори за 25 и по-малко години попадат 2 369 220 човека, изселени – 765 180 човека.

Обърнете внимание, че това е статистика за 32 години. През тези 32 години в Русия има Гражданска война, а и като цяло това е една изключително наситена откъм военни действия епоха. След Гражданската война следва Втората световна. След това следват годините след Втората световна война, борбата с многобройните бандеровски банди и т.нар. “горски братя”. В числото на тези репресирани са предателите-власовци. Тук са дезертьорите и мародерите, паникьорите. Тук са бандитските нелегали, тук са помощниците на нацистите, които не са си поплювали, а са проливали кръв, много кръв. Тук са троцкистите. Т.е. общата цифра на репресираните за всичките тези 32 години е сбор от огромна многопластовост и е доста сложна като характеристика.

Сега запомнете цифрата, която ще напиша след миг: за периода от 1921 година до 1 февруари 1954 година са осъдени на смърт 642 980 човека – за 32 години.

Това е реалността.

Който не вярва, да се зарови в руския Държавен архив и да провери сам.

Ако може да опровергае цифрата, ще си посипя главата с пепел собственоръчно.

Ако не може да я опровергае с налични документи, да замълчи завинаги по темата.

Сега да видим колко са репресираните в командния състав на Червената Армия от май 1937 година.

Западната „пета колона“, на която беше изгодно СССР да бъде дискредитиран, се позовава на “Отчета за работата на управлението”, предаден на Сталин от генерал-лейтенант Е. Щеденко на 5 май 1940 година. Там пише, че от редиците на РККА са УВОЛНЕНИ 36 898 командири.

Забележете, УВОЛНЕНИ!

От тях през 1937 година са уволнени 18 658 човека (13 % от списъчния състав на командно-началническия и политическия състав). През 1938 година са уволнени 16 362 човека (9 % от командния състав), а през 1939 г. са уволнени 1878 човека (0.7 % от командния състав).

Мотивите са уволненията са следните:

  1. по възраст
  2. по здравословни причини
  3. поради дисциплинарни простъпки
  4. за морална неустойчивост
  5. по политически мотиви 19 106 (от тях след подадени жалби и проведени проверки 9247 са възстановени през 1938-39 г.)
  6. арестувани, т.е. репресирани са 9 579 човека от ръководния състав (от тях 1457 човека са възстановени през 1938-39 г.).

Може да се направи следният извод: броят на офицерите, арестувани през 1938-39 г. (без ВВС и флота) е 8 122 човека (3 % от общата численост на командния състав през 1939 г.).

От тях осъдени на разстрел са 70, разстреляни са 17 – главно висши офицери, например двама от петте маршали (Тухачевский за организиране на троцкистки военен заговор, Егоров за участие в шпионаж, подготовка на терористични актове и участие в конспиративна организация), още един маршал Блюхер е арестуван за участие във военно-фашистки заговор, довел до необосновани загуби и умишлен провал на операциите при езерото Хасан, но той умира в затвора. За аналогични и особено опасни престъпления са били разстреляни 5 от 9-те командири на армии (Белов, Якир, Уборевич, Федко, Фриновский) и други представители на “петата колона”.

А ето какво казва врагът:
”…Вермахтът просто ме предаде, загивам от ръцете на собствените си генерали. Сталин направи нещо гениално – изчисти Червената Армия и се избави от прогнилата аристокрация” (из интервю на Хитлер пред журналиста К. Шпейдел в края на април 1945 г.).

За написването на този материал са използвани следните източници

  • Справка от 1 спецотдел на МВД на СССР за броя на арестуваните и осъдените в периода 1921-1953 г. от 11 декември 1953 г., подписана от началника на архивния отдел на МВД Павлов, на основание на които данни е била направена справка, изпратена на Хрушчов.
  • Отчет на Е. Шаденко, предоставен на Й. Сталин “Отчет за работата на управлението” за 1939 г.
  • Интервю на Хитлер пред журналиста К. Шпейдел в края на април 1945 г.

Обобщение:

  1. Със смъртна присъда за 32 години – 642 980 човека.

В това число влизат и разстреляните бандити от гражданската война, убийците, грабителите, власовците, дезертьорите, горските братя, криминалните престъпници, и т.н.

  1. За периода 1937-1939 г. от редовете на РККА са УВОЛНЕНИ 36 898 командири, от тях са осъдени на разстрел 70, а са разстреляни 17.

За същия период във военните училища на СССР са подготвени около 250 000 офицери.

Запомнете и думите на Хитлер: „загивам от ръцете на собствените си генерали“.

Запомнете и друг решаващ за СССР и света факт:

По време на Втората световна война в СССР не е имало нито един опит да държавен преврат.

По време на същата Втора световна война срещу Хитлер са осъществени няколко покушения и няколко опита да се сключи сепаратистки мир без Хитлер.

 Петя Паликрушева

https://worldtodaybg.com/2015/05/22/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD/


Мисли и измислици

Нападнаха ме странни,

страшни мисли и измислици...
Сънувах Сталин -
че е дошъл с чекисти,
за да ме очисти...
После дойде Солженицин,
посоли ми раната...
А Горбачов ми нареди
от утре демократ да стана...
Накрая ме нападна
стадо демогадове,
дошло да ме очисти...
Извиках аз: "С какви очи сте?"...


Марин Тачков




Гласувай:
23



1. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
01.02.2018 14:56
Поздрави за стойностното , логическо бих казал, стихотворение!

Сталин е удобна мишена за неудачници!
Къде ще се сравнява шутът Хрушчов с всяващия респекг Сталин Дори и сред фигури като Рузвелт и Чърчил?!
Сталин е изградил икономиката на СССР! Да не забравим, че без плана Маршал, който също коректно от страна на съюзниците им е предложен!
Сталин, или под неговото ръководство, за кратки спрокове, руините на разрушената страна са разчистени и всичко е изградено отново! Отказва чужда помощ!
Хрушчов е играл ролята на шут по времето на Сталин , итграл я е и в ООН, удрящ със свалена обувка за тишина в залата! Да, заговори се за човечност и човешки отношения, това не може да се оспорва!
Горбачов, да го наречем съглашенец легна като покорно куче в краката на господаря Без никакви договорки и ангажименти от ответната страна Например, разпускаме Варшавския пакт, но в замяна , вие разпускате ОТАН или Нато! Нали е за защита от нас, не ви е необходим повече!
Съглашенец е меко! Има много по- точна дума!

Сталин е бил жесток и към себе си Кой баща не иска да спаси сина си на всяка цена? Но той категорично отказва да замени своя за Паулус с думите, че не заменя низш чин за фелдмаршал!
Изобщо, превъзхожда с качества и то много всички онаследили го!
Знаейки това, те в хор го омаскаряват
Позната картинка! Отнякъде!

Хубав ден, Марине!
цитирай
2. kvg55 - mt46,
01.02.2018 16:10
Репресии в различни форми осъществява всяка власт, както е видно от сатирата ти.
При Сталин класовата борба е била на живот и смърт.
цитирай
3. merlin68 - Не само тези вече "остарел...
01.02.2018 18:48
Не само тези вече "остарели" данни сочат силно завишените жертви на сталинизма. Горбачов, който през 90-те (не помня точно коя година) каза - Сталин, е човек целият потънал в кръв, аз лично съм виждал документи с резолюцията му - присъдата да се замени с разстрел.
И да, имало е такива случаи, както обаче е факт и това, че в един период партийните секретари са се съревновавали кой ще предложи повече хора за наказания, в тази надпревара особено се отличава Хрусчов. Дори Сталин вдига ръце от него и връща един особено дълъг списък съставен от Хрусчов с резолюция - Изчезни от тук, глупак!
Та Горбачов назначава международна комисия от историци, писатели, журналисти... и разбира се шпиони, която комисия три години рови в архивите на НКВД, КГБ, СССР и където си поиска. Накрая излиза с цифрата - около 600 000 разстреляни и 500 000 умрели в лагерите, голямата част от тях от глад по време на ВСВ.
Ако не се лъжа Солженицин бе писал за 60 милиона жертви на Сталин! Иначе варират според големината на човешкото въображение - 10-20-30 милиона. Човешкият мозък е така устроен, че често вярва на невероятното, може би на принципа, че това е толкова много, че няма как да е измислица.
В този период от 34 години, затворниците в САЩ са повече от тези в СССР.
Безспорно Сталин е бил много твърд, а по днешните стандарти жесток тиран, но разглеждането на личността му извън контекста на историческото време в което живее е малоумщина, много удобна за властващите след него.
Той поема разорена напълно страна която е във война от 1914 до 1921г. през този период загиват 6 милиона души, цената на човешкия живот е девалвирана до комат хляб. Той ръководи СССР в най-кървавата и скъпа война в човешката история и го довежда до победа с цената на 27 млн. живота. Въпреки това тежко време, Сталин довежда СССР от тачанката до атомната бомба и от талигата до космоса. 700 пъти надхвърля икономическата база която наследява от Ленин.
В човешката история няма такъв ефективен лидер, даже доближаващ го.
цитирай
4. sestra - Гледайте руското филмче
01.02.2018 19:56
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!
цитирай
5. mt46 - Знаеш ли, че ми е писнало от манипулации - демократични и антидемократични?
01.02.2018 21:09
sestra написа:
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!

Що не препоръчаш да гледаме нещо за новата джендърмерия?...
цитирай
6. merlin68 - "Сталин - бандит номер оди...
01.02.2018 21:09
sestra написа:
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!


Ти понеже се осведомяваш от филмчета, а не от историята, документите и логичната им връзка, затова си толкова умна.
цитирай
7. mt46 - Благодаря ти за мнението! Поздрави!
01.02.2018 21:13
leonleonovpom2 написа:
Поздрави за стойностното , логическо бих казал, стихотворение!

Сталин е удобна мишена за неудачници!
Къде ще се сравнява шутът Хрушчов с всяващия респекг Сталин Дори и сред фигури като Рузвелт и Чърчил?!
Сталин е изградил икономиката на СССР! Да не забравим, че без плана Маршал, който също коректно от страна на съюзниците им е предложен!
Сталин, или под неговото ръководство, за кратки спрокове, руините на разрушената страна са разчистени и всичко е изградено отново! Отказва чужда помощ!
Хрушчов е играл ролята на шут по времето на Сталин , итграл я е и в ООН, удрящ със свалена обувка за тишина в залата! Да, заговори се за човечност и човешки отношения, това не може да се оспорва!
Горбачов, да го наречем съглашенец легна като покорно куче в краката на господаря Без никакви договорки и ангажименти от ответната страна Например, разпускаме Варшавския пакт, но в замяна , вие разпускате ОТАН или Нато! Нали е за защита от нас, не ви е необходим повече!
Съглашенец е меко! Има много по- точна дума!

Сталин е бил жесток и към себе си Кой баща не иска да спаси сина си на всяка цена? Но той категорично отказва да замени своя за Паулус с думите, че не заменя низш чин за фелдмаршал!
Изобщо, превъзхожда с качества и то много всички онаследили го!
Знаейки това, те в хор го омаскаряват
Позната картинка! Отнякъде!

Хубав ден, Марине!

цитирай
8. mt46 - В по-старо време е имало и по-жестоки репресии на противниците на дадена власт...
01.02.2018 21:18
kvg55 написа:
Репресии в различни форми осъществява всяка власт, както е видно от сатирата ти.
При Сталин класовата борба е била на живот и смърт.

Не оневинявам Сталин, но всяка власт има позитиви и негативи. Добра е за някои, зла е за други...
цитирай
9. mt46 - Благодаря за мнението! Солженицин е един от манипулаторите...
01.02.2018 21:19
merlin68 написа:
Не само тези вече "остарели" данни сочат силно завишените жертви на сталинизма. Горбачов, който през 90-те (не помня точно коя година) каза - Сталин, е човек целият потънал в кръв, аз лично съм виждал документи с резолюцията му - присъдата да се замени с разстрел.
И да, имало е такива случаи, както обаче е факт и това, че в един период партийните секретари са се съревновавали кой ще предложи повече хора за наказания, в тази надпревара особено се отличава Хрусчов. Дори Сталин вдига ръце от него и връща един особено дълъг списък съставен от Хрусчов с резолюция - Изчезни от тук, глупак!
Та Горбачов назначава международна комисия от историци, писатели, журналисти... и разбира се шпиони, която комисия три години рови в архивите на НКВД, КГБ, СССР и където си поиска. Накрая излиза с цифрата - около 600 000 разстреляни и 500 000 умрели в лагерите, голямата част от тях от глад по време на ВСВ.
Ако не се лъжа Солженицин бе писал за 60 милиона жертви на Сталин! Иначе варират според големината на човешкото въображение - 10-20-30 милиона. Човешкият мозък е така устроен, че често вярва на невероятното, може би на принципа, че това е толкова много, че няма как да е измислица.
В този период от 34 години, затворниците в САЩ са повече от тези в СССР.
Безспорно Сталин е бил много твърд, а по днешните стандарти жесток тиран, но разглеждането на личността му извън контекста на историческото време в което живее е малоумщина, много удобна за властващите след него.
Той поема разорена напълно страна която е във война от 1914 до 1921г. през този период загиват 6 милиона души, цената на човешкия живот е девалвирана до комат хляб. Той ръководи СССР в най-кървавата и скъпа война в човешката история и го довежда до победа с цената на 27 млн. живота. Въпреки това тежко време, Сталин довежда СССР от тачанката до атомната бомба и от талигата до космоса. 700 пъти надхвърля икономическата база която наследява от Ленин.
В човешката история няма такъв ефективен лидер, даже доближаващ го.

цитирай
10. apostapostoloff - Всичко това живо интересува съвременните българи.
01.02.2018 21:47
Те дупе дават, за да узнаят тези важни, съдбоносни подробности.
цитирай
11. cortana - apostapostoloff е напълно прав!
01.02.2018 22:45
Какво ме интересува Сталин и какво се е случвало и се случва в Русия?
Не ме интересува дори българската политика и политици преди.

Интересува ме НАСТОЯЩЕТО и това СЕГА да се добрува за благото ни.
Всичко друго е безсмислено.
цитирай
12. sestra - Документи и още как.
01.02.2018 23:50
merlin68 написа:
sestra написа:
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!


Ти понеже се осведомяваш от филмчета, а не от историята, документите и логичната им връзка, затова си толкова умна.

Руски и международни. Ти ли? Лошо възпитание под маска фамилиарност - запазената марка на леваците.
цитирай
13. troina - явно си екзалтиран, марине, но емоциите са най-лошият съветник..
02.02.2018 10:44
mt46 написа:
sestra написа:
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!

Що не препоръчаш да гледаме нещо за новата джендърмерия?...


инаК,всички слаби мъже мечтаят за „силната ръка“/ това се вижда отстрани
не виждам логика и разум в отговора ти,не са така прости нещата,
и, никога не са били..
докъде я докарахме, Сталин да защитаваме, и..путКин, новият Сталин, тоже..
Молодец!
цитирай
14. apostapostoloff - Еееей, това вие комунягите се оляхте бе, серсеми!
02.02.2018 10:51
Какво са напомпахте вие, червените главанаци, на първа страница? Какво си мислите вие, бившите хора, никому ненужните боклуци?! Че някой го е еня за вашите идиотски писания? Я се разкарайте оттук и вървете на боклука, където ви изхвърлихме!
цитирай
15. bdobrev - Сталин винаги е бил удобна мишена за ...
02.02.2018 11:00
Сталин винаги е бил удобна мишена за Запада срещу Съветския съюз. След обединението на Германия, там упорите се прокарваха абсурдните опити той да се демонизира, поставяйки го наравно с престъпленията на Хитлер, включително и по броя на жертвите от Втората световна война. И тъй като сега не е толкова актуален за манипулационната машина на колабиращия Запад в атаките срещу Русия, се изтиква на повърхността нов "диктатор" - Путин.
цитирай
16. luky - Този няма да сгрее, колкото и да му обясняваш. На челото му е изписано.
02.02.2018 11:38
sestra написа:
merlin68 написа:
sestra написа:
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!


Ти понеже се осведомяваш от филмчета, а не от историята, документите и логичната им връзка, затова си толкова умна.

Руски и международни. Ти ли? Лошо възпитание под маска фамилиарност - запазената марка на леваците.

цитирай
17. born - Сестра- това джендър ли е ? Или брат ...
02.02.2018 11:52
Сестра- това джендър ли е ? Или брат на джендъра ?
цитирай
18. mt46 - Разни хора - разни интереси... Мисля, че повечето ми постинги са за съвременните ни проблеми...
02.02.2018 19:45
10. apostapostoloff - Всичко това живо интересува съвременните българи.
01.02 21:47
Те дупе дават, за да узнаят тези важни, съдбоносни подробности.
цитирай

Изтрий
11. cortana - apostapostoloff е напълно прав!
01.02 22:45
Какво ме интересува Сталин и какво се е случвало и се случва в Русия?
Не ме интересува дори българската политика и политици преди.

Интересува ме НАСТОЯЩЕТО и това СЕГА да се добрува за благото ни.
Всичко друго е безсмислено.
цитирай
цитирай
19. mt46 - Ти пък какво разбираш от история и от политика? Не защитавам Сталин! Искам да се приближа до обективната истина...
02.02.2018 19:49
13. troina - явно си екзалтиран, марине, но емоциите са най-лошият съветник..
10:44
mt46 написа:
sestra написа:
"Сталин - бандит номер один", за да се осведомите за ранните му години - поредица от дръзки, особено подли обири, чрез които бащицата" набавял купища пари за революцията. След мащабните обири дошла експроприацията - мечтата на бандитите. И цялата останала гадост до днес. Поклон пред мъчениците на умопомрачения комунистически режим!

Що не препоръчаш да гледаме нещо за новата джендърмерия?...


инаК,всички слаби мъже мечтаят за „силната ръка“/ това се вижда отстрани
не виждам логика и разум в отговора ти,не са така прости нещата,
и, никога не са били..
докъде я докарахме, Сталин да защитаваме, и..путКин, новият Сталин, тоже..
Молодец!
цитирай
20. mt46 - Благодаря за мнението! Като че ли западната пропаганда засенчи съветската пропаганда...
02.02.2018 19:52
bdobrev написа:
Сталин винаги е бил удобна мишена за Запада срещу Съветския съюз. След обединението на Германия, там упорите се прокарваха абсурдните опити той да се демонизира, поставяйки го наравно с престъпленията на Хитлер, включително и по броя на жертвите от Втората световна война. И тъй като сега не е толкова актуален за манипулационната машина на колабиращия Запад в атаките срещу Русия, се изтиква на повърхността нов "диктатор" - Путин.

цитирай
21. kolevn38 - Всички червени парцали се събрали да защитава и да се кланят на другаря Людоед.
02.02.2018 22:35
Гнусни отрепки ще си останете, с чукове и сърпове забити в кухите тикви. Така и ще си изтечете в канала на историята - заедно с кръвта, пролята от Людоеда.
цитирай
22. get - - Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1. . . с ...
02.02.2018 22:56
- Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1 ... с допълнението №2 ... Като с това - НЕ САМО НЕ СЕ ... ?
mt46 написа:
mt46 написа:

Темата за Сталинските „репресии“, освен множеството идеологически фактори, подхвърлящи проблема между крайното добро и крайното зло, е усложнена от многопластовостта на времето, войните, “култа към личността”, формиран с различни цели и в различни периоди и крайната военизирана обстановка в СССР веднага след ВОСР и след края на Втората световна война. СССР, както знаем всички, по време на Гражданската война е обграден от външни врагове години наред, а в страната е задействана мощна „пета колона“, активно работеща срещу основния си враг – комунизма в лицето на СССР. По време на годините преди началото, по време и след Втората световна война, която всички знаем що за изпитание е пред страната на Съветите, гореописаните фактори продължават да действат.

Ти пък какво разбираш от история и от политика? Не защитавам Сталин! Искам да се приближа до обективната истина...

... НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАШ - А ОТДАЛЕЧЕВАШ ОТ ИСТИНАТА !!

- Доменстрирайки СВОЙСТВЕНОТО ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА ИНтелеГЕНЦИЯ ... Да се прекланя, като пред кумир на чужди умове - отказвайки да се ползва от собствения си РАЗУМ?!

- Аргументите(които вкарвани, като защитна теза) - от вида: " ... западната пропаганда засенчи съветската пропаганда..." - са само ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНА импотентност - резултат от НЕПОЗНАВАНЕ В ЦЯЛОСТНОСТ и ДЪЛБОЧИНА НА ВЪПРОСА ПО КОЙТО КОМИНТИРАТЕ ... Уж?

- Това до което НЕ МОЖЕТЕ (или не желае(х)те да достигнете в изводите си) - е че ...?
Комунизма Е ЕСТЕСТВЕН И ЖЕЛАН ПРЕХОД от/за ЕДРАТА ФИНАНСОВА(назовавана и ИМПЕРИАЛИЗЪМ/нео-империалистическа) олигархия - от КЛАСОВО в "БЕЗКЛАСОВО" ОБЩЕСТВО!
- По тази причина "победиха" болшевиките в Русия - КАТО С ТОВА ЕЛИМИНИРАХА РЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕХОД към нормално САМОУПРАВЛЯВАЩО се и ДЕМОКРАТИЧНО общество ... довеждайки до ДИКТАТУРА, плюс хаоса на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, лагерно-робство и прочие!
цитирай
23. mt46 - Ти пък защо мислиш, че си по-близо до истината, че си по-голям инТЕЛЕгент?...
03.02.2018 10:20
get написа:
- Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1 ... с допълнението №2 ... Като с това - НЕ САМО НЕ СЕ ... ?
mt46 написа:
mt46 написа:

Темата за Сталинските „репресии“, освен множеството идеологически фактори, подхвърлящи проблема между крайното добро и крайното зло, е усложнена от многопластовостта на времето, войните, “култа към личността”, формиран с различни цели и в различни периоди и крайната военизирана обстановка в СССР веднага след ВОСР и след края на Втората световна война. СССР, както знаем всички, по време на Гражданската война е обграден от външни врагове години наред, а в страната е задействана мощна „пета колона“, активно работеща срещу основния си враг – комунизма в лицето на СССР. По време на годините преди началото, по време и след Втората световна война, която всички знаем що за изпитание е пред страната на Съветите, гореописаните фактори продължават да действат.

Ти пък какво разбираш от история и от политика? Не защитавам Сталин! Искам да се приближа до обективната истина...

... НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАШ - А ОТДАЛЕЧЕВАШ ОТ ИСТИНАТА !!

- Доменстрирайки СВОЙСТВЕНОТО ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА ИНтелеГЕНЦИЯ ... Да се прекланя, като пред кумир на чужди умове - отказвайки да се ползва от собствения си РАЗУМ?!

- Аргументите(които вкарвани, като защитна теза) - от вида: " ... западната пропаганда засенчи съветската пропаганда..." - са само ПОТВЪРЖДЕНИЕ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНА импотентност - резултат от НЕПОЗНАВАНЕ В ЦЯЛОСТНОСТ и ДЪЛБОЧИНА НА ВЪПРОСА ПО КОЙТО КОМИНТИРАТЕ ... Уж?

- Това до което НЕ МОЖЕТЕ (или не желае(х)те да достигнете в изводите си) - е че ...?
Комунизма Е ЕСТЕСТВЕН И ЖЕЛАН ПРЕХОД от/за ЕДРАТА ФИНАНСОВА(назовавана и ИМПЕРИАЛИЗЪМ/нео-империалистическа) олигархия - от КЛАСОВО в "БЕЗКЛАСОВО" ОБЩЕСТВО!
- По тази причина "победиха" болшевиките в Русия - КАТО С ТОВА ЕЛИМИНИРАХА РЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕХОД към нормално САМОУПРАВЛЯВАЩО се и ДЕМОКРАТИЧНО общество ... довеждайки до ДИКТАТУРА, плюс хаоса на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, лагерно-робство и прочие!

цитирай
24. mt46 - !?...
03.02.2018 10:48
22. get - - Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1. . . с ...
02.02 22:56
- "Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1 ... с допълнението №2 ... Като с това - НЕ САМО НЕ СЕ ... ?
mt46 написа:

... НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАШ - А ОТДАЛЕЧЕВАШ ОТ ИСТИНАТА !!"...

1. Антикомунизмът, антимарксизмът, антисоциализмът... не те правят нито демократ, нито по-умен, по-достоен... Антикомунисти са били и фашистите...
2. Аз не се прекланям пред никакви чужди кумири, за разлика от криволевите, психодесните и разни други догматици, фанатици...
3. Мисля, че твоята теорийка за победата на болшевиките в Русия е конспиративна и невярна, защото ако народите в Европа и в САЩ се стремяха към истинска демокрация, те щяха да достигнат до нея, въпреки болшевизма и СССР. Именно болшевизмът и нацизмът биха ги стимулирали да се стремят към нормална демокрация...
цитирай
25. get - 22. get - - Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ ...
03.02.2018 16:08
mt46 написа:
22. get - - Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1. . . с ...
02.02 22:56
- "Правиш БЕЗКРИТИЧЕН ЦИТАТ №1 ... с допълнението №2 ... Като с това - НЕ САМО НЕ СЕ ... ?
mt46:

... НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАШ - А ОТДАЛЕЧЕВАШ ОТ ИСТИНАТА !!"...

1. Антикомунизмът, антимарксизмът, антисоциализмът... не те правят нито демократ, нито по-умен, по-достоен... Антикомунисти са били и фашистите...
2. Аз не се прекланям пред никакви чужди кумири, за разлика от криволевите, психодесните и разни други догматици, фанатици...
3. Мисля, че твоята теорийка за победата на болшевиките в Русия е конспиративна и невярна, защото ако народите в Европа и в САЩ се стремяха към истинска демокрация, те щяха да достигнат до нея, въпреки болшевизма и СССР. Именно болшевизмът и нацизмът биха ги стимулирали да се стремят към нормална демокрация...


- Иченно ВСИЧКО ТОВА(!) което си изредил В ОПИТ ДА ДОКАЖЕШ ПРАВОТАТА (си) ГОВОРИ ЗА ПЪЛНО НЕПОЗНАВАНЕ К-О-Р-Е-Н-И-Т-Е ... от които са се породили ВСИЧКИ ИЗРЕДЕНИ (от теб) "ИЗМ"-и?

- НОРМАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ - може ДА съществува ЕДИНСТВЕНО И САМО ПРИ РАВНОПОСТАВЕНИ СТОПАНСКИ(собественици в/у средствата за производство(!!)) СУБЕКТИ ... именно ИКОНОМИЧЕСКИ Р-А-В-Н-О-П-О-С-Т-А-В-Е-Н-И(те) ХОРА - могат да БЪДАТ И ПОЛИТИЧЕСКИ РАВНОПОСТАВЕНИ = ДЕМОКРАЦИЯ!!!?

- Маркс и последователи НЕ ГОВОРЯТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКА а с това й СОЦИАЛНА РАВНОПОСТАВЕНОСТ - Не!
- Говорят за ЧИСТ МОНЕТАРИЗЪМ(икономически агрегати(?) УСЛУЖЛИВО ЗАБРАВЯЙКИ ЗА ХОРАТА(!) ... а от там ПРАВЯТ И ВНУШЕНИЕ Н-Е-В-Я-Р-Н-О(!! ЗА РАВНОПОСТАВЕНОСТ на човек КАТО СТОПАНСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТ!
- На практика при ПРОВЕДЕНИЯ БОЛШЕВИШКИ ЕКСПЕРИМЕНТ - хората БЯХА ПРЕВЪРНАТИ В РОБИ на БАНКАТА(КАПИТАЛА - прочети Манифеста за "Централната БАНКА" (?) ... Защото на практика НЯМАШЕ ДУМОКРАЦИЯ а държавен(бюрократично-олигархичен (!!) КАПИТАЛИЗЪМ ... или казано по друг начин МОНОПОЛ върху ПОЛИТИЧЕСКАТА а от там й ИКОНОМИЧЕСКА ВЛАСТ - КОЯТОПРЕВРЪЩА ОТ СВОБОДНИЯ ЧОВЕК - В ТАКЪВ ... близък до РОБА!

- Това накратко Другарю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158446
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148914
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031