Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2017 20:43 - Кроят ни ушанка за уста, мярка 44-та
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1911 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 23.03.2017 20:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
В момента Нинова изпълнява указанията на плана Решетников за смяна на властта и спечелването на изборите от БСП.
Първо, играта със социологическите проучвания - класически пример българския фейк Галъп, на Кънчо Стойчев, с тезата България предпочита Русия пред НАТО.
Второ, в последната седмица преди изборите - лансират упорито /навсякъде със собствено финансиране на агенциите - разбирай вече им е платено/ тезата, че БСП води на ГЕРБ. Идеята на подобно внушение е след това да спомогнат на втория план за настройването на "намесата в протоколите" за да стигнат предсказанията на екзит половете.
Трето, от това което виждаме като реализация на плана Решетников, правим извод, че в оперативните инструкции на РИСИ има указания по теми, които не се популярни или изгодни за БСП, дебатът да се затваря и да се замества с отвличащи кампании - истерията против Турция е точно такъв момент.
Нинова и БСП на практика работят под диктовката на руските служби, чието внушение също е да се развива носталгия по миналото и развива неудовлетвореност от "демокрацията", от Съюзите - НАТО и ЕС.
Никога до сега не е имало подобна мащабна операция - българските служби не само не предотвратяват и пресичат тези опити, а на практика им съдействат.
Не питайте каква е позицията на президента Радев.
Не питайте дали ГЕРБ са получавали свои инструкции.
Русия играе с два коня - и с БСП и с ГЕРБ - Решетников си проправи път.
Щом и ББ и Цветанов мълчат за срещите си него.


image

От един от най-големите американски вестници, в който подготвят публикация, свързана с България ( и руското нахлуване в българската политика) тези дни ме попитаха за едно уточнение във връзка с мой разговор с техен кореспондент в София неотдавна. И какво искаха да знаят? Интересно им беше дали ( и в тази предизборна кампания) се веят руски знамена на партийните митинги на партии, като БСП. Явно са забелязали и те един нюанс: че (не)видимата ръка на Москва е внесла някои корекции в предозирането на българските поклони към Кремъл по време на кандидатпрезидентската кампания миналата година.

Троянският кон няма да може да изпълнява измамните си функции добре, ако евротроянците го разкрият напълно, нали!

image

В гарнизона на московската пета колона тук стриктно изпълняват новите указания- не да отстъпят напълно от проруското говорене, но тактически ( да не се бърка с тактично – става дума за стратегия на проникването в сърцата и умовете на българите) да отворят първо място на патротичното, на родолюбивото, на българското. И тази заповед се изпълнява безпрекословно.

Дори емблемата на проруската истерия в българската политика от 2005 г. насам Волен Сидеров не казва нито дума за Русия в своя предизборен клип. Концентрира се изцяло върху родния си Ямбол и родината. Посланието му звучи като извадка от комунистически форум, достойно за всеки другар или другарка от лявото пространство с акцента върху носталгията по времето, когато “ в България нямаше бедни”. Чиста проба комунистическа демомагия чрез подклаждане на реваншизма и носталгията по комунизма, но без окраската на рашизма, която някой е наредил на Сидеров да си свали тихомълком от ревера на сакото, за да го направи приемлив коалиционен партньор в близко бъдеще.

image

За сметка на това БСП и нейната Корнелия Нинова извървяха бързо и съвсем не полека бързата писта до националистическите послания с леко туширане на възторга от всичко руско, но пък с изливане на всичкия наличен катран на вековните наслоения в съзнанието на българите, свързани с думата Турция ( и главният прокурор Сотир Цацаров тази сутрин обилно добави от тази чернилка в кацата със страховете на българите в безпрецедентен маратон от интевюта в най-гледаните български телевизии).

image

Нинова, която стъпи накриво с ненадминато обругване на демокрацията като такава дори и по стандартите на левия скептицизъм към това творение на Запада, се опита да се върне днес в строя на демократите с обвинения, че не е била разбрана правилно. В интервю за Нова телевизия тя си “поиска демокрацията”, за да не й я вземе ГЕРБ. С други думи, отново открои побратимите на произход ( за който самата тя твърди, че е същия , като на БСП) , като конкуренти за властта. С тях, обаче, тя нямало да я споделя по никакъв начин.

На това твърдение, в друго телевизионно студио, Трайчо Трайков, кандидат от Нова Република, опонира , казвайки, че е чел как ГЕРБ са предлъжили първо на БСП да съставят коалиционно правителство в предишното Народното събрание ( както авторът на тези редове нееднократно е писал ). В студиото на БТВ , където имаше представител на ГЕРБ в лицето на Томислав Дончев, първоначално настъпи неловко мълчание, последвано обаче от ПЪРВО ПО РОДА СИ ПРИЗНАНИЕ след близо 3 години : “ и какво- ние приехме ли ?”, издаде се социалистът Жельо Бойчев.

image

Докато социалистите отчаяно отричат пред нахъсвания от тях електорат да имат намерение да се коалират с ГЕРБ, то Борисов ги държи на мушката с намеци, че не бива да преиграват с бойните пози срещу партията му , защото “ на 27-ми предстоят преговори”, както се изрази наскоро пак. Т.е. не е изключено нищо ( освен коалиране с ДПС и ДОСТ, включи се и той на вълната на патрЕотизма).

image

Модерното зъбене на султана ( по Ботев) в политическата механа, което превърна вчерашното джудже Каракачанов в най-желаната днес за първа коалиционна нощ мома сред мераклиите за власт в ГЕРБ, БСП и ДПС, до такава степен напусна територията на празноглавата партийна самореклама, че вече се е превърнало в пълноправно предизбрно обещание, от което трудно ще отстъпят евентуалните победители, стъпили на тези високи токчета със сладострастно поклащане на Изток.

Ето конкретен пример от днес.

В интервюто си по Нова тв тя си спести този път обещанието да налага вето в Брюксел върху санкциите на ЕС срещу списък от приближени на Путин лица ( явно са й обяснили, че няма да постигне нищо, пък и нейното протеже Румен Радев вече мълчаливо подкрепи продължаването на тези санкции до края на годината). За сметка на това Нинова очерта като най-важното нещо, което би направила като премиер:

“Първо, влизайки в МС ще отменя постановление 208 за заселването на бежанци в български общини. Ще прекратя концесията на летище София, защото не трябва стратегически обект да се дава на турска фирма.”

И още нещо ще прави първо Нинова ( пак свързано с ключовата предизборна дума Турция)- обеща, че ще призове президента за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност заради заплахата от Турция. С което, впрочем, ще докаже, че той е президент на повикване, защото вече е показал, че споделя приоритетите, споменати от Нинова и може да се смята за “призован” от Нинова за това свикване на съвета още от днес.

image

Няма по-добро прикритие на факта, че сме се запътили към Народно събрание с гарантиран проруски консенсус в него ( до степен, че и Борисов отиде на крака в щаба на руската пета колона, поканен от Национално движение “Русофили” ) от антитурското говорене. Както вече стана дума в други публикации, опитите да бъдат скрити руските знамена в рамките на тази кампания само издават координарата тактика на патриотарстването. http://ivo.bg/2017/03/22/партии-полиция-и-медии-крият-солидарн/

Ако бяха фаталист и нумеролог, щях да се заема да интерпретирам какво ни чака през повторението на 44-та година в 44-тото Народно събрание, за което споменатият по-горе Трайчо Трайков каза да си отваряме очите на 4 и да гласуваме с бюлетина номер 4. Но аз съм само един наблюдател и мога да споделя единствено наблюданието си, че ни кроят ушанка, която искат да ни нахлупят на устата и да седнат върху нея.

Това се вижда от чужбина. Мога да съдя по небивалия интерес към темата, която доведе при мен в рамките на тази кампания няколко кореспонднента на световни по своето влияние медии, но отново ме постави в изолатора на българските медии, взети на абордаж от кроячите на ушанката.

image




Гласувай:
1



1. haralanov - Мдаа...
23.03.2017 20:44
Въпрос към Корнелия Нинова от водещ:
- Защо синът ви учи в Америка?
Отговор:
- Гордея се със сина си.
Хъц...
Това, което водещият трябваше да попита е, откъде имате по 110 000 долара за годишна такса в един от най-скъпите университети. Да не говорим за другите разходи.
И следващия въпрос, който би трябвало да зададе:
- А защо не го пратихте в любимата Ви Русия?!
цитирай
2. zaw12929 - Гнусни обвинения, които не могат да ...
23.03.2017 21:43
Гнусни обвинения, които не могат да скрият истинската ни съдба
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8724882
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930